krzesuo 892 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jak dla mnie większość tych ogłoszeń i formularzy to fejk. Ani razu nie widziałem u nas w kościele (w innych parafiach także) podobnych karteczek... Chyba że za mało parafii zwiedziłem . Edytowane 6 Stycznia 2015 przez krzesuo 4 Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Qfa mam 2 (słownie: DWIE) klawiatury do stacjonarki i jedna bardziej do d**y od drugiej... Jak żyć panie premierze, JAK ŻYĆ?! Edytowane 6 Stycznia 2015 przez 030366 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Żałosne... Trochę śmierdzi fejkiem, ale jeśli to prawda, to ja nie dałbym grosza, niech zdychają z głodu. Zresztą i tak wpuszczam księdza tylko ze względu na innych członków rodziny... Większość ludzi daje na przysłowiową "tacę" tylko dlatego, że przyjęło się że "wstyd" nic nie dać i "co inni sobie pomyślą". Swoją drogą, nie wiem dlaczego nazywane to jest "ofiarą", skoro kasa idzie do księży, no i czasami na remont kościoła (ale chyba nie cały czas?...). Edytowane 6 Stycznia 2015 przez kacperq Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 niech zdychają z głodu Jakbyś czytał to byś zauważył, że nie zbierają na jedzenie. Jeśli coś za to mają zrobić np. remont, nowe ławki czy ogrzewanie a ludzie chcą dać to niech dają. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 No ale taka forma "zbierania" jest żałosna, to brzmi jak "abonament" za wstęp do kościoła. Rozumiem, żeby ktoś stał pod kościołem i zbierał na remont, ale karteczki gdzie wpisujesz kwotę? Bitch please... Cytuj Link to post Share on other sites
Arlekin 262 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Trochę śmierdzi fejkiem, ale jeśli to prawda, to ja nie dałbym grosza, niech zdychają z głodu. Zresztą i tak wpuszczam księdza tylko ze względu na innych członków rodziny... Większość ludzi daje na przysłowiową "tacę" tylko dlatego, że przyjęło się że "wstyd" nic nie dać i "co inni sobie pomyślą". Swoją drogą, nie wiem dlaczego nazywane to jest "ofiarą", skoro kasa idzie do księży, no i czasami na remont kościoła (ale chyba nie cały czas?...). powiedz to samo ale o wyznawcach innych religii jak jesteś taki odważny i sądzisz że utrzymanie kościoła jest darmowe. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Arlekin Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 powiedz to samo ale o wyznawcach Koranu jak jesteś taki odważny A co tu odwaga ma do rzeczy? 90% wyznawców Islamu to zwierzęta do odstrzału. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 A kto to taki wyznawcy Koranu ? O wyznawcach Biblii czy Tory również nie słyszałem A to, że sukienkowym darmozjadom dawno temu poprzewracało się w du***h to sprawa oczywista i tego typu broszurki fejkami nie są. Instrukcje kolędowe to od wielu lat norma. utrzymanie kościoła jest darmowe. Pewnie, że nie jest. Państwo polskie co roku wydaje na ten cel miliardy złotych. 6 Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Instrukcje kolędowe to od wielu lat norma Piszesz tak na podstawie z życia wziętego przykładu czy ot tak? Ja w ciągu mojego (krótkiego, nie powiem) żywota nie widziałem ani razu instrukcji kolędowych. Nie zamierzam tu kleru bronić, bo nie są święci oczywiście, ale większość takich karteczek to moim zdaniem zwyczajne podróby. W końcu każdy może coś takiego wydrukować i zrobić zdjęcie na tle tablicy ogłoszeń w kościele. A jeśli faktycznie gdzieś coś takiego wisi to nie pozostaje mi nic innego jak współczuć ludziom tam chodzącym. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez krzesuo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arlekin 262 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) miliardy złotych. pokaż dane, czy to jest bezpodstawne oskarżanie ? 90% wyznawców Islamu to zwierzęta do odstrzału. ale głupi jesteś, każdy człowiek jest równy a ty niby kim jesteś żeby ich oceniać? Ja przeciwko innym wiarom nic nie mam, każdy wierzy w co chcę, a przynajmniej powinien. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Arlekin Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) ale głupi jesteś, każdy człowiek jest równy a ty niby kim jesteś żeby ich oceniać? Ja przeciwko innym wiarom nic nie mam, każdy wierzy w co chcę, a przynajmniej powinien. Nie zniżaj się do poziomu przedszkola. Muzułmaninowi, który zechcę zmienić swoją wiarę odrąbią łeb. Nastolatkowi, który się masturbuje odrąbią łeb. Zabijają kobiety i dzieci, często wpierw je gwałcąc. Wszystko na tle religijnym. To jest normalne? Pozabijać takie ścierwo. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez kacperq Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Muzułmanie to jedno, fanatycy gotowi poświęcić życie swoje i (co najgorsze) innych dla wiary to drugie. Nie wrzucaj wszystkich ludzi wyznających islam do jednego wora. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Każda wiara miesza w głowie i potrafi z mózgu zrobić kisiel. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Jeśli sobie dasz zrobić z tego mózgu kisiel to i owszem. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Piszesz tak na podstawie z życia wziętego przykładu czy ot tak? Od wielu lat jestem działaczem na rzecz świeckiego państwa, skończyłem dwa kierunki podyplomowe związane z religią. Takie atrakcje mają miejsce od początku lat dziewięćdziesiątych. Dopiero ostatnio zaczęto je nagłaśniać. pokaż dane, czy to jest bezpodstawne oskarżanie ? http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/policzylismy;ile;zarabia;kosciol;z;budzetu;1;6;miliarda;taca;1;2;miliarda;,6,0,936710.html Dane sprzed 4 lat. Z roku na rok jest tego coraz więcej i jeśli takich rzeczy nie wiesz, a nawet uważasz je za "bezpodstawne oskarżenia" to twoja wiedza w tym temacie jest zerowa. W szkołach nie ma pieniędzy na pomoce naukowe, ogranicza się ilość lekcji dosłownie każdego przedmiotu, ze względu na niż zwalnia się nauczycieli.... Od przedszkola są za to, niezmiennie, dwie godziny indoktrynacji religijnej w tygodniu. Choćby nawet na lekcji był jeden uczeń to i tak się odbędzie. Wszelkiej maści ZUS'y dla kleru- płaci państwo. Szkoły i uczelnie katolickie - płaci państwo. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli sobie dasz zrobić z tego mózgu kisiel to i owszem. Przecież zdecydowana część społeczeństwa NIE MA pojęcia, w co w ogóle wierzy. Dobitnie pokazywali to nawet "obrońcy wiary" tu, na forum, wstawiając np. takie obrazki: http://www.wiking.edu.pl/upload/jezyk_polski/images/bog%20pascal1.jpg Czy przypadkiem nie sam Jezus stwierdził, że nawet innowierca/ateista może iść do nieba? Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Tycha 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Kościół takie pieniądze zarabia, pod plebanią zawsze najnowsze samochody a jeszcze łapę wyciągają po więcej... Ode mnie złamanego grosza nie dostaną. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Idealnie pasuje do rozmowy http://img.myepicwall.com/2015/01/19803114755984251617d7693fc3f048.jpg 5 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nie widziałem nigdy takich karteczek abonamentowych ani najnowszych samochodów pod plebanią. Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 @@Tycha, oczywiście. Dlatego trzeba wiedzieć w co się wierzy a nie ślepo ufać temu co mówi ksiądz z ambony. W taki sposób można sobie szybko zrobić siekę z mózgu i propagować błędne myślenie ukazane w Twoim poście (Bóg = niebo lub nicość; brak Boga = piekło lub nicość). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nie widziałem nigdy takich karteczek abonamentowych ani najnowszych samochodów pod plebanią. A ja nigdy nie widziałem na żywo promu kosmicznego, ale nie neguję faktu jego istnienia... Czy tak ciężko jest zrozumieć, że wszystkie zjawiska społeczne niekoniecznie muszą mieć miejsce na czyimś podwórku ? Nie czyni ich to mniej prawdziwymi. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nie widziałem nigdy takich karteczek abonamentowych ani najnowszych samochodów pod plebanią. Boga też nie. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ludzie tyle się modlą, proszą Boga o różne rzeczy a on ich ignoruje. Ten Bóg to chyba jest kobietą Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nie zniżaj się do poziomu przedszkola. Muzułmaninowi, który zechcę zmienić swoją wiarę odrąbią łeb. Nastolatkowi, który się masturbuje odrąbią łeb. Zabijają kobiety i dzieci, często wpierw je gwałcąc. Wszystko na tle religijnym. To jest normalne? Pozabijać takie ścierwo. Zgadza się, lecz: w średniowieczu papież wzywał wszystkich do krucjaty do ziemi świętej, by rzekomo wypełniać wolę Boga, chrześcijanie rżnęli dosłownie i w przenośni wszystko co się ruszało, jeszcze w XVIII palono "czarownice" na stosach. W XII w gdy wschód rozkwitał Europa była zacofana i tarzała się we własnych gównach. Pytanie kto był wtedy większym ścierwem? 4 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Zgadza się, lecz: w średniowieczu papież wzywał wszystkich do krucjaty do ziemi świętej, by rzekomo wypełniać wolę Boga, chrześcijanie rżnęli dosłownie i w przenośni wszystko co się ruszało, jeszcze w XVIII palono "czarownice" na stosach. W XII w gdy wschód rozkwitał Europa była zacofana i tarzała się we własnych gównach. Pytanie kto był wtedy większym ścierwem? No ale mówimy o teraźniejszości. Niemniej masz racje, dlatego ja jestem bezstronny i nie wierzę w nic Muzułmanie do teraz robią takie rzeczy i nic nie wskazuje na to, że coś się zmieni. W tych wszystkich religiach jest tyle nieścisłości, że czasami wydaje mi się, że te wszystkie pisma dzieciaki na kolanach pisały. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts