Johny3 3216 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Mam nowego dostawce Internetu, wszystko hula, ale jest pewien problem... Swojego PC mam podpiętego po kablu do routera (Huawei HG8245) i nie mam żadnej możliwości zmiany typu sieci z publicznej na domową, używanie sieci publicznej to ciągłe komunikaty i zapytania o połączenia aplikacji itp. więc chciałbym normalnie jak człowiek zmienić typ sieci na domową. W centrum sieci mam takie coś: http://images.tinypic.pl/i/00698/mbf427rv4w1x.jpg Dodam tylko, że nie mam dostępu do konfiguracji routera... Dostałem już skonfigurowane urządzenie, które technicy tylko podłączyli do światłowodu i tyle, nawet nie mogę zmienić hasła do sieci... Po WiFi można normalnie wybrać sieć domową podczas łączenia. Jakieś pomysły? Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Spróbuj wejść w Rozwiąż problemy i wybierz tam Grupa domowa. Tam powinno się pojawić coś co Ci pozwoli na zmianę sieci. Mówię powinno, bo tyle wiem z helpa, sam nie mam problemu to i mi się nie pojawia. Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Kolega wyżej dobrze mówi - opuść grupę domową, wtedy pojawią się inne opcje. Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Opuszczenie grupy domowej nic nie daje, nie przywraca opcji zmiany sieci na domową. W zasadzie to zmienił mi się typ sieci z publicznej na prywatną. Zostawić tak czy dalej kombinować, żeby ustawić sieć domową? Edytowane 3 Września 2015 przez Johny3 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Chyba zostaw.Ja mam też sieć prywatną ale w grupie domowej mam napisane "sprzężono"... Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 4 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Też mogę stworzyć sieć domową. Dobra w takim razie zostawiam jak jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts