Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

Obowiązek meldunkowy jak najbardziej zniesiony za PO został, ustawa miała jednak dość długi vacatio legis.

Z definicji zniesiony nie został bo nadal obowiązuje i jak już to ustawa nie miała długi vacatio legis tylko ma dalej. W ogóle ten obowiązek miał być zniesiony już pierdylion razy i jeszcze wcześniej był przenoszony ze stycznia 2014. Ogólnie sprawa ciągnie się bodaj od 2008.

dodatkowo rejestrowanie przebiegu wszystkich ciąż, poronień i martwych urodzeń. Nie trzeba być geniuszem, aby zrozumieć, że to przedpole do majstrowania przy ustawie antyaborcyjnej.

To racja. A przykrywanie się potrzebą danych statystycznych to dno i metr mułu.

Wracając do domu z treningu natrafiłem na trzech śmieszków puszczających opony z górki, które uderzały w zaparkowane samochody jak i w nadjeżdżające. To była loteria gdzie polecą, mogły i wlecieć w osoby idące po chodniku. Obserwowałem przez kilkanaście minut jak puszczali opony i uciekali. Po kilku minutach wracali, brali opony i powtarzali zabieg. Próba słownego wytłumaczenia nie powiodła się bo zaczęli pyskować ale ręcznie się udało ( mam nadzieję że zrozumieli ). Opony wywaliłem do śmietnika a od jutra liczę, że będą się bawić w inny sposób. 

http://i.imgur.com/iDxH5ne.jpg

http://i.imgur.com/cTsO5X4.jpg

• Popieram 6

Kozak Okar, jesteś dla mnie bohaterem. 

Nie przesadzaj  :ups:

Codziennie gdzieś na świecie sytuacja wymaga użycia siły. Jeszcze 4 lata temu to bym na drugą stronę ulicy przeszedł. Kilka lat treningów mma dało pewność siebie więc w takich sytuacjach człowiek czuje że ma przewagę mając naprzeciwko 3 zarozumiałych nastolatków. Fakty są takie że większość ludzi pilnuje swojego nosa i nie miesza się w to co dzieje się dookoła. Doskonale to rozumiem. 

Wszystko w granicach rozsądku, gdybym miał do czynienia z 2 metrowymi murzynami to bym się ograniczył do potyczki słownej :D To taka sytuacja z dziś a miałem inne, ciekawsze ale o tym innym razem.

http://i.imgur.com/otF5GlR.jpg

Edytowane przez okar19
  • Popieram 1

Jak zwykle nie zabrakło błyskotliwych komentarzy.

Film może kiedyś powstanie gdyż prowadzę pamiętnik od 3 lat. 

Myślę, że MMA na nic by się zdało jakby łebki wyciągnęły z kabzy po nożu :P

Uważam podobnie, lecz nie można wszystkiego zaplanować i przewidzieć. Ciężko było przejść obojętnie obok takich chuliganów. Jedni powiedzą że prawidłowa reakcja a inni że głupota. Każdy ma prawo do swojego zdania z którym nie muszę się zgodzić.

Okar pewnie bez gnata z domu nie wychodzi, więc i tak miałby przewagę ;)

Jak najbardziej poruszam się bez gnata i magazynków ukrytych w skarpetach. Broni nie mam w Nowym Jorku i nie mieszajmy jej do tej sytuacji.

Edytowane przez okar19
  • Popieram 1