NewSky 1872 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ja jestem zdania że nie ma co ludzi uszczęśliwiać na siłę. Jeśli ktoś uparcie chce kupić bo 'ładnie' wygląda, ma 7.1 i jest wpuszczane pod marką sprzętu komputerowego to często inne argumenty nie trafiają. Do czasu aż takie osoby innych nie przekonują do swojego zdania to niech żyją w swoim świecie. Przykład kolegi z pracy mojej żony - Asus Strix ze kilkaset złotych - bo fajne i dla graczy. Szkoda strzępić język. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Strzępić, nie strzępić, ale warto czasem powalczyć Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Miałem w pierwszy dzień świąt spotkanie z jak dla mnie już młodą osobą - ja 28 on 20 lat - weszliśmy przy stole na temat słuchawek, i mówi mi, że musi sobie kupić jakieś porządne krakeny do cs'a, pytam się go czy ma uszy 7.1 czy jednak "tylko" stereo, zacząłem mu o pozycjonowaniu klarować, odesłałem go nawet do twoich FeX postów i tematów jak właśnie ten, pożyczyłem mu na jeden dzień moje Shure SRH440, nie sa to nie wiadomo jakie słuchawki ale jak mi je oddał to zbierał szczękę z podłogi, powiedziałem co może kupić - Hyperx Cloud I - a on na to ze i tak kupi krakeny bo ma już myszkę i klawę Razer'a a 7.1 i tak lepiej mu odda pozycjonowanie w CS'sie pomimo że na moich był zachwycony. Ściana, beton i metr mułu. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Nie martw się kupi Krakeny założy i się przekona sam ze nie warto było Nie ma co ludzi na siłę uszczęśliwić niektórzy są niereformowalni Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Ja się tam nie martwię, wisi mi czyjaś utopiona kasa, ciesze się jak ktoś posłucha mojej/naszych rad. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Tutaj się potwierdza kolejny raz ze marketingowcy słusznie dostają niezły hajs Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Najlepsze jest to, że wszyscy wiedzą że marketing to zło i reklamy kłamią ale i tak poddajemy się ich manipulacji. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 W końcu dostanę zwrot za SSy Zgłoszenie nastąpiło dnia 21.12.2015 w X-Komie i dzisiaj zlecono wypłatę zwrotu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 A odszkodowanie za uszczerbek na słuchu ? Co się raz posłuchało już się nie odsłyszy Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Na szczęście tzw. pamieć słuchowa jest ulotna Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Ale o tym że wydałem pieniądze na szrot nie zapomnisz Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Ja tylko się chciałem przekonać co to za badziewie i siem żem dowiedział. Myślę, że zrobię jeszcze jeden raz coś podobnego, ale ze słuchawkami, które dopiero wychodzą i są świeże. Cytuj Link to post Share on other sites
Po1nter 10 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Masz coś konkretnego na oku? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Teraz planuję recenzję słuchawek Encore Rockmaster, już zacząłem, ale jakoś nie mam motywacji do szybkiego ukończenia. Na dniach się pojawi. W każdym razie to słuchawki z grupy "tanio i dobrze", nie mające nic wspólnego z gejmerskim sprzętem. Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Dzięki za reckę! Planujesz może jakoś sprawdzić Siberia 650? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 szkoda się trudzić w tej cenie można dostać pożadną karte dźwiękową i dobre słuchawki które zagrają dużo lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Dzięki za reckę! Planujesz może jakoś sprawdzić Siberia 650? Nie mam w planach żadnego "gejmerskiego" sprzętu. Szkoda mi na to czasu. Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) No to może JBL J88i? Jestem ciekawy czy dokonałem dobrego zakupu paręnaście miesięcy temu Jak jesteś z okolic to mogę Ci je nawet podrzucić na testy Edytowane 8 Lutego 2016 przez Leesiuu Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Hmmm... JBL J88i miałem okazję posłuchać w MM. Basowe słuchafony mnie nie przekonują, a to są takie typowe basotłuki Były promocje na nie i za 199zł można je było nabyć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ja wczoraj słuchałem w saturnie jakiś jbl za 400 zł i grały bardzo przeciętnie. Za taką kwotę oczekiwał bym więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość reznor666 Napisano 21 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Możecie mi wierzyć, bądź nie, ale to pierwsze słuchawki, które powodowały u mnie dosłownie łzawienie oczu. Znaczna pogłosowość dźwięku oraz wykręcona scena, powodują, że moje oczy i mózg starają się do tego dopasować i muszę w tym czasie cierpieć katusze. Niestety inaczej tego dźwięku nie można opisać. Tonalność słuchawek jest totalnie rozjechana, tam brakuje wszystkiego. Góra jest kłująca, a wyższa średnica świdruje w głowie, jak konkretne wiertło. Bas jakiś tam jest, ale brzmi jakby ktoś kopał w kartonowe pudło. Sądziłem, że może to wina oddychających padów, bo często welurowe pady odchudzają brzmienie, ale po aplikacji innych padów efekt był podobny. Słuchawki grają wprost tragicznie, na tyle tragicznie, że dodawany w oprogramowaniu EQ według mnie jeszcze pogarsza temat, a jego stosowanie jest dla mnie irracjonalne. Muzyki w tych słuchawkach słuchać się nie da, głupiego clipu na yt tez nie obejrzę, bo nie ma to sensu przy takim dźwięku. Tutaj SteelSeries popłynął i to ostro. Dzięki FeX za recenzję. Podziwiam ludzi, którym jeszcze chce się wydawać kasę na taki sprzęt aby przybliżać go ludziom. Mimo wszystko Ja też słuchałem chwilę tych słuchawek w Media Markt - chyba to był ten sam model, bo wyglądał identycznie, tyle że... to była jakaś wersja na jacki, bo podłączałem je normalnie do telefonu. Też niby nazywały się RAW Prism. Oprócz nich słuchałem też chwilę Creative Fatal1ty, Creative HS-850, Logitech G430, i Siberii V3. Te Raw Prism nie zrobiły na mnie aż tak bardzo negatywnego wrażenia (pewnie za krótko słuchałem), były to też jedyne słuchawki z tych 5 modeli, które nie miały przesadzonego basu. Jednakże zaraz też rzuciło się w ucho to irytujące kłucie o którym wspominasz, i jestem pewien że jakbym przetestował je dokładniej to szybko bym zweryfikował to wrażenie No i wszystkie z tych modeli to właśnie taki plastik fantastic, typu "boję się je wziąć do ręki, żeby się nie posypały, a co dopiero rozginać żeby założyć na głowę". Ale spodobały mi się pady Siberii V3. V3 też robiła największe wrażenie swoim ogólnym wykonaniem z tych 5 modeli (pewnie przez te stalowe druty). Najlepiej z tych 5 modeli brzmiały i wyglądały Logitech G430, aczkolwiek też nie na tyle żeby zwrócić na to jakąś specjalną uwagę. Do tego ich kable tragedia + dodatkowo miały problem z balansem, lewa strona była głośniejsza niż prawa. Napewno wszystkie z nich brzmiały lepiej niż Skullcandy Uprock, które do dzisiaj są moim niedoścignionym wzorem w wyrzucaniu słuchawek przez okno tuż po założeniu ich na głowę. Edytowane 21 Lutego 2016 przez reznor666 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) Recenzowane słuchawki miały wbudowany układ dźwiękowy, tym samym posiadały wtyk USB. O ile te na jacku mogłyby jeszcze jakoś zagrać na lepszym źródle w sensie nieco lepiej, to te z wbudowanym układem są skazane na porażkę. Zachodzi bowiem tutaj zjawisko spotęgowania ułomności słuchawek i układu dźwiękowego, co daje efekt wspomniany w recenzji. Przyznam, że też podchodząc do gejmingowych słuchawek starałem się być w miarę obiektywny, bez jakiegoś pryzmatu "gejmingu". O dziwo pośród masy plastikowego szajsu są słuchawki, których można spokojnie posłuchać, ale stanowią one niewielki procent całości. Problem jednak leży w opłacalności, bo nawet jeśli one grają, to grają na poziomie niższym lub w najlepszym wypadku podobnym do budżetowych Superluxów, a kosztują zazwyczaj sporo więcej. Edytowane 21 Lutego 2016 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
Gość reznor666 Napisano 23 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Znalazłem:SteelSeries Siberia RAW Gaming Headset (na 4-polowego jacka, bez Prism w nazwie).To były te których słuchałem.Fakt, tych z tym układem na USB wolałbym chyba nie słuchać. Cytuj Link to post Share on other sites
PnadPrayLove 25 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Feksiu, kiedy następna recka? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts