zielone_ciastko 4615 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Sam rozmyślałem czy kupić K95, ale szczerze powiedziawszy te dodatkowe klawisze nie przydają się, w moim przypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 zawsze jest numeryczna z ktorej sie tak nie korzysta Czyli polecasz tą klawke? 660 to dobra cena? Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Sam musisz ocenić jaka kwota jest dla Ciebie odpowiednia. Każdy ma inne zyski i inne wydatki/potrzeby, a więc ocenianie za kogoś wydaje się tutaj bezsensowne. Jak sam widzisz jestem posiadaczem tego modelu, a więc pytanie retoryczne, polecałem ją już wyżej. Dla mnie to trochę szok bo od lat korzystałem tylko z laptopów, a teraz przesiadka na mechanika sprawiła, że przez pierwsze dwa tygodnie pisałem jak pijany Cytuj Link to post Share on other sites
Kequu 9 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Wez pod uwage to ze wersja EU ma duzy enter i krotki shift a wersja US ma dlugi shift i maly enter Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2015 (edytowane) Problem jest taki iż nadal nie mogę się zdecydować.. http://www.tesorotec.pl/produkty/lobera-spectrum.html http://www.razerzone.com/gaming-keyboards-keypads/razer-blackwidow-chroma http://gaming.corsair.com/en/corsair-gaming-k70-rgb-mechanical-gaming-keyboard-cherry-mx-blue http://gaming.logitech.com/pl-pl/product/rgb-gaming-keyboard-g910 http://i.imgur.com/ysYuw10.png Edytowane 18 Września 2015 przez simplycarmaniac Cytuj Link to post Share on other sites
Pietrak 11 Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Wybór powinien być prosty. Corsair, ze względu na przełączniki. Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Co dają te przełączniki Cherry Red ? Cytuj Link to post Share on other sites
Pietrak 11 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Zupełnie inny feeling. W tych chińskich kailah czuć, że to nie jest produkt najwyższej jakości. Przy wciskaniu ich po prostu można odrzuć, taki plastikowy, sztuczny klik. Tego nie da się opisać, to trzeba samemu poklikać. O przełącznikach logitecha nawet nie wspoinam. Mało ma to wspólnego z mechanicznymi przełącznikami. Same dane technicznie nie zachecaja. Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Macałem Blackwidowa i Orion Sparka. Black Widow ma to lepsze uczucie "mechanicznej' a orion spark to jak zwykła klawka z biedry troszke cichy i klikanie jak na membranie. Dobra chyba wezme tego Corsaira. A co z Tesoro jeszcze ? Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Są jeszcze fajne klawiatury od firmy Roccat. Roccat RYOS MK PRO/ RYOS MK GLOW. Za kilka miesięcy ma wejść na rynek wersja RGB o nazwie RYOS MK FX. Jest kilka filmików na YT z relacją z targów gdzie ją pokazują. Z ficzerów od Roccata można wspomnieć o tym, że na klawiaturze może ci się wyświetlać np. stan punktów życia/many oczywiście jeśli gra wspiera tą technologię. Generalnie mam podobny problem z wyborem co Ty. - Logitech jest dla mnie skreślony na starcie za tandetne wykonanie i nie jest to tylko moja opinia, bo praktycznie każdy większy kanał na YT który ją testował wspomina o tych samych wadach - Razer ma najlepsze podświetlenie i najłatwiejszy program do jego ustawiania. Dodatkowo bardzo fajnie da się to połączyć jeśli miałbyś też kompatybilną myszkę od Razera razem z tą ich podkładką co też świeci. Minusem jest brak podpórki pod nadgarstki i to, że nie mają wersji z przełącznikami Cherry MX. Wersja stockowa jest moim zdaniem za głośna, a wersja Stealth jest niedostępna w Polsce. - Corsair K70/K95 jakością wykonania deklasuje pozostałe modele. Na froncie panel aluminium, podświetlenie jest chronione dodatkowo takimi plastikowymi osłonami co teoretycznie powinno minimalizować ryzyko przepalenia się diod. Największy minus Corsaira to skomplikowane oprogramowanie żeby poustawiać co bardziej to złożone efekty świetlne. Jeśli myszki nie zmieniasz to najbardziej poleciłbym Corsaira. Jeśli masz myszkę Razera z technologią Chroma to Blackwidow może być fajnym uzupełnieniem zestawu. Jeśli nie pali Ci się z zakupem to rozważyłbym jeszcze klawiaturę od Roccata, która dopiero będzie miała premierę. Edytowane 19 Września 2015 przez djgromo Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 - Corsair K70/K95 [...] Największy minus Corsaira to skomplikowane oprogramowanie żeby poustawiać co bardziej to złożone efekty świetlne. Chyba nie wiesz o czym mówisz Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Okej, będe brał Corsaira http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=716&g=489234&n=Corsair-klawiatura-do-gier-MX-Red-K70-rgb-podswietlana-zmechanizowana-EU&w=cTo jest dokładnie ta którą mam kupić? Ten sklep jest wiarygodny ? Chyba nie wiesz o czym mówisz Na morelach w opiniach słyszałem o jakimś migotaniu i nie wiarygodności 16 mln barw. Czy to występuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Ultimate99 12 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Corsair świetna jakość wykonania, jeśli ci odpowiada to zdecydowanie powinieneś wziąć jego, jeśli nie przeszkadza ci to, że nie posiada ani jednego programowalnego klawisza. Posiada je trochę droższy model K95 Razer - sama w sobie? no spoko ale w cenie 700zł nawet nie zwracałbym na nią uwagi, brak podpórki pod nadgarstki, brak fizycznych przycisków multimedialnych, brak tej fajnej rolki do regulacji głośności, mogłoby być więcej programowalnych klawiszy albo chociaż możliwość przypisania do nich kilku funkcji naraz (tak jak u Logitecha), no ogólnie nie warta obecnej ceny Logitech - posiadam tą klawiaturę (G910), ogólnie jest bardzo fajna, jakość wykonania jest podobna jak u Razera, jedynie słabym punktem jest kawałek błyszczącego plastiku, który jest umiejscowiony pod podpórką pod nadgarstki i stanowi jej taką podporę. Reszta plastiku jest matowa i jest niezłej jakości. Ogólnie klawiatura pozostawia trochę do życzenia jak na swoją klasę i cenę ale w porównaniu do Razera są to bardziej pierdółki (pomijając ten błyszczący plastik, który moim zdaniem jest największym minusem tej klawiatury) typu brak oplotu na kablu (wolę nie mieć oplotu na kablu niż podpórki pod nadgarstki w zestawie). Cena 630zł, no jeśli nie przeszkadzają ci jej wady to mogę ją polecić. Jak masz jakieś pytania co do niej to mogę na nie odpowiedzieć Generalnie w niektórych recenzjach jest oceniania fatalnie a w innych bardzo pozytywnie, więc najlepiej gdybyś pobawił się nią trochę i sam ocenił Tesoro - nie interesowałem się tą klawiaturą więc nie wiem o niej za dużo więc się na jej temat nie wypowiem Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Bede brał Corsaira. Oferuje to samo co Logitech oprócz przycisków programowalnych (numpad może je zastąpić spokojnie) a jakość wykonania podobno o niebo lepsza no i przełączniki Mógłby odpowiedzieć czy ta klawiatura co posłałem na sklepie NET-S jest dobrą ofertą i moge ją z tamtąd zamówić? Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 19 Września 2015 Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ta wersja za ok 630 zł będzie miała duży enter i powinna wyglądać jak na tym zdj. Mają też wersję z podłużnym enterem ale kosztuje ok 700 zł. http://cdn.eteknix.com/wp-content/uploads/2014/09/DSC_7945.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Na zdjęciu ma normalny http://ajkomp.pl/corsair-klawiatura-do-gier-mx-red-k70-rgb-podswietlana-zmechanizowana-na-p136508.htmlTa już jest ok? Sklep też dobry? Najtańsza oferta Edytowane 20 Września 2015 przez simplycarmaniac Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Tak, mam taką z tym starym logo Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Jak tak patrzyłem to 90% zdjęć na necie to wersje USA nawet jeśli kod producenta mówi, że jest to wersja europejska. Dlatego dobrze nie sugerować się zdjęciami w tym przypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Jeśli jest w kodzie EU to znaczy że europejska tak ? Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Tak. Wersja NA - North America będzie miała długi enter. Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2015 To znalazłem za 670 wersję NA to chyba okej Cytuj Link to post Share on other sites
simplycarmaniac 24 Napisano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Co sądzicie o tym Tesoro jeszcze ? Mąci mi w głowie. U nich z jakością wykonania jest dobrze bo mialem w rękach klawiaturę Durandal i pisało się ekstra. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts