Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

Ale wczoraj nastraszyłem jakieś dziecko w masce diabła :evil: Trudno mi nawet powiedzieć czy dziewczynka czy chłopiec, bo otwory na oczy tak małe, że niewiele widać, tak ze cztery latka, ale akcja wieczoru. Znajoma w stroju zakonnicy, jak normalnie ubrany ale w tej masce. Światło zgaszone w przedpokoju, jak dzieciaki dzwoniły to przy otwieraniu drzwi widać było wpierw ją, a dopiero potem mnie. Więc jak otwierała drzwi to i zapalała światło, dzieciaki akurat wołały "cukierek albo psikus" więc w momencie jak już było widać mnie to wychodziłem na próg i wołałem "a psikusy robię tutaj ja!" no i generalnei działało na prawie wszystkich xD Widzę 3 postacie przede mną na oko 9-10 lat patrząc na wzrost więc przyklekam i wyciągam przed siebie miskę i mówię by brali po garści... i w tym momencie zauważam małą postać co się schowała za innym. Ta trójka już swoje wzięła więc staram się powiedzieć miłym głosem "nie bój się, to tylko masakra" ale widzę, że nie działa :E To jeszcze raz mówię i nawet chciałem ściągnąć maskę by się tak dzieciak nie bał ale jednak cukierki ważniejsze niż strach i tylko widzę jak szybko 2 razy sięga po coś z miski. Mam nadzieję, że portki czyste były po akcji :P

• Lubię to 1
  • Haha 3
W dniu 30.10.2021 o 22:00, 030366 napisał:

@up, Bałbym się czymś takim cisnąć więcej niż 20 km/h. Malutkie kółeczka, najedziesz na jakąś "dziurę" i śmierć na miejscu. A w polskich miastach nie brakuje mocnych wrażeń jeśli chodzi o nawierzchnię i jej jakość :P

Wstyd się przyznać, ale przekonałem się o tym na własnej skórze, kiedy to nie zauważyłem krawężnika jadąc hulajką bolta wieczorową porą :]

Od tamtej pory nie jeżdżę już nimi po zmroku, światła tam żadne, kółeczka małe, hamulce marne, na rowerze w analogicznej sytuacji, aż takiego facelandingu by nie było bo nie był to wcale jakiś wysoki krawężnik.... na szczęście zęby całe a reszta się ładnie wygoiła. %-)

1635419604_twxncm_600.jpg

Całe zamieszanie jest z powodu tego, że WidowsUpdate wywala jako konieczne (choć wcale nie jest TMP 2.0).

Do tego trzeba nieć włączony tryb UEFI i system plików GPT. (da się przejść z MBR bez konieczności reinstalacji systemu).

Tak czy siak ja jeszcze nie przechodzę na 11-tkę. :D

Edytowane przez pendzel_3
  • Lubię to 1
  • Haha 2