Skocz do zawartości

gtx980 gaming msi 4gb vs, Asus Strix vs 980ti referent?

Recommended Posts

Witam! Mam drobny problem z wyborem, przeglądnąłem wiele testów, filmów na yt, porównań i wiem co nieco o tych kartach ale....

No właśnie... mogę mieć (chyba :D) gtx980ti w wersji referencyjnej z msi za 3k lub GTX980 z msi gaming 4gb za 2,7k, lub asus strix 980 za 2,5k. Moje pytanie brzmi, warto dopłacić do wersji ti jak mogę? Olać chłodzenie lepsze, czy kupić tańsze zwykłe 980. Obecnie mam referenta 780 z evga więc wiem w co się pakuję wybierając takie chłodzenie. Karta będzie pracować z i7 4770k prockiem. Szukam czegoś dobrego co mi da widoczny przyrost mocy, a nie 15fps więcej... Teoretycznie wygrywa tu ti wersja, ale co o tym myślicie?

Teraz mam gtx780 z evga najprostszego i w budzie HAF-X jakoś to działa, jedynie w lecie po paru godzinach ostrego grania gorąco, ale da się wytrzymać. Ja referenta nie słyszę praktycznie, dopiero jak głowę tam wsadzę do budy :) Mam wrażenie, że noctua na cpu bardziej hałasuje.

Edytowane przez carroarmato

@Up

Fury X będzie tańszy o 100$ od 980Ti i jeśli okaże się tak samo wydajny to nv będzie musiała zejść z ceną.

Już teraz można 980Ti ref kupić za 2900zł w Polskich sklepach a dostępność tych kart jest bardzo ograniczona. Przy rywalizacji z Fury X i dużej dostępności 980Ti będzie znacznie tańszy.

Edytowane przez DjXbeat

Czekam, czekam na msi gaming właśnie, albo gigabyte. Jeśli cena przekroczy 3,5k to pewnie spasuję i wezmę referenta, ale jak różnica będzie mała to wezmę jakieś fajne chłodzenie. Referent nie jest zły ale chłodzenie ogranicza skutecznie możliwości oc.