szymon_j14 11 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Dużo się teraz mówi o srogiej zimie. Min. są duże opóźnienia pociągów towarowych. Czy poczta polska ma w związku z tym duże opóźnienia? Czekam na paczkę i normalnie powinienem dostać ją jutro, ale przez ten śnieg nie wiem czy się doczekam Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Czy poczta polska ma w związku z tym duże opóźnieniaPoczta polska ma zawsze duże opóźnienia czy jest śnieżyca czy świeci słońce Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Mi paczka wysłana w sobotę z drugiego końca polski doszła po dwóch dniach, więc chyba nie mają żadnych opóźnień. Dopiero po połowie grudnia możesz się spodziewać "lagów" ze względu na święta - każdego roku poczta polska w tym okresie nie wydala. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 To chyba niezłego farta miałeś. Poczta ma zawsze duże opóźnienia i wysokie ceny, w chwili obecnej kompletnie nie opłaca się wysyłać niczego pocztą. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 To chyba niezłego farta miałeś. Poczta ma zawsze duże opóźnienia i wysokie ceny, w chwili obecnej kompletnie nie opłaca się wysyłać niczego pocztą. Czy farta, to tego nie wiem bo mało do mnie przychodzi paczek, a w szczególności pocztą Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 To chyba niezłego farta miałeś. Poczta ma zawsze duże opóźnienia i wysokie ceny, w chwili obecnej kompletnie nie opłaca się wysyłać niczego pocztą.Za kurierów również podziękuje: - "może pan po mnie wyjechać, bo nie chcę mi się nadrabiać tych kilometrów" - "nie, nie mogę" - "no to niestety, ale dziś paczki nie dostarczę" Za taką obsługę podziękuje, listonosz zawsze mi paczki dostarcza w terminie. Zima jak to zima, trzeba zrozumieć trudny okres i wyrozumiałość powinna być tutaj na porządku dziennym. I to tyczy się każdego kuriera w województwie świętokrzyskim - region: staszów, raków, łagów itp. . Zawsze mają jakieś wymówki i inne dyrdymały. Cytuj Link to post Share on other sites
blaugrana 0 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Co do kurierów to też sie naciąłem na niemiłe zdarzenia w kwestii dojazdu lub zaczekania chwili. Jedynie UPS był nie dość ze cierpliwy to jeszcze o dojaździe nic nie mówił. BTW, chciałem wysłać paczkę kurierem, dzwonię i dostaję informację, że paczek nie przyjmują, bo złe warunki. Rozumiem, jednak co będzie jak taka zima będzie trwała do np. lutego? Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Rozumiem, jednak co będzie jak taka zima będzie trwała do np. lutego?Paczek nie przyjmujemy, jest zła pogoda. Proszę poczekać do marca . Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Paczka dziś nie dotarła Myślę jednak że już jutro będzie na poczcie w moim mieście. Czy można odebrać stamtąd paczkę osobiście? Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Jeżeli wcześniej zadzwonić i powiesz, że chciałbyś ją sam odebrać, to jak najbardziej można. W innym wypadku paczkę do dostarczenia otrzyma listonosz. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 A czy jutro listonosze też roznoszą paczki i listy? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Zależy gdzie. U mnie na wsi w weekendy listonosz nie jeździ. Poczta w sobotę jest otwarta i jeżeli mają paczkę, to można sobie ją odebrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 A u mnie przykładowo (Katowice) w soboty listonosz nie chodzi po poczta zamknięta, ale trzy dzielnice dalej już chodzi - wszystko zależy od poczty Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 no właśnie wydaje mi się że paczka jutro powinna u nich być, to sobie odbiorę. Nie chce mi się czekać do poniedziałku aż listonosz przyniesie. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Robiłem tak już parę razy, po co ma paczką leżeć przez weekend. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Wydadzą bez problemu? Paczka jest zaadresowana do mojej siostry bo ona ma konto na allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Kurierzy z firmy Siódemka potrafili nawet przyjechać 5km od domu do mnie do pracy i wręczyć mi paczkę bez żadnego marudzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Kurierzy z firmy Siódemka potrafili nawet przyjechać 5km od domu do mnie do pracy i wręczyć mi paczkę bez żadnego marudzenia.To się ciesz. W świętokrzyskim, zatrudnią samych cymbałów. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Kurierzy z firmy Siódemka potrafili nawet przyjechać 5km od domu do mnie do pracy i wręczyć mi paczkę bez żadnego marudzenia.Kwestia tego czy mieszkasz lub pracujesz w strefie A czy B takiej firmy kurierskiej. Jeżeli w A to nie ma żadnych problemów, jeżeli w B czyli 90% wsi i małych miasteczek to będziesz miał problemy, o których pisze Kiziea. Choć z drugiej strony wysyłając paczkę do "Polski B" płacisz jak za zboże a jak widać problemy są. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Mi ostatnio przywiózł specjalnie wcześniej, zmieniając trasę (normalnie byłby po 18), bo myślał, że jestem... dziewczyną. Chyba był trochę zawiedziony. No ale już parę godzin wcześniej miałem swojego Matterhorna Ja mieszkam na wsi (20km od centrali większości firm kurierskich) i raczej nie mam takich problemów z nieprzywożeniem czegoś, bo im się nie chce. Wałkowałem już chyba wszystkie firmy. 2-3 dni temu był u mnie Schenker. Przywieźli następnego dnia po wysyłce, śnieg im niestraszny. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Mi ostatnio przywiózł specjalnie wcześniej, zmieniając trasę (normalnie byłby po 18), bo myślał, że jestem... dziewczyną. Chyba był trochę zawiedziony. No ale już parę godzin wcześniej miałem swojego Matterhorna Ja mieszkam na wsi (20km od centrali większości firm kurierskich) i raczej nie mam takich problemów z nieprzywożeniem czegoś, bo im się nie chce. Wałkowałem już chyba wszystkie firmy. 2-3 dni temu był u mnie Schenker. Przywieźli następnego dnia po wysyłce, śnieg im niestraszny. Mieszkach po jakieś głównej trasie? Czy 2 - 3 kilometry od głównej trasy? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 1400 metrów od krajowej szóstki Pewnie dlatego Cytuj Link to post Share on other sites
Michalexis 0 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Ja z allegro dostałem paczke w terminie 1 dzien roboczy wyslana 2 dzien roboczy jest u mnie Cytuj Link to post Share on other sites
Kiziea 4 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 1400 metrów od krajowej szóstki Pewnie dlatego Ja niestety, ale od krajówki na Lublin mieszkam, aż 15 kilometrów . Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Ogólnie siódemka bardzo porządna firma, bardzo szybko paczki przywozi i bez marudzenia, polecam do wysyłki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts