carroarmato 93 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam! Mam drobny problem z wyborem, przeglądnąłem wiele testów, filmów na yt, porównań i wiem co nieco o tych kartach ale.... No właśnie... mogę mieć (chyba ) gtx980ti w wersji referencyjnej z msi za 3k lub GTX980 z msi gaming 4gb za 2,7k, lub asus strix 980 za 2,5k. Moje pytanie brzmi, warto dopłacić do wersji ti jak mogę? Olać chłodzenie lepsze, czy kupić tańsze zwykłe 980. Obecnie mam referenta 780 z evga więc wiem w co się pakuję wybierając takie chłodzenie. Karta będzie pracować z i7 4770k prockiem. Szukam czegoś dobrego co mi da widoczny przyrost mocy, a nie 15fps więcej... Teoretycznie wygrywa tu ti wersja, ale co o tym myślicie? Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Warto bo to na starcie 30% większa wydajność a im wyższa rozdzielczość tym przewaga jest większa. Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1235 41 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 980ti w grach = titan x poszukaj porównań to zobaczysz jaka jest różnica Cytuj Link to post Share on other sites
kobiks 51 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Na referenta mozesz zawsze zalozyc chłodzenie wodne. Jeśli nie jesteś obeznany w tym temacie zawsze mozesz kupic cos kompaktowego w stylu: http://www.corsair.com/en-us/hydro-series-hg10-n980-gpu-liquid-cooling-bracket i jakies chlodzenie wodne od corsaria nawet z pojedyncza chlodnica. Wtedy masz gtx 980 ti z chlodzeniem wodnym. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 A i obecne chłodzenie referencyjne nvidi to już nie suszarki jak kiedyś i przy dobrze wentylowanej obudowie są całkiem znośne Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Teraz mam gtx780 z evga najprostszego i w budzie HAF-X jakoś to działa, jedynie w lecie po paru godzinach ostrego grania gorąco, ale da się wytrzymać. Ja referenta nie słyszę praktycznie, dopiero jak głowę tam wsadzę do budy Mam wrażenie, że noctua na cpu bardziej hałasuje. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez carroarmato Cytuj Link to post Share on other sites
Me.Sasha 73 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Sam zamówiłem referenta Ti wiec i Tobie polecę (z tym ze w planach jest myśl go zwodowac jak najszybciej). Warto dopłacić.R eferenta tez możesz o parę mhz podkręcić ;> Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Poczekaj lepiej, za tydzień premiera nowych Radeonów. Wtedy sytuacja na rynku GPU będzie klarowna. Cytuj Link to post Share on other sites
Me.Sasha 73 Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 I co zmienią skoro R9 Fury "najszybszy" z tej serii ma być podobny do Titan'a? Wątpię by pożałował ktokolwiek kupna 980 ti. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) @Up Fury X będzie tańszy o 100$ od 980Ti i jeśli okaże się tak samo wydajny to nv będzie musiała zejść z ceną. Już teraz można 980Ti ref kupić za 2900zł w Polskich sklepach a dostępność tych kart jest bardzo ograniczona. Przy rywalizacji z Fury X i dużej dostępności 980Ti będzie znacznie tańszy. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
Pejo_ 11 Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Poczekaj na wersje niereferncyjne GTX 980TI i w tedy tak karciohce mozesz brac smialo. Sam czekam na to co pokaze ZOTAC GTX 980 TI AMP! Extreme Edition albo MSI. Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Czekam, czekam na msi gaming właśnie, albo gigabyte. Jeśli cena przekroczy 3,5k to pewnie spasuję i wezmę referenta, ale jak różnica będzie mała to wezmę jakieś fajne chłodzenie. Referent nie jest zły ale chłodzenie ogranicza skutecznie możliwości oc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts