Skocz do zawartości

[S] i5-2500K, Asus Maximus IV Extreme, GTX970 MSI, SSD MX100 256GB, XFX 550W, SPC Grandis, Phanteks Enthoo PRO, LG 29UM57, Asus Xonar i INNE!

Recommended Posts

Na sprzedaż trafia mój zestaw :)
Teoretycznie wystawiam komputer jako całość oraz osobno monitor, jednak śmiało proszę zgłaszać chęć zakupu pojedynczych części, jeśli nie znajdzie się kupiec na całość to myślę, że w ciągu kilku dni wyprzedam go na części :)
Całość jest oczywiście w pełni sprawna, pisząc tego posta właśnie korzystam z niego.
Jeszcze ważna informacja zanim podam specyfikację: interesuje mnie także wymiana na jakiegoś laptopa/netbooka bądź ostatecznie słabszego kompa (chociaż klasy i3) jako zapłata za daną część/części lub też w rozliczeniu jako częściowa zapłata za nie.

Dobra, opis wszystkich części poniżej :)

-Płyta główna Asus Maximus IV Extreme
Mam do niej pudło, maskownicę i wszelkie pierdoły i duperele jakie były w zestawie a jest tego sporo. Jakieś przejściówki do mierzenia napięć, kable SATA, te łączniki do SLI/Crossfire itd itp

-Procek i5 2500K
Podkręciłem go do 4,4GHz, więcej nie czułem potrzeby, wolałem zmniejszyć prędkość wentyli w budzie (obecnie 50%) aby cieszyć się ciszą niż wyżyłowanym prockiem i dźwiękiem jakby komp chciał odlecieć. Pod obciążeniem w OCCT chodzi na napięciu 1,29-1,3V aczkolwiek jest to moje pierwsze w życiu OC procka także wprawiony użytkownik napewno jest w stanie je obniżyć lub zwiększyć taktowanie bez zmian napięcia

-Cooler SilentiumPC Grandis XE1236v2
Bardzo cichy i wydajny cooler, kupiony 12 października 2015r w sklepie Alsen

-Obudowa Enthoo Pro
Czarna, wersja z oknem z boku. Z przodu wycięty kawałek przed wentylem aby nie ograniczać przepływu powietrza, przy zamontowanych 2x140mm dodatkowo zaczynało to terkotać.
Do budy zostały dorzucone z tego co pamiętam 3x120 Zalmana oraz 1x120 AAB. Pod koniec posta wrzucę filmik z działania, gdzie wentyle są na 100%, nic nie stuka, nic nie puka, jedynie słychać szum powietrza :)

-Karta Graficzna MSI GTX 970 100me Edition
W pełni sprawna, posiada chłodzenie pół pasywne więc w spoczynku wentyle nie chodzą przez co w IDLE całość można jeszcze lepiej wyciszyć. Bardzo dobra sztuka do OC, bez problemu chodzi z 1529MHz na rdzeniu.
Kupiona 2 września 2015r na Agito więc nadal jest na gwarancji

-XFX 550W
Porobiłem białe oploty na wystające w budzie kable. Kupiony 22 listopada 2013r w Agito, a według nich gwarancja wynosi 60 miesięcy.

-SSD Crucial MX100 256GB
Kupiony 2 stycznia 2015r w X-Komie, więc nadal na gwarancji

-HDD 1TB Hitachi

-2x4GB 1333 RAM Dolphin

-Karta muzyczna Asus Xonar DX

-Orginalny Windows 7, uaktualniony do Windows 10

-Monitor Ultra Wide 21:9 LG 29UM57 o rozdzielczości 2560x1080
Bardzo fajny monitor, matryca IPS więc odwzorowanie kolorów świetne. Przez znacznie szersze pole widzenia gry są o niebo przyjemniejsze. Dodatkowo filmy w kinowym formacie (czarne paski na dole i na górze) idealnie się wpasowują w monitor.

Kupiony jakoś we wrześniu-październiku tego roku, nadal na gwarancji.

Jeśli ktoś potrzebuje jakichś screenów, zdjęć czy ma jakieś pytania to proszę śmiało pisać :)

Komputer wyceniono mi z monitorem na 5190zł http://forum.benchmark.pl/topic/199074-prośba-o-pomoc-w-wycenie-przyzwoitego-pcta-do-gier/

Samego kompa sprzedam za równe 4000zł już z wysyłką, monitor za 850zł.

Wrzucam dwa filmiki, jeden bez lampy, drugi z lampą. Proszę jednak pamiętać, że do filmu ustawiłem wentyle obudowy na 100% zamiast na 50% jak chodzą na codzień:

http://i.imgur.com/tVHCmj0.jpg

-Asus Maximus IV Extreme z maskownicą i pełnym pudłem akcesoriów- 450zł

-i5 2500k- 550zł

-MSI GTX 970 100Me edition- zwykłe, tańsze wersje są na allegro po 1350-1450zł, 1400zł za droższą wersję kupioną 02.09.2015r powinna być bardzo dobrą ceną

-SPC Grandis- 130zł

-XFX 550W z białymi oplotami- 200zł ze względu na oploty
-HDD Hitachi bez bad sectorów- 150zł

-RAM 2x4GB 1333MHz 150zł oba

-Phanteks Enthoo Pro z oknem - 350zł przez 3 dodatkowe wentyle Zalman 120 LED

-LG 29UM57 2 miesięczny- 850zł

-Asus Xonar DX- 200zł

Można kupić oploty osobno? Chciałbym wiedzieć co to za oploty i ile ich i jakie są. Jestem wciąż zainteresowany płytą. Muszę się tylko upewnić, czy nie będzie brązowego koloru :)

Oplotów niestety nie da się kupić osobno, robiłem je samemu, ściągając każdą z wtyczek więc jest to integralna część zasilacza :P

PS. Istnieje możliwość wymiany kilku części na laptopa/netbooka lub jakiś lajtowy sprzęt typu i3 i grafa do BF3 np, byle jakaś fajna mała obudowa ;)

Monitor też mogę wymienić na tańszy Full HD z dopłatą.

Dochodzi kolejne opcja zamiany:

Mogę wymienić obudowę na coś mieszczącego płyty mniejsze od ATX+dopłata.

Ew, jak ta osoba miałaby także pasującą płytę to mogę od razu zamienić tego Asusa.

Nie rozumiem Cię, raz piszesz, że płyta jest na sprzedaż, raz że już sprzedana...

Chcę od Ciebie kupić tą płytę. Napisz, czy mi ją sprzedajesz czy nie.

Gdzie napisałem, że jest sprzedana?

Napisałem Ci PW, że czekam na odpowiedź od osoby, która chce wziąć mobo+CPU+cooler, nic się nie zmieniło.

Wstępnie całość nieaktualna, ale to się jeszcze okaże, jakby coś to proszę pisać PW.

Na wstępie wybaczcie, że mieszam ale trafiam na niepoważnych kupujących :/

Sprzęt nadal aktualny, zmniejszam ceny żeby trochę to przyspieszyć:

-Asus Maximus IV Extreme z maskownicą i pełnym pudłem akcesoriów- wstępnie nieaktualne-rezerwacja

-i5 2500k- 500zł

-MSI GTX 970 100Me edition kupiona 02 września 2015r wstępnie nieaktualne- rezerwacja

-SPC Grandis- 110zł

-XFX 550W z białymi oplotami- 150zł

-RAM 2x4GB 1333MHz Patriot z radiatorami 130zł oba

-Phanteks Enthoo Pro z oknem + 3 wentyle 120 z niebieskim LED Zalman- 300zł

-LG 29UM57 2 miesięczny- wstępnie nieaktualny

-Asus Xonar DX- 170zł

Ceny do negocjacji jedynie w przypadku zakupu kilku rzeczy, myślę, że ceny są obecnie okazyjne.

Edytowane przez skapskiadi

Monitor definitywnie sprzedany, zostają:

-Asus Maximus IV Extreme z maskownicą i pełnym pudłem akcesoriów- wstępnie nieaktualne-rezerwacja

-i5 2500k- 500zł

-MSI GTX 970 100Me edition kupiona 02 września 2015r wstępnie nieaktualne- rezerwacja

-SPC Grandis- 110zł

-Asus Xonar DX- 170zł

Płyta główna definitywnie sprzedana, zostało:

-i5 2500k- 500zł

-MSI GTX 970 100Me edition kupiona 02 września 2015r wstępnie zarezerwowana

-SPC Grandis- 110zł

-Asus Xonar DX- 170zł

Procek wstępnie zarezerwowany.

I5 + Chłodzenie sprzedane, zostają:

-MSI GTX 970 100Me edition kupiona 02 września 2015r 1350zł

-Asus Xonar DX- 170zł

GPU wstępnie sprzedana, rezerwacja do wtorku.

Odbiór osobisty w Krakowie?

Masz jeszcze SSD? Napisałeś o nim tylko w pierwszym poście i później nic

Jestem wstępnie zainteresowany obudową Enthoo Pro i SSD MX100 256GB. Napisz PW jeśli aktualne

Poszło PW.

Zostały:

-Phanteks Enthoo Pro z oknem + 3 wentyle 120 z niebieskim LED Zalman + 1x140 + 1x230- 300zł

-Asus Xonar DX- 170zł

Zostaje już jedynie karta muzyczna:

-Asus Xonar DX- 160zł