iDaft 995 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Jeremy uderzył jakiegoś Oisina Tymona, a według wielu źródeł, głównym producentem Top Gear jest Andy Wilman. Na angielskiej Wikipedii nie ma żadnej wzmianki o tym Oisinie - wychodzi więc na to, że jest to może jakiś asystent producenta. Clarkson w swojej całej ekspresji jest człowiekiem inteligentnym i sądzę, że w całej sytuacji chodziło o nieco więcej, niż tylko o złe jedzenie. Chyba, że miał już wcześniej jakieś plany na przyszłość, a tą aferą zwrócił uwagę większej ilości ludzi na jego przyszłe poczynania. Edytowane 25 Marca 2015 przez iDaft Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Ja życzę mu powodzenia. Oby w przyjaźni się rozstali. Choć nie popieram załatwienia sprawy ręką w twarz. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 3 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 jarrino, gratuluję "wyboldowania". Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Piszesz jak o jakimiś polskim dziennikarzynie. Mógłby być synem króla nafty, co to zmienia? (I nie podoba mi się deprecjonowanie polskości w tej wypowiedzi) Jak podniósł na kogoś rękę w dyspucie o kotleta, to słusznie mu pokazali, że jego popularność nie będzie przeszkodą w sprowadzeniu go na ziemię, żeby może na stare lata poznał pewne granice. I co z tego, że bez niego program popłynie, jak jeśli w takiej sytuacji go zostawią to popłynie ich [stacji, szczebla zarządzającego] szacunek do samych siebie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) @mejor: Hmm, ciągle gdzieś czytam o tym, jakie to wieśniackie jest klaskanie w samolocie po lądowaniu. Niemniej jednak, czytałem kiedyś AMA (Ask Me Anything) z pilotem jednych zagranicznych linii, który napisał, że co prawda w kabinie nie słyszy braw pasażerów, ale kiedy stewardessy go o tym informują, to odbiera to jako coś bardzo miłego. Tak więc nie do końca rozumiem o co chodzi - sam nie klaszczę, ale jeśli sprawia to adresatowi tego działania radość, to czemu się z tego śmiać? (I nie podoba mi się deprecjonowanie polskości w tej wypowiedzi) Chodziło mi raczej o odwołanie się do konkretnej osoby, w żaden sposób nie dążę do jakiegokolwiek narzekania na Polskość, aczkolwiek do ta narodowość jest dla mnie najbardziej znajoma. Jak podniósł na kogoś rękę w dyspucie o kotleta, to słusznie mu pokazali, że jego popularność nie będzie przeszkodą w sprowadzeniu go na ziemię, żeby może na stare lata poznał pewne granice. W mojej odpowiedzi chodzi właśnie o to, że do końca nie wiadomo co chodzi. Irracjonalna dla mnie jest sytuacja, w której człowiek myślący doprowadza do takiej sytuacji, więc staram się szukać prawdziwego podłoża do takiego stanu rzeczy. Aczkolwiek jeśli faktycznie wszystko zostało zapoczątkowane przez kotleta, to faktycznie postąpiono słusznie. Żal mi tylko samego programu. Edytowane 25 Marca 2015 przez iDaft Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 to słusznie mu pokazali, że jego popularność nie będzie przeszkodą w sprowadzeniu go na ziemię, żeby może na stare lata poznał pewne granice. Podobnie bylo z Charlie Sheen-em 2 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Sid wyczerpał temat. Daft przestań bronić go, pozwolił byś żeby na Ciebie podnieśli rękę???? Odpowiedz jako szanowany obywatel i mężczyzna. Edytowane 25 Marca 2015 przez eVerest Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) @daft Kompletnie nie rozumiem odniesienia do pilota ???? to był komentarz do jedną z treści na obrazku mejora. Edytowane 25 Marca 2015 przez iDaft Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Hmm, ciągle gdzieś czytam o tym, jakie to wieśniackie jest klaskanie w samolocie po lądowaniu. Niemniej jednak, czytałem kiedyś AMA (Ask Me Anything) z pilotem jednych zagranicznych linii, który napisał, że co prawda w kabinie nie słyszy braw pasażerów, ale kiedy stewardessy go o tym informują, to odbiera to jako coś bardzo miłego. Tak więc nie do końca rozumiem o co chodzi - sam nie klaszczę, ale jeśli sprawia to adresatowi tego działania radość, to czemu się z tego śmiać? No to trafiło na wyjątek. Piloci od zawsze się śmiali się ze zwyczaju klaskania, a klaszczą tylko Polacy. Po otwarciu granic i ekspansji tanich lini lotniczych dla Polaków latanie było efektem WOW - stąd klaskanie. Wychodząc z autobusu nikt nie klaszcze kierowcy, a uwierz mi, że dla pilota to normalna praca - nic wyjątkowego. Info mam z pierwszej ręki: ojciec był pilotem (już emeryt), a obecnie szefuje na porcie lotniczym, więc opinie mam aktualne... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 więc staram się szukać prawdziwego podłoża do takiego stanu rzeczy Napisz do niego https://twitter.com/JeremyClarkson Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Latam +/- 2 razy w roku (w 2 strony, czyli 4 "kursy"), od ponad 20 lat, na różnych trasach. Nigdy nie spotkałem się z przypadkiem, aby po wylądowaniu klaskał przedstawiciel innej narodowości niż Polak. Dosłownie nigdy. Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Szkoda że daft robisz nadzieje, trzeba być pokornym w życiu, a nie o kotleta bić w twarz.Tym bardziej w takim programie. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 o wylądowaniu klaskał przedstawiciel innej narodowości niż Polak. Dosłownie nigdy. Inne narodowości tez nie wstają i nie łapią za bagaże gdy samolot jeszcze się nie zatrzymał? Zdziwiłem się po raz pierwszy gdy usłyszałem klaskanie, również pomyślałem o kierowcach autobusów. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Info mam z pierwszej ręki: ojciec był pilotem (już emeryt), a obecnie szefuje na porcie lotniczym, więc opinie mam aktualne... W takim razie dzięki za uzupełnienie, nikt z mojego otoczenia nie jest pilotem, więc polegałem na tej opinii. Napisz do niego Dzięki, Hammond wpadł do mnie rano, ale nic się od niego nie dowiedziałem, z Jamesem jestem umówiony na partyjkę golfa, a nie wpadłem na to, żeby zapytać Jezza. Zaraz wyślę mu iMess. Latam +/- 2 razy w roku (w 2 strony, czyli 4 "kursy"), od ponad 20 lat, na różnych trasach. Nigdy nie spotkałem się z przypadkiem, aby po wylądowaniu klaskał przedstawiciel innej narodowości niż Polak. Dosłownie nigdy. Po otwarciu granic i ekspansji tanich lini lotniczych dla Polaków latanie było efektem WOW - stąd klaskanie. Coś w tym jest, na popularnych trasach typu: Kanary, Grecja, Egipt (teraz już chyba nie) dużo osób klaszcze, ale w bardziej egzotycznych kierunkach ta tendencja jest już niższa, a w ogóle leciałem ostatnio trasą Warszawa-Wrocław, to już braw nie było słychać. Edytowane 25 Marca 2015 przez iDaft Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Niech przygotuje Ci kotleta. Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Wywalili Jennifer, Hammond i May odejdą wraz z nim... Clarkson ma prawa do konwencji programu (razem z Wilmanem, fakt), BBC do nazwy. Gdzieś dzisiaj czytałem, że Netflix jest zainteresowany współpracą. Także pewnie za jakiś czas będzie nowy Top Gear pod inną nazwą, trójca TG będzie trzepać kasę, a BBC będzie sobie pluło w brodę, że pozbyli się takiej maszynki do robienia pieniędzy. Edytowane 25 Marca 2015 przez Johny3 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 (edytowane) Szczerze...to mi obojętna jego przyszłość. Top Gear zostaje u BBC. Teraz kto im zasponosoruje drogie auta??? Czy tym razem daj my na to - na producenta Netflixa też podniesie rękę za kotleta???? Chyba będzie najpierw myślał czy warto... A BBC zachowało twarz i nie pozwoliło smieciowi robić to, co sobie zażyczy bądź zapragnie. Nie ma niezastąpionych ludzi. Edytowane 25 Marca 2015 przez eVerest 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Przeczytaj to jeszcze raz, bo chyba czegoś nie ogarniasz... Top Gear niech sobie jest w BBC z innymi prowadzącymi, ale nakręcą jeden sezon i się skończy, bo będzie żałośnie niska oglądalność. Kto ogląda Top Gear USA albo Australia? 99% osób, które znam i są fanami serii TG uważa, że Top Gear UK jako jedyny ma swój klimat, a reszta jest słaba. Sam nie zdołałem obejrzeć więcej niż 1. czy 2. odcinki w sezonie TG spoza UK. Teraz kto im zasponosoruje drogie auta??? Mam nadzieję, że żartujesz w tym momencie... Nie ma niezastąpionych ludzi. Są, każdy jest inny i tworzy swój własny niepowtarzalny klimat. też podniesie rękę za kotleta???? A co to tak roztrząsasz? Tobie walnął w twarz, że masz z tym taki problem? Uderzył to uderzył, na ... drążyć temat? Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Nie...ty bronisz tak strasznie tego rasistowkiego brudasa,który podnosząc rękę myśli że wszystko mu można. Co tobie się nie podoba że drążę???? Będę mówił zawsze że żaden czlowiek, a tym bardziej typ jak Clarkson nie ma prawa podnosić rękę na drugiego człowieka. Widzę u ciebie na porządku dziennym bicie ludzi. Dzieci też uczysz bić w twarz za kotleta? Chyba tak. Powodzenia. /edyt Pokazali Clarkson gdzie jego miejsce. Poza programem Top Gear. Ciekawe czy teraz będzie taki kozak.... Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Krytykujesz faceta, że kogoś uderzył (o ile to w ogóle prawda), a sam go obrażasz chociaż nawet go nie znasz. Jakby głupota fruwała to byś chyba dawno odleciał. Widzę u ciebie na porządku dziennym bicie ludzi. Nie, ale jak czytam tak debilne komentarze to ręka mnie świerzbi... Nie gadam z Tobą dalej, bo widzę, że masz jakieś problemy ze sobą. Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Toja nie muszę go znać, bo jego zachowanie zdradza wszystko. I nie próbuj tu na forum wmawiać że zrobił dobrze. Jak go obrażam nie tak po prostu. Jak przestanie się pokazywać na TV,to ja też przestanę go obrażać. Sid dobrze to ujął, nich pomyśli nad swoimi błędami na starość. A jeśli dla ciebie rasistowskie zachowanie jest śmieszne no to gratulacje. Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Ciekawe czy teraz będzie taki kozak.... Tak na prawdę to w plecy będzie BBC. Chłop i tak już ma tyle na koncie, że raczej wystarczy do końca życia... jego córki. Nie zdawałem sobie nigdy sprawy z tak dużej popularności tego programu. Gdzie się człowiek nie obróci to akcja z TopGear. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Nie przypominam sobie, aby jakakolwiek sprawa dotycząca obcej mi osoby, do tego stopnia rozdarła mnie wewnętrznie. Clarkson to jeden z najinteligentniejszych ludzi jakich widziała telewizja. Kropka. Tu nie ma miejsca na dyskusję, to jest fakt. Bez Clarkson'a TG nie ma racji bytu i to również jest fakt, zwłaszcza, że Hammond i May już kilka dni temu zapowiedzieli, że bez niego nie kiwną palcem i chwała im za to. Czy osoby ze świecznika podlegają innym prawom ? Moim zdaniem tak, uważam również, że nie ma w tym nic złego, wręcz przeciwnie. Wychodzę z założenia, że ludzie inteligentni są więcej warci od przysłowiowych Januszy i w związku z tym można im na więcej pozwalać. Wszystko ma jednak swoje granice. Czym innym jest nawet dość wulgarne odniesienie się do jakiegoś idioty, do którego inne argumenty niż zakomunikowanie prosto w ryj "jesteś debilem, GTFO" nie przemawiają, a czym innym jest zdzielenie kogoś po pijaku w mordę, tylko dlatego, że na miejscu nie było ciepłego żarcia. Toż to była akcja na poziomie jakiegoś zabitego dechami radomskiego osiedla, a nie BBC. Lord Hall nie mógł podjąć innej decyzji, mimo, że z całą pewnością doskonale wie, ile wyniknie z niej strat finansowych. Osobiście nadal będę kibicować karierze Clarksona'a, a TG bez niego oglądać nie zamierzam, ale wykreśliłem go z listy osób, z którymi chciałbym się napić. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Ale ja się nie domagam emisji Top Gear, ale twierdzę że musi być konsekwencją. W tym wypadku konsekwencją jest jego wywalenie z programu. Słusznie. Niech radzi sobie gdzieś indziej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts