yberias 0 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) Witam, mam mały problem z ramem a dokładnie z użyciem go Posiadam ram 8GB w jednej kości 2133 Mhz oraz Win 10 (I tutaj jest chyba ten problem) Komputer zaraz po włączeniu jest ok ale gry zacznę otwierać chroma, steama itd. itp. to wszystko zaczyna mi się (chyba) odkładać w ramie do tego jak dojdzie aktualizacja która na win 10 działa chyba automatycznie żużycie ramu sięga nawet 99% no i wtedy bez restartu komputera się nie obejdzie.W momencie pisania tego posta zużycie: (miałem odpalonego tylko chroma nic konkretnego w tle)http://i63.tinypic.com/103xvg2.png Co do specyfikacji dokładnie nie pamietam jeśli będzie potrzebne to z rana wrzucę:* Intel Core I7* GTX 970* dysk ssd crucial mx200 oraz wd red 1TB* Windows 10 64bit * Antivirus AVAST Prosiłbym o jak najszybszą pomoc gdyż wczorajszego dnia musiałem restartować komputer 4 razy bo nie dało się nic zrobić ;/ Edytowane 1 Listopada 2015 przez yberias Cytuj Link to post Share on other sites
yberias 0 Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Nikt nie korzysta z windows 10 ? Albo nie wie gdzie szukać czegoś związanego z ramem ? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Z tego co widać na screenie, to prawie 70% pamięci zużywa Chrome. Jeżeli nie musisz to np Firefox jest o wiele lżejszą aplikacją, i obecnie wyszła wersja 64- ro bitowa. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Przeskanuj advcleanerem i malwerbyte.Może coś znajdzie.. @up - też przed chwila policzyłem tego Chrome i prawie 40%.. Edytowane 9 Listopada 2015 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
yberias 0 Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Z tego co widać na screenie, to prawie 70% pamięci zużywa Chrome. Jeżeli nie musisz to np Firefox jest o wiele lżejszą aplikacją, i obecnie wyszła wersja 64- ro bitowa. Przeskanuj advcleanerem i malwerbyte.Może coś znajdzie.. @up - też przed chwila policzyłem tego Chrome i prawie 40%.. adw cleaner nic nie znalazł a co do chroma to po jego zamknięciu znika może 1 % pamięci (tj. zwiększa się) Moim zdaniem (to tylko moje zdanie) windows 10 nie czyści tego ramu w należyty sposób mniej wiecej tak jak na urządzeniach mobilnych P.S. Na początku miałem jeszcze problem z tym że po zamknięciu systemu pamięc się nie zerowała Komputer wszystko pamietał dopóki nie (uruchomiłem go ponownie) ale z tym już sobie poradziłem Gdzieś czytałem aby plik stronicowania ustawić na 1,5x RAM więc dałem mu 12 Gb. i jeśli ram jest zużyty w 99 - 100% Zaczyna zamulać mi dysk. Wtedy nawet ciężko zamknąć komputer ;/ Edytowane 9 Listopada 2015 przez yberias Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Witam jarrino. Zgadza się podliczyły mi się % systemu. Do autora, zoptymalizuj system pod względem prywatności- poradniki są w sieci. Cytuj Link to post Share on other sites
yberias 0 Napisano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Witam jarrino. Zgadza się podliczyły mi się % systemu. Do autora, zoptymalizuj system pod względem prywatności- poradniki są w sieci. Ok dzięki jak na razie Prywatność ustawiłem. Jak tylko uda mi się to przetestować czy nie będzie wzrastać dam znać. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie Cytuj Link to post Share on other sites
pablos79 12 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Mialem podobny problem z win 7 . 2-3 GB wyciągała usługa Windows Update. Wylacz. Cytuj Link to post Share on other sites
yberias 0 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 OK Dzięki panowie jak narazie działa o dużo lepiej (przynajmniej jeszcze mi się pamięć nie skończyła) Jeśli będe miał dalej problemy to wyłącze update w przeciwnym razie się odezwę.Jeszcze raz dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts