bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Tylko przy nich trzeba uważać ,bo można łatwo połamać pałąk jak się agresywnie je zakłada. [/url] Jakoś nie napawa optymizmem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Jutro może przyjdą. Jak ktoś z okolic Wejherowa to zapraszam na odsłuch. Troche kupiłem z ciekawości, nie boje sie zaryzykować. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Daj znać, co o nich sądzisz Cytuj Link to post Share on other sites
plmnb 4 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Osobiście rozważałem kupno Grado sr60 ,ale jak poczytałem ,że muszę kupić nauszniki które kosztują drugie tyle co słuchawki to szybko zmieniłem zdanie :V @bleck55 Może inaczej. W moich rękach nie było mowy abym je połamał. Wróciłem do domu i były połamane przez współlokatora... Ale fakt faktem. Nie tylko ja zauważyłem problem z tym plastikiem. Nadal używam tych dolphinów. Mimo ,że były spawane to pękły tuż obok.... Już nie chciałem wysyłać ponownie na spawanie to oblepiłem magiczną taśmą i ciągle używam :V @FeX Ja bass mam zmniejszony. Jeszcze można zrobić mod DDS w postaci zdjęcia padu i odlepienia tej gąbeczki na przetworniku. Tracisz bass na tym ,ale scena "Ponoć" znacząco się poszerza. Ponoć ,bo nie robiłem jeszcze tego modu. :V Edytowane 17 Grudnia 2015 przez plmnb Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Jakie "nauszniki" do Grado? Modowanie, modowaniem, ja tego praktycznie nie robię na słuchawkach z gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Mam słuchawki, troche słuchałem. Ogolnie dźwiek jest głęboki i dojrzały. Nie wiem czy nie ma za dużo basu wzgledem średnicy i góry, czy to kawałki na youtube są tak zrealizowane. Brakuje mi muzyki w dobrej jakości.. Jezeli ktoś ma gdzies udostępnioną muzyke to sprawdziłbym jak to gra. czy pasmo przenoszenia jest wystarczające? Pasmo przenoszenia: 20-20,000Hz Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 leto87 o całej specyfikacji z pudełka/instrukcji możesz zapomnieć. Ewentualnie impedancja i skuteczność to parametry, które powiedzą coś o głośności i łatwości w wysterowaniu słuchawek. Pasmo przenoszenia jest nic niewarte, bo żadne słuchawki nie mają liniowego pasma przenoszenia w pełnym zakresie 20Hz-20kHz Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Czy uszkodzenie słuchu lub wiek też wpływa na to w jakim zakresie słyszymy? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Onkyo jednak miały dużo wieksze pasmo przenoszenia. • Pasmo przenoszenia 10Hz-27kHz Słuchawki są dobre, odkrywam ze poprostu słuchałem jakiegoś badziewia.. Edytowane 19 Grudnia 2015 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Czy uszkodzenie słuchu lub wiek też wpływa na to w jakim zakresie słyszymy? Mam wrażenie, że częściowo pytanie nie wymaga odpowiedzi Z wiekiem zakres górnych jest coraz niższy, ja sam 20kHz nie słyszę, może max to około 18500Hz-19000Hz. @leto87 Mając taki standardowy słuch to poniżej 20Hz i powyżej 20kHz dźwięków zwyczajnie nie usłyszysz, ludzki słuch jest tutaj ograniczeniem i żadne słuchawki tego nie zmienią. Dużo ciekawszym jest za to przebieg pasma przenoszenia, który sporo mówi o dźwięku słuchawek i pokazuje, jak słuchawki zachowują się w całym paśmie 20Hz-20kHz. Tutaj przykład słuchawek Sony MDR Z7, producent podaje pasmo przenoszenia na poziomie 4-100Hz Jak widać liczby imponujące, żadne słuchawki nie zbliżają się do tak dużych wartości. W rzeczywistości ich wykres przenoszenia wygląda tak: http://forum.mp3store.pl/uploads/gallery/album_642/gallery_32061_642_24388.jpg Widać spory spadek już przy 9-10kHz, który zwyczajnie postępuje i przy 20kHz tam już praktycznie nic nie ma Przy 20Hz jest jeszcze niby dobrze, ale spadek poniżej 20Hz też będzie gwałtowny. Czy MDR Z7 to złe słuchawki, bo jednak odpowiedź częstotliwościowa powyżej 10kHz leci na łeb? O to właśnie chodzi, że one grają naprawdę dobrze, ale jak widać rzeczone 100kHz mają się nijak do rzeczywistości. Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Ostatnio mnie zdziwiło bo zrobiłem test słuchu w domu, odpaliłem pasmo od 20hz do 20khz i co się okazało, niektóre starsze osoby miały lepszy słuch niż nawet dzieci w wieku ok 15 lat Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Sam nie przeprowadzałem takich testów, ale grupa kilku osób jest niezbyt reprezentatywna. Słuch można sobie samemu przytępić przez sporą głośność odsłuchu czy poprzez hałas. W UE odtwarzacze czy nawet telefony mają z tego względu często blokady głośności lub informują o wysokim poziomie głośności, gdy dochodzimy do krańca skali. Z resztą temat utraty słuchu z wiekiem nie jest do końca poznany, bo jedni twierdzą, że to przez starzenie się kosteczek przenoszących drgania w uchu itd. itp. a inni twierdzą, że to skumulowany wpływ hałasu jaki doświadczyliśmy w swym życiu i jeszcze kilka pomniejszych teorii. Także jest możliwe, że jakaś osoba starsza będzie słyszeć lepiej od dziecka. Edytowane 19 Grudnia 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Ja bawiąc się w ten mały teścik stwierdziłem że jest to uwarunkowane genetyczne. Moi rodzice i ja słyszeliśmy praktycznie tak samo od 20hz do 19khz, znajomi i ich dzieci już zupełnie inaczej. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Tylko grupa kilku osób nie jest reprezentatywna w takim teście, musiałbyś przetestować sporą większą liczbę osób, aby wnioski jakie już teraz wyciągnąłeś były wartościowe. Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Wiem, mówię tylko o moich przemyśleniach Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Jako ciekawostka na pewno Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 1 Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Wincyj zdjęć! Wincyj opinii! Wincyj! Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Co to za stojak? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Co to za stojak? BLUELOUNGE Posto stojak na słuchawki Czarny Lekki jest, ma podkładki które można przykleic, jest na nich folia ochronna. Lepszy by był pewnie cięższy i z gumowymi podkładkami. ale swoje zadanie spełnia, bardzo wygodna sprawa. O dzwieku słuchawek ciezko mi cos wiecej powiedziec, napewno bas jest bardzo dobry. Głośność jest spora, odtwarzacz mp4 microsoft zune którego używam dostał drugą młodość. Słucham tylko z youtuba wiec nie mam za bardzo muzyki w przyzwoitej jakości, myslalem nawet zeby jakies płyty kupic ale nie mam za bardzo czasu.. Dźwięk określiłbym jako dojrzały i ciepły.. Dynamika jest bardzo duża i pozycjonowanie instrumentów w scenie też pierwszy raz usłyszałem. Samo wykonanie słuchawek jest świetne. Po jakiś 3-4 godzinach uciskaja uszy ale to chyba normalne, słuchawki musza przylegać. http://www.mi.com/en/miheadphones/tutaj dużo zdjęć. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Eee tam. Zdjęcia retuszowane i ze strony producenta nigdy tak dobrze nie oddadzą faktycznego wyglądu Co do muzyki to nie ma co płyt kupować. Wykupujesz Spotify/Deezera/Tidal premium i jazda. Jak masz abonament w Play to Tidal jest za darmo. Jeśli nie to łatwo znajdziesz 3 miesiące w cenie jednego na start w innych. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 z telefonem xiaomi redmi note 2 na mojej głowie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts