Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

Tymczasem, w Polsce PiS'u.

Nowaj ja rozumiem że nie lubisz tej partii ale mówienie w Polsce PiSu bardzo mnie irytuje.

Mówiąc czy pisząc tak jesteś z automatu zapisywany do PO czy .N a chyba nie jesteś z tej bajki.

Po drugie przez 8 lat to nie była Polska PO, PSL.

Po 3 to zawsze jaka by nie była to Polska nasza i jedyna jak jest.

Przepraszam za offa w offie ale panie Nowaj jeszcze cię szanuje choć zapewne w wielu tematach bardzo się różnimy.

Pozdrawiam. 13470e72fce9e0697b9be59d0885ed69.jpg

Edytowane przez ostryb
  • Popieram 3
Po 3 to zawsze jaka by nie była to Polska nasza i jedyna jak jest.

Przez 26 lat to była również moja Polska, chociaż z większością ugrupowań przy władzy nie było mi po drodze. Obecnie, ludzi takich jak ja, ekipa przy korycie najchętniej spaliłaby na stosach lub wysłała na Syberię. Przyzwolenie obozu władzy na galopującą falę nacjonalizmu mnie osobiście przeraża. Z poprzedników się śmiałem, tych się coraz bardziej boję, mimo, że to najbardziej niekompetentni ludzi w polskiej polityce. Chyba właściwie dlatego.  Do tego fanatyzm religijny, który nigdy do niczego dobrego nie prowadzi.

Mówiąc czy pisząc tak jesteś z automatu zapisywany do PO czy .N a chyba nie jesteś z tej bajki.

To jest myślenie zero-jedynkowe, które jest obu partiom na rękę. To, że rządzi obecnie PiS, to zasługa PO, ich miałkości, braku programu i próbie zadowolenia każdego, przy jednoczesnym nierobieniu niczego.

PiS kupił i kupuje wyborców, za co wszyscy płacimi wzrostem większości danin i opłat. Dla mnie osobiście duży plus ich rządów - zrezygnowałem z oświaty, pracuję w korpo z genialnymi ludżmi i jestem w swojej robocie (to nie moja opinia, choć ją podzielam) rewelacyjny. Żałuję, że nie zrobiłem tego wcześniej, a gdyby nadal była u władzy PO to pewnie bym się na to nie zdecydował.

Tak więc mnie od koryta nikt nie oderwał (swoją drogą nauczycielom zabierają obecnie większość dodatków i wydłużają drogę awansu), ale mimo wszystko trochę mi żal, bo pochodząc z zamożnej rodziny, nie robiłem tego dla kasy - czułem powołanie. 

• Popieram 6

Takie tam u ruskich:

Dokładnie w mieście Ufa można się natknąć na promocję dla studenta, akcja nazywa się: ":Выжить на сотку" - czyli przetrwać w jednym kawałku :rotfl: , a jak wiadomo - student, to student i żyje po studencku - obojętnie gdzie się na świecie znajdzie. Cytuję (w moim, wolnym tłumaczeniu oczywiście ;) ):

"Jesteś studentem!!!

Chcesz żyć tanio!!!

Dobrze trafiłeś!!!

Niedrogo i smacznie!!!

Zestaw z trzech produktów - 100 rubli."

http://pics.tinypic.pl/i/00938/wehadzuql7np.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00938/4mpbuqk04oxy.jpg

http://images.tinypic.pl/i/00938/6vsjv311ztql.jpg

"smacznie" wziąłbym w ciapki, ale jak za ~5zł to nie jest źle (powinni jeszcze ze 100g dodawać - :menda: ).

• Popieram 2