Skocz do zawartości

Jaki GTX 970

Recommended Posts

Witam , jako, ze zwrocilem karte graficna G1 Gaming GTX 970, i kasa za karte zostala mi zwrocona chce kupic ponownie jakiegos GTX'a 970, ale wersje w ktorej najrzadziej trafiaja sie piszczace cewki

kasy moge przeznaczyc max 1630zł 

myslalem nad :

-GTX 970 SSC ACX 2.0 +

-MSI Gaming GTX 970 

-FTW Gaming ACX 2.0 

-ZOTAC Omega edition Core

Zotac - testowany, może głośny ale temperatury i możliwości OC ma genialne. Poza tym chłodzenie nie jest z plastiku i posiada backplate. Core edition to zupełnie inną karta niż AMP omega, która miała fatalne chłodzenie a przez to wysokie temperatury.

Dobra to raczej zdecyduje sie na EVGA SSC.

A EVGA FTW z ACX 2.0 jest gorsza od SSC z ACX 2.0 + czym to sie rozni dokladnie ? 

Różni się podkręconymi zegarami gpu, oraz wersja FTW posiada poprawiony radiator łączący ciepłowód z chipem.

Moja propozycja : FTW Evga, EVGA bo posiada jeden z najlepszych serwisów.

• Popieram 1

4 Znajomych ma GTX 970 od MSI i nie mają piszczących cewek. 

Najczęściej na forach IT ludzie narzekający na piszczące cewki to posiadacze właśnie MSI. Zapewne jest to też spowodowane popularnością marki w Polsce, ale jak prawi DjXbeat nie ma na to reguły. Skłaniał bym się osobiście w kierunku EVGA bo to karta amerykańskiego producenta, a tamtejszy rynek cechuje mocna konkurencja i dbałość o klienta, co przekłada się na jakość produktów. W USA jak piszczą cewki to GPU idzie od razu do wymiany, bo sklep nie pozwoli sobie na utratę klienta gdyby kombinował że tak ma być.

Edytowane przez voodoo34

Zotac ma aktywne chłodzenie i jest trochę wieczorami słyszalne. W sumie nie zauwazysz że karta wchodzi w stres bo wentylatory cały czas pracują z ta sama prędkością.

A mocno sie kreci omega ? i jakie ma pamieci samsungi,hynix  czy elpida ? mi sie trafily w g1 gaming elpidy dobrze, ze mi kase zwrocili za to bo nie dojsc, ze piszczaly cewki plus do tego slaba sztuka sie trafila plus pamieci elpida w sumie same minusy 

Witam, również zastanawiam się nad zakupem GTX'a 970tki. Dlaczego zwróciłeś Gigabyte G1? Sam myślałem nad zakupem tej partii.

Z pozostałych to chyba rozsądna wydaje się też ta od MSI z Twin Frozr V?

Oddalem dlatego, ze glosno piszczaly cewki plus tak jak wspomnialem, u gory slaba sztuka mi sie trafila na pamieciach elpida 

• Popieram 1
A mocno sie kreci omega ? i jakie ma pamieci samsungi,hynix czy elpida ? mi sie trafily w g1 gaming elpidy dobrze, ze mi kase zwrocili za to bo nie dojsc, ze piszczaly cewki plus do tego slaba sztuka sie trafila plus pamieci elpida w sumie same minusy

Jak dolozysz trochę napięcia to 1600mhz na rdzeniu zrobisz. Pamięci to hynix. Tragedia nie ma, jednak za kartę która kosztowała 200zl mniej niż G1 to świetny rezultat.

Cewki piszczaly na benchmarkach z ogromną ilością fps.

Potwierdzam słowa Funkiego, miałem tą kartę u siebie. Mimo że trafiła mi się gorsza sztuka to i tak podkręcała się do blisko 1550 mhz. Cewki przy chłodzeniu wodnym ledwo słyszalne dopiero przy chorej ilości fps. 5 lat gwarancji, backplate i brak jakichkolwiek plomb, także nie ma problemu ze zmianą chłodzenia czy wymianą pasty

Potwierdzam słowa Funkiego, miałem tą kartę u siebie. Mimo że trafiła mi się gorsza sztuka to i tak podkręcała się do blisko 1550 mhz. Cewki przy chłodzeniu wodnym ledwo słyszalne dopiero przy chorej ilości fps. 5 lat gwarancji, backplate i brak jakichkolwiek plomb, także nie ma problemu ze zmianą chłodzenia czy wymianą pasty

5 lat gwarancji na tę kartę jest od Zotaca? I jak to uzyskać? na stronach sklepów ukazują, że jest to tylko 2 lata.

Ja od siebie polecam SSC ACX 2.0, chłodzenie świetne (wentylatory aktywują się dopiero gdy karta jest obciążona), dobrze się kręci (u mnie 1500 mhz weszło bez problemu i pójdzie wyżej), cewki nie piszczą i cena jest bardzo dobra (ja kupiłem za 1450 zł)

Ten Zotac 970 osobiście mnie kupił swoją gwarancją (patrząc na to z drugiej strony, jeśli producenci oferują 5 lat gwarancji - to wiedzą, że ich produkty muszą być dobre i bardzo trwałe, w innym wypadku byłby to chyba strzał w stopę samemu sobie, gdyby się psuły?)

GTX 970 AMP! Omega Core Edition obecnie to kwestia 1650zł. Jeszcze niedawno widziałem, że można je było dostać do 1500zł..., te ceny strasznie wariują, da się to gdzieś kupić taniej? Bardzo mało jest również dostępnych tych sztuk.

Również recenzji/testów/opinii też jak kot napłakał, a jestem ciekawy co z temperaturami, bo słyszałem że wszystkie karty z serii AMP! się dosyć mocno grzeją.?

Dziękuję za pomoc, sorry. - jeśli dorzucam się, a to nie jest mój temat.

Również recenzji/testów/opinii też jak kot napłakał, a jestem ciekawy co z temperaturami, bo słyszałem że wszystkie karty z serii AMP! się dosyć mocno grzeją.?

Nawet na tym forum miałeś recenzje tej karty

http://forum.benchmark.pl/topic/174489-test-oraz-recenzja-zotac-geforce-gtx-970-amp-omega-edition-zt-90106-10p/

Amp! Omega - to słabe chłodzenia przynajmniej w gtx 970.

AMP! Omega Core Edition (extreme) - to zupełnie inne układy chłodzące.

Fakt Zotac jest u nas rozpoznawany jak prezydent Chile. Tylko do znudzenia MSI, ASUS, GIGABYTE, EVGA ....... PALIT....iChilll..........>ZOTAC

Sklepy szybko zwęszyły okazję aby podnieść cenę na kartę która ma 5 lat darmowej gwarancji.