carl22 4 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Witam. Niedługo będę zmeiniał całego kompa i będę musiał psotawić system na nowo. I tu pytanie...Mam wersję OEM, wina 7 x64 home premium. Starego kompa chce oddać bratu. Jak będzie wyglądała sytuacja instalacji systemu na nowym sprzęcie?? Bo z tego co się orientuje, OEM jest przypisany do danej płyty głównej a ja będę chciał go zainstalować na nowym komputerze. Da się coś takeigo zrobić? Będą jakieś problemy? Czy po prostu będę miał nielegalny system? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Czy po prostu będę miał nielegalny system? będziesz miał nielegalny system zaktualizujesz do 10 i masz legalny 1 Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 serio? Po zaktualizowaniu nielegalnej siódemki do 10 będzie ona legalna? Na jakiej zasadzie to działa I czy brat też będzie mógł zaktualizować do 10? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Na jakiej zasadzie to działa Tak Microsoft spojrzał przychylnym okiem i na piratów, ot co Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie wojciechpiwo 4895 Napisano 15 Sierpnia 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 serio? Po zaktualizowaniu nielegalnej siódemki do 10 będzie ona legalna? Na jakiej zasadzie to działa I czy brat też będzie mógł zaktualizować do 10? tak jest zainstalujesz 7 potem w aktualizacji pojawi ci się pytanie czy chcesz zaktualizować do win 10 i to wszystko masz legalnego windowsa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 "Tak Microsoft spojrzał przychylnym okiem i na piratów, ot co ;)" -Ja myślę,że to bardzo dokładnie przemyślana decyzja.Kto zrobi dokładniejsze badania ile jest piratów? To trochę potrwa (1 rok) ale będzie dość dokładne.Co zrobią za rok,nie wiemy.... Cytuj Link to post Share on other sites
liczy2146 46 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Podepne się z trochę innym pytaniem. Posiadam licencję box na win 8.1. Ostatnio zaaktualizowalem do win 10. Wszystko pięknie się aktywowalo. Jednak po około tygodniu pojawił się komunikat o aktywacji systemu i opis bledu " klucz jest już używany na innym komputerze" . Zadzwoniłem do Ms tam z pomocą automatycznego biura obsługi aktywowalem system. Ktoś wie o co chodzi ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 @up - im błędy też się zdarzają.Nie masz się czym martwić.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts