Skocz do zawartości

Sroga zima- opóźnienia na poczcie

Recommended Posts

Dużo się teraz mówi o srogiej zimie. Min. są duże opóźnienia pociągów towarowych. Czy poczta polska ma w związku z tym duże opóźnienia? Czekam na paczkę i normalnie powinienem dostać ją jutro, ale przez ten śnieg nie wiem czy się doczekam :(

To chyba niezłego farta miałeś. Poczta ma zawsze duże opóźnienia i wysokie ceny, w chwili obecnej kompletnie nie opłaca się wysyłać niczego pocztą.

Za kurierów również podziękuje:

- "może pan po mnie wyjechać, bo nie chcę mi się nadrabiać tych kilometrów"

- "nie, nie mogę"

- "no to niestety, ale dziś paczki nie dostarczę"

Za taką obsługę podziękuje, listonosz zawsze mi paczki dostarcza w terminie. Zima jak to zima, trzeba zrozumieć trudny okres i wyrozumiałość powinna być tutaj na porządku dziennym.

I to tyczy się każdego kuriera w województwie świętokrzyskim - region: staszów, raków, łagów itp. :(. Zawsze mają jakieś wymówki i inne dyrdymały.

Co do kurierów to też sie naciąłem na niemiłe zdarzenia w kwestii dojazdu lub zaczekania chwili. Jedynie UPS był nie dość ze cierpliwy to jeszcze o dojaździe nic nie mówił.

BTW, chciałem wysłać paczkę kurierem, dzwonię i dostaję informację, że paczek nie przyjmują, bo złe warunki. Rozumiem, jednak co będzie jak taka zima będzie trwała do np. lutego?

Kurierzy z firmy Siódemka potrafili nawet przyjechać 5km od domu do mnie do pracy i wręczyć mi paczkę bez żadnego marudzenia.

Kwestia tego czy mieszkasz lub pracujesz w strefie A czy B takiej firmy kurierskiej. Jeżeli w A to nie ma żadnych problemów, jeżeli w B czyli 90% wsi i małych miasteczek to będziesz miał problemy, o których pisze Kiziea.

Choć z drugiej strony wysyłając paczkę do "Polski B" płacisz jak za zboże a jak widać problemy są.

Mi ostatnio przywiózł specjalnie wcześniej, zmieniając trasę (normalnie byłby po 18), bo myślał, że jestem... dziewczyną. Chyba był trochę zawiedziony. No ale już parę godzin wcześniej miałem swojego Matterhorna :D Ja mieszkam na wsi (20km od centrali większości firm kurierskich) i raczej nie mam takich problemów z nieprzywożeniem czegoś, bo im się nie chce. Wałkowałem już chyba wszystkie firmy.

2-3 dni temu był u mnie Schenker. Przywieźli następnego dnia po wysyłce, śnieg im niestraszny.

Mi ostatnio przywiózł specjalnie wcześniej, zmieniając trasę (normalnie byłby po 18), bo myślał, że jestem... dziewczyną. Chyba był trochę zawiedziony. No ale już parę godzin wcześniej miałem swojego Matterhorna :D Ja mieszkam na wsi (20km od centrali większości firm kurierskich) i raczej nie mam takich problemów z nieprzywożeniem czegoś, bo im się nie chce. Wałkowałem już chyba wszystkie firmy.

2-3 dni temu był u mnie Schenker. Przywieźli następnego dnia po wysyłce, śnieg im niestraszny.

Mieszkach po jakieś głównej trasie? Czy 2 - 3 kilometry od głównej trasy?