manioos 0 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Tego po UPS sie nie spodziewałem, zawsze uważałem ich za porządną firmę. Zamówiłem w środe H70 na alledrogo, wczoraj zaniepokojony zadzwoniłem do sklepu w którym dokonałem zakupu, i dowiedziałem sie że kurierzy nie jeżdzą... nc, ciekawe czy wkręcają czy to prawda :ciekawy: Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Trzeba było poprosić o numer listu przewozowego, bo na 99% procent nie wysłali Ci paczki nie z winy kuriera a ze swojej. Gadanie, że kurierzy nie jeżdżą jest śmieszne ze strony sklepu bo i Siódemka, DPD, DHL i Pocztex rozwożą paczki. W poprzednią niedziele miałem zamówioną paczkę w coolingu, w poniedziałek była wysłana a we wtorek była u mnie (a wtedy akurat zima zaskoczyła wszystkich). Druga sprawa, że w tym tygodniu wysyłałem i odbierałem kilka paczek w pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Potwierdzam - kurierzy DHL jeżdżą na całego. @szymon_j14 i jak - paczka odebrana? Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Chciałem odebrać ale nie miałem czasu Muszę poczekać do pon. aż listonosz przyniesie. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 To jest chyba jakieś chamstwo. Był dziś listonosz ale paczki nadal nie ma! Wivat poczta polska! Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 A może jeszcze nie wysłano i jaka ta przesyłka niby jest? Priorytet czy coś innego? Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 priorytet, wysłana w środę. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 To poproś o numer paczki, bo można monitorować paczki i przesyłki priorytetowe na stronie Poczty Polskiej. Cytuj Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Często zamawiam przez allegro i z reguły wolę Pocztę Polską i jej "priorytet" niż kuriera. Do tej pory nie spotkałem się z opóźnieniem przesyłki, no raz chyba jeden dzień później niż powinna przyszła. Poczta z reguły dobrze dotrzymuje terminów, oczywiście jak ktoś żałuje 2zł dopłaty do priorytetu i wybiera ekonomiczną to jego problem, bo na taką paczkę może faktycznie się naczekać. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 To nie wina poczty. Gościu podał mi numer paczki i na stronie wyszło szydło z worka. Wysłał tydzień poźniej niż mówił czyli przedwczoraj. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 A to takie buty :ciekawy: To jednak poczta bogu ducha winna Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ludzie nie róbcie z Poczty Polskiej kozła ofiarnego, ich usługi dość sporo się poprawiły. Najważniejsze to dowiedzieć się zawsze kiedy wysłano, dość często ludzie robią nas w konia. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Wysyłał ktoś pocztą już dyski twarde, laptopy albo... paletę jajek? Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Wszędzie tak samo się robi, kurierzy nie lepiej traktują paczki. Zejdźcie na ziemię i zacznijcie myśleć, każdy przewoźnik paczek, ma gdzieś co znajduje się w paczce. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Film drugi- zwykłe paczki priorytetowe: na ziemię! paczki z trybem ostrożnie- do łapek Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 W moim wypadku Poczta nie podołała tylko raz (paczka wysłana w czwartek - powinna być w piątek, niestety coś nie wyszło) - na moje nieszczęście paczka była bardzo ważna i musiałem po nią jechać prawie 50 km, ale tu plus dla pracowników poczty, mimo, że paczka nie powinna być wydana pojechałem i paczkę dostałem bez problemów. Ani magazynier, ani panie przy okienku nie marudzili. A co do kurierów to przerabiałem już chyba wszystkich i zazwyczaj wszystko jest ok. Dwa razy mi się zdarzyło, że paczka, która powinna dojechać nie przybyła. Pierwszy raz z nieznanych mi powodów (a powinna być dostarczona), a drugi raz kurier dzwonił czy paczka koniecznie musi być w ten dzień, bo się nie wyrobi, a że akurat było to w zeszłorocznego sylwestra to pracowali krócej. Paczka akurat nie była ważna więc powiedziałem mu żeby odpuścił. Tak wiec przynajmniej w moim wypadku wypadku obojętnie jaki sposób wysyłki wybiorę, bo czasy dostawy są porównywalne. EDIT: A tak trochę bardziej w temacie zimy i dostaw, to w czwartek musiałem iść na równoległą ulicę po paczkę, bo kurier do mnie do domu trafić nie mógł - ale jak mu się to udało to nie mam pojęcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 ee Panowie z tymi kurierami to jakieś herezje opowiadacie paczka do strefy A 19,99, do B 22,99, odbiór od klienta bez względu na warunki pogodowe (nawet jak oficjalnie nie odbierają) - tylko trzeba wiedzieć jak i gdzie zamawiać kuriera a z dostawami jest różnie, ja w Krk mam straszne problemy z DHLem, który klientów olewa, niszczy paczki, nie przyjeżdża i nie chce odbierać przesyłek z UPSem jest znacznie lepiej no i zdecydowanie taniej co do poczty... lagi mają ładne priorytet dzisiaj przyszedł.. wysłany do mnie tydzień temu Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 A nie mówiłem... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Ja też zamówiłam paczkę na Allegro (priorytet) nadana 9 grudnia... ciekawe kiedy dojdzie... ważne żeby doszła do świąt bo ma być na prezent:) Na stronie Poczty Polskiej znalazłam śledzenie przesyłek tylko trzeba wpisać identyfikator którego nie mam. Co mogę napisać do sprzedawcy Allegro? Że proszę o identyfikator paczki? Będzie w ogóle go miał? Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 A śledzenie paczki to nie jest czasem dodatkowa, płatna opcja? Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Nie jest to płatna opcja, a identyfikator paczki to ten numer pod kodem kreskowym na potwierdzeniu nadania paczki, więc jeśli wysłał towar to potwierdzenia nadania i nr przesyłki powinien mieć Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 ee Panowie z tymi kurierami to jakieś herezje opowiadacie paczka do strefy A 19,99, do B 22,99, odbiór od klienta bez względu na warunki pogodowe (nawet jak oficjalnie nie odbierają) - tylko trzeba wiedzieć jak i gdzie zamawiać kuriera a z dostawami jest różnie, ja w Krk mam straszne problemy z DHLem, który klientów olewa, niszczy paczki, nie przyjeżdża i nie chce odbierać przesyłek z UPSem jest znacznie lepiej no i zdecydowanie taniej co do poczty... lagi mają ładne priorytet dzisiaj przyszedł.. wysłany do mnie tydzień temu Puknij się w głowę, bzdury totalne piszesz. Mieszkasz w mieście, więc się zastanów co piszesz, bo są ludzie którzy mieszkają na wsi i jeśli piszą, że jest tak, to tak jest. Zacznij myśleć przed napisaniem postu, nie każdy do kur..j nędzy mieszka w mieście. U mnie paczka wysłana Pocztą Polską w czwartek, dziś została dostarczona. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 paczka do strefy A 19,99, do B 22,99, odbiór od klienta bez względu na warunki pogodowe (nawet jak oficjalnie nie odbierają) - tylko trzeba wiedzieć jak i gdzie zamawiać kuriera Mogłabyś podać jaki to kurier wysyła paczki po takich cenach (tylko nie mów tu o klientach biznesowych)? Cytuj Link to post Share on other sites
Michalexis 0 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 gls dziala jak najbardziej poprawnie i terminowo dzis kolejna przesylke mi dostarczyli Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Zamówiłem w czwartek dysk, wysłali w piątek GLSe-m, przyszedł dzisiaj czyli wszystko w normie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts