Black120 0 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Witam od dluzeszego czasu mecze sie z dyskami, i bledem MBR Error 1 Press any key to boot from floppy nie bede sie rozpisywal w szczegoly, wszystko bylo ok, dysk sdd sluzy mi jako systemowy, problem pojawil sie nagle gdy zmienilem litere dysku partycji na hdd, probowalem roznych prob, programow etc i nic, az w koncu odlanczylem hdd, odpalilem sam dysk sdd i jest ok, czyli wina lezy po stronie dysku hdd 2tb, dysk jest nowy...wiec prosze obeznane osoby o pomoc, jak mam to rozwiazac, co mam zrobic z tym hdd, byl formatowany, od nowa postawilem partycje i gdy go odpalam z sdd, to bios wlasnie z niego czyta mi ten uszkodzony sektor - prosze o pomoc Edytowane 4 Listopada 2015 przez Black120 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Czy oznaczyłeś w biosie kolejność bootowania? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Tak jak kolega mówi, zobacz na kolejkę bootowania i upewnij się ze nie ma na niej HDD ( lub jest po ssd ) korzystasz z bios czy uefi ( opcji uefi ) ? Ps. Do zabawy z partycjami i mbr polecam minitool 9.1 Free Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Podzielam zdanie Jarrino, zmiana kolejności bootowania dysków powinna rozwiązać problem Edytowane 4 Listopada 2015 przez Cleaner_1980 Cytuj Link to post Share on other sites
Black120 0 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Zgadza sie problem znikl, po ustawieniu kolejnosci bootowania dyskow, sdd jest na master hdd na slave, naprawilem to chwilke jak napisalem na forum ten tekst, dziekuje za odp - pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 sdd jest na master hdd na slave Czym ty masz tego SSD podpiętego TAŚMĄ IDE ? SSD ( na SATA ) powinien pracować pod AHCI Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts