Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

komunista

Buahahahaahahahahahaha.

Nie jestem fanem Razem, ale jeszcze bardziej nie lubię, kiedy ktoś używa słów, których znaczenia nie rozumie.

zeby urwac Korwinowi i Kukizowi,

Taaaaa.

Bo zwolennicy świeckiego i opiekuńczego państwa to ten sam elektorat co mizoginiczne pryszczate prawiczki oraz heilujące wieprze, liczące na rozróbę. Seems legit. 

• Popieram 5

Yhm. Kilkanaście lat temu miałem na sobie koszulkę Modern Talking - jestem więc nie tylko ich wyznawcą, ale również wyznawcą niemieckiej sceny euro-dance.

Nie zauważyłem w wypowiedziach Zandberga, a spora ich część mi nie pasuje, zapędów totalitarnych. Czytając natomiast projekt konstytucji PiS'u naliczyłem ich dość sporo.

• Popieram 3
zapędów totalitarnych

to akurat się zgadza, ale dało się też ich nie zauważyć we wczesnych wypowiedziach Lenina, także żaden argument

natomiast program niemal wyjęty z podstawowych założeń socjalizmu naukowego, wszystko grzecznie i opiekuńczo wobec uciśnionych i tępimy złych kapitalistów, nie zmienia to jednak faktu, że historia pokazało kto zacz

Czytając natomiast projekt konstytucji PiS'u naliczyłem ich dość sporo.

bo to katofaszyści zdziwiłbym się, gdyby opracowali coś innego

• Popieram 1

żaden argument

Jeśli fakt, że ktoś zarówno w wypowiedziach jak i działaniu (Zandberg to społecznik od wielu, wielu lat - m.in. bronił ludzi przed eksmisjami na bruk i podobnie jak ja organizował protesty przeciwko agresji na Irak) nie przejawia tendencji totalitarnych nie jest argumentem, aby nie nazywać go zwolennikiem zbrodniczego systemu, to tak na dobrą sprawę możemy na dzień dobry wyzywać się od najgorszych. To, że ktoś nikogo nie zgwałcił, ani nie mówił, iż ma taki zamiar, nie oznacza przecież, że za moment nie zacznie na ulicy molestować nastolatek. Narzędzie zbrodni każdy facet nosi przecież w spodniach.

Bądźmy poważni. 

http://www.boredpanda.com/baby-vs-cat-oatmeal-comics/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

• Popieram 1

nie przejawia tendencji totalitarnych

nie chce mi się szczerze mówiąc polemizować, ten system z założenia jest zbrodniczy, to co Zandberg nazywa sprawiedliwością społeczną wobec jednej grupy jest niczym innym niż gwałtem i rabunkiem wymierzonym w inną, gdy skończy się wróg zwany złym kapitalistą (bo wszyscy znikną/wyjadą/zostaną zamknięci - niepotrzebne skreślić), to znajdzie się następny i następny i tak przechodzimy od społecznika do dyktatora

bo zbrodniarzem został już w pierwszym czytaniu, inaczej nie nazwę np 75% podatku dla najbogatszych i tym podobnych zapędów, bądźmy poważni

W takim razie USA to kraj, który przez długie lata rządzony był przez zbrodniarzy. Maksymalne federalne stawki podatku dochodowego wynosiły tam odpowiednio:

w latach:

1936-41 - 81%

1942-44 - 88%

1944-46 - 94%

1946-64 - 91%

1964- 77%

1965-82 - 70%

1982-87 - 50%

Obecnie jest to 39,6%, dla zarobków powyżej 400 000$ rocznie.

W takim razie USA to kraj, który przez długie lata rządzony był przez zbrodniarzy

mylisz mnie z kimś, to współczesne stany uważa za wzór do naśladowania

tak na marginesie, nikt myślący nigdy nie płacił takich stawek, po to powstała obecnie poniekąd słynna bankowość na kajmanach i to kolejny przykład do czego prowadzi tego typu polityka

ale jak wspominałem nie chce mi się polemizować, ani zmieniać twojego zdania, chcesz uważać zoidberga za zbawiciela to twoja sprawa

nikt myślący nigdy nie płacił takich stawek

Bill Gates musi być debilem.

chcesz uważać zoidberga za zbawiciela to twoja sprawa

Bo z każdego z moich poprzednich postów, gdzie dość wyraźnie zaznaczam, że jest mi z Zandbergiem nie po drodze, dobitnie wynika, iż właśnie kładę na działce kamień węgielny pod jego pomnik.

Nazywanie go jednak komunistą ma tyle samo wspólnego z rzeczywistością co określenie mnie mianem przystojnego. Trzeba by być na naprawdę solidnych dragach, aby uznać, iż jest to prawda.

• Popieram 1

Ciakawa koncepcja o razem

Środowiska lewicowa stojące za partiami postępackimi w tym SLD czy Palikociarzami stwierdzili, że PIS będzie miał samodzielną większośc i ich ujadanie na nic się nie zda. Zatam na ostatniej prostej wypromowali mocno razem celowo by pokazac wyborcom, patrzcie, jesteśmy na rynku politycznym ale nam się nie udało. PRominentni działącze lewicy wcale nie rozpaczają, wręcz przeciwnie, Z przekąsem się uśmiechają. ( wszak zrobili w konia wszystkich jak leci)

Jaki cel tego był? Otóż zamiast wprowadzać kilkanaście osób na stołki poselskie woleli zgarnąć2x finansowanie dla 2 komitetów partyjnych oraz przecią linie skojarzeń partii postkomunistycznej z rodowodem pzprowskim. Otóż Oligarchia lewicowa ( zwana kawiorowo jaguarową) nie potrzebuje tych ochłapów. Ochłapy są potrzebne dla zatrzymaniu przy sobie aktywistów, w tym cześciowo pożytecznych idiotów. Stare komuchy odchodzą na emeryture a i lewicowa "oligarchia" ( jak na polskie warunki)  za 4 lata wystawi nową "swieżą ekipe" by jawić się jako zbawienie dla Polski.

Zresztą konotacje Zandberga i Nowackiej nie są przypadkowe. Byli parą. A ty owy osobnik we własnej postaci w towarzystwie postępackich kucy.

12108718_1001141459937178_27311253736462

Takie tam przemyślenia.

Plus tego taki, że bełkotu Palikociarzy czy ms. Seneszyn nie trzeba będzie słuchać przez 4 lata a przynajmniej będzie on mocno zmarginalizowany.

Minus tego taki, że kupa ludzi przez 4 lata zapomni co to za oszołomy.

Edytowane przez Synergia
  • Popieram 2

Teorie godne Antka, zwłaszcza to:

2x finansowanie dla 2 komitetów partyjnych

Dotacja zależy od ilości zdobytych głosów i podobnie jak z ordynacją wyborczą - promowane są duże ugrupowania. Gdyby ZL przejęła głosy Razem to dostałaby dużo więcej kasy niż dostaną Razem + ZL.

Brak reprezentacji w parlamencie pogrzebał w tym kraju już wiele ugrupowań i twierdzenie, że ktoś celowo wykonał taki manewr jest niesamowicie naiwne.

Zresztą konotacje Zandberga i Nowackiej nie są przypadkowe.

Wow. Byli na studiach parą. To, że ludzie z podobnych środowisk tworzą związki to naprawdę niebywałe. Kosmos. Całe życie wiązałem się z nawiedzonymi katoliczkami, nie wiedząc, że mogę przygruchać jakąś bezbożnicę :/

Teorie godne Antka, zwłaszcza to:

Dotacja zależy od ilości zdobytych głosów i podobnie jak z ordynacją wyborczą - promowane są duże ugrupowania. Gdyby ZL przejęła głosy Razem to dostałaby dużo więcej kasy niż dostaną Razem + ZL.

Brak reprezentacji w parlamencie pogrzebał w tym kraju już wiele ugrupowań i twierdzenie, że ktoś celowo wykonał taki manewr jest niesamowicie naiwne.

Wow. Byli na studiach parą. To, że ludzie z podobnych środowisk tworzą związki to naprawdę niebywałe. Kosmos. Całe życie wiązałem się z nawiedzonymi katoliczkami, nie wiedząc, że mogę przygruchać jakąś bezbożnicę :/

Antka srantka Typowe, zarzucić jakimś bzdurnym argumentem ad personam.

To nie jest tak, że by mieli 8 + 4 aka 12. Raczej bez razem by mieli te 8,5-9% czyli tyle co kukiz. Zgarneli by pewnie z 7-8 milionów finansowania. Teraz mają razem 9mln. Ba nawet jakby zgarneli 9 to co z tego ? Wyszło by na to samo. Nie mogli by "zerwać" ciągłości image post komunistów bez czego nigdy by nie przebili 10% a raczej był coraz większa tendencja do tracenia elektoratu. który tęsknił za komuną.

OFc to tylko teza, która sama się udowodni lub nie, w przyszłości, z biegiem czasu.

Twój drugi akapit jest niedorzeczny totalnie :) Co ma piernik do wiatraka ?

Edytowane przez Synergia