Skocz do zawartości

Kosmiczne zuzycie ramu w spoczynku

Recommended Posts

Uszanowanie forumowicze!

Prosze powiedzcie mi o co chodzi, po wymianie plyty glownej w serwisie, bo wczesniejsza sie poprostu zepsula po roku uzywania, moje zuzycie ramu po wlaczeniu kompa wynosi od 50-70%.... jak odpalam gierke, jebs - 90%

moja specyfikacja:

Intel Core i5-4670K /3.4GHz, 6MB, LGA 1150
MSI GTX 970 <--- zapomnialem, ze tu byl upgrade na 970
Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 Ballistix Tactical
MSI z97 gaming 3
Corsair RM 750W 80+ Gold Fan 135mm modular
Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

System Windows 10

Prosze o pomoc. Na razie to nie przeszkadza, bo nie gram w jakies wymagajace gry, ale nie wiadomo, co bedzie pozniej. Z gory dzieki i pozdrawiam!

Edytowane przez Rosak777

wejdź w menedżera i popatrz jaki to proces zżera ci pamięć.

coś w tle działa.

zbędny użytkowy można wyłączyć,a jeśli jakiś fake to wywalić w piczu.

juz tam patrzylem... najwiecej bo az 722 mb zajmuje gra, potem dopiero system 77mb i google chrome i zuzycie 87% ramu.... wiec co zajmuje reszte? wina windowsa? 

Edytowane przez Rosak777

Chrome to zło, pożera ram strasznie, zobacz w nim dodatki, może masz jakieś zbędne

Co do menadżera zadań nigdy ufności nie miałem, zazwyczaj wszystkim polecam program 'System Explorer', ale tak czy siak masz podane co ci ten ram zabiera

A może masz wyłączony plik stronicowania lub za mało miejsca określonego dla niego?

Edytowane przez mr-auto

Co wy tak płaczecie na zużycie ramu... ram kosztuje ze 100 zł to dorzućcie i tyle... 8GB to teraz norma i wymóg na stacjonarce, która ma robię coś więcej niż obsługiwać przeglądarkę 

A co do chroma to jedyna przeglądarką która jakoś działa. ;) Zwykły użytkownik pewnie nie zauważa, ale jak piszesz Web Serwisy i inne takie, to widać różnice 

Edytowane przez Madzina

64 bity win, kpina poprostu, gra zrzera 278 mb i jest to najwiecej na chwile obecna i mam wykorzystane 93%... system stoi od moze mieszka, nic nie instalowane od poczatku....

edit: hahaha  to jest tak przykre, ze az smieszne. Mam wykorzystane lacznie 287 mb, i zuzycie 91%....

Edytowane przez Rosak777

64 bity win, kpina poprostu, gra zrzera 278 mb i jest to najwiecej na chwile obecna i mam wykorzystane 93%... system stoi od moze mieszka, nic nie instalowane od poczatku....

edit: hahaha  to jest tak przykre, ze az smieszne. Mam wykorzystane lacznie 287 mb, i zuzycie 91%....

Może po prostu zrób formata , żeby sprawdzić , czy wina leży po stronie systemu , czy też nie zamiast się tak bawić