WhiteFaethon 3 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Witam Mój roczny SGS3 mi zamula i zbyt wolny jest dla mnie po prostu, a custom roomów nie potrafię wgrywać, coby przyspieszyć go jakoś, więc postanowiłem założyć ten temat aby wyłonić jego następcę. Więc tak: Budżet jakim dysponujesz: pieniądze ze sprzedaży mojego rocznego Samsunga Galaxy S3 (na gwarancji) (ile bym mógł za niego wyciągnąć?) + może 300-500zł? Gdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu: sklep internetowy na allegro Wolisz nówkę czy może być używany: szczerze mówiąc wolałbym nówkę, ale może mógłbym się skusić na jakąś baaaardzo zadbaną używkę. Preferowany rozmiar wyświetlacza: coś około 5 cali. może być ciut więcej Preferowany system mobilny: android Do czego będziesz używać urządzenia: do wszystkiego dzwonienie, smsy, internet, aplikacje, czasem jakieś gry, muzyka i zdjęcia Najważniejsze wymagania: telefon musi mieć dobry aparat, bo często robię zdjęcia i zależy mi na dobrej ich jakości.Od siebie na koniec może dodam, że Sony Xperie Zetki miałem w rękach wszystkie i jakoś mi się nie podobają, więc to w ostateczności, gdyby lepszych smartfonów nie było.Chyba wszystko napisałem co trzeba było z góry dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Nie sprecyzowałeś dokładnej kwoty którą zamierzasz przeznaczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Tak jak napisałem, kwota sprzedaży starego SGS3 (400-500zł? nie mam pojęcia) + powiedzmy 400, co daje nam te 800zł łącznie. W takich luźnych granicach. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez WhiteFaethon Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 LG G2 lekka używka Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Dokładnie. Nic lepszego nie znajdziesz Chyba że jeszcze Z1 bo am wejście na kartę sd ale znowu słaby ekran Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Znalazłem na allegro LG G2 za niecałe 600 zł nówkę niby w jakiejś promocji. Opłaca się brać? Czy to jest podróbka? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Jeżeli wysyłka z Polski, wersja 16 GB i jest FV 23% to można brać. Najlepiej zarzuć linkiem. Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 No właśnie nie ma żadnej z wymienionych rzeczy Coś mi śmierdziało od początku. Ale 30 osób to kupiło. http://allegro.pl/mega-promocja-lg-g2-32gb-2-kolory-gw-24mce-i5379769765.htmlA co myślicie o używanym HTC ONE M8? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Te G2 to są z Chin bez gwarancji. M8 za 800 zł ? Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
raay4 9 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Na Twoim miejscu darowałbym sobie te G2 za 600zł. Ten model posiada jakies dziwne oznaczenie F320. Sam posiadam LG G2 i mam oznaczenie D802 i zapłaciłem za nówkę rok temu 1350zł. Także to smierdzi na kilometr i ja bym nie zaryzykował, A sam telefonik jak najbardziej polecam. Pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 http://allegro.pl/htc-one-m8-lte-gray-szary-srebrny-22s-i5415411083.htmla co o tej ofercie sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
michaanu 9 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Lipa. Brak gwarancji producenta. Faktura vat MARŻA. POZA TYM telefon po serwisie. Coś może być nie tak. Ja bym nie ryzykował. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez michaanu Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Naprawiany, bez gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 nie z chin tylko z korei...model G2 F320 to wersje koreańskie....w polsce mogą nie obsługiwać w pełni LTE/3G...wiec musisz sie z tym liczyć..... maja mniejsza baterie, ale za to karty SD gwarancja serwisowa...czyli sklep sie zwinie = nie masz gwarancji...albo przy naprawia spitolą jeszcze bardziej tel.... szukasz używki G2 D802 w dobrym stanie Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Co do LG G2 to kolega ma ten telefon i mówi, że super, tylko że aparat robi dosyć słabe zdjęcia, a mi właśnie zależy na dobrej ich jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 G2 robi słabe zdjęcia w słabym świetle (jak 99% smartfonów)...w dobrym świetle wychodzą bardzo dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) W poszukiwaniu za telefonem dla siebie, natrafiłem jeszcze na Asusa ZenFona 2 ZE551ML. Brzmi wspaniale. 4GB RAMU, procesor od Intela, wyświetlacz taki, jaki mi raczej wystarczy. Podobno nie da się go zaciąć, a to mnie w moim S3 najbardziej wkurza. Co sądzicie o tym telefonie? Wart kupna? Czy może jest jakiś lepszy telefon ze stajni Asusa? Ewentualnie co sądzicie o Huawei P7 Ascend? Edytowane 16 Czerwca 2015 przez WhiteFaethon Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Zenfone 2 to całkiem niezła bestia na kanale mobzilla jest fajna recenzja z omówionymi minusami P7 to też bardzo dobre urządzenie. Nie jest aż tak wydajny ale ma dobrą nakładkę, świetne wykonanie, bardzo dobre aparaty Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Okej, po głębszym researchu wyłoniło się kilku moich faworytów. Asus ZenFone 2 w najmocniejszej wersji 4GB ramu, intelem Z3580 oraz 32GB pamięci, Huawei Honor 6, HTC ONE M8 oraz Huawei Ascend P8. W asusie zadziwiają mnie osiągi oraz pomimo relatywnie krótkiego czasu pracy na baterii, telefon ten posiada ponoć system szybkiego ładowania, który brzmi bardzo dobrze. Odpycha mnie trochę rozmiar tego telefonu oraz ponoć dosyć słaby aparat. Co do Honora 6 podoba mi się wygląd, interfejs w sumie też, choć martwię się trochę o jego osiągi. HTC podoba mi się jego design przede wszystkim, a co do P8 to nie mam pojęcia o nim żadnego. Który telefon doradzacie? Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Ogólnie ZenFone kusi mocą i RAM-em, P8 świetnym aparatem i jeszcze lepszym wyświetlaczem (jest jeszcze kwestia designu, ale nie mnie oceniać) . Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 W którejś recenzji pokazywali jak bardzo zaawansowane ma opcje aparatu ten ZenFone. Brzmi bardzo dobrze. I te osiągi. Mógłby być ciutkę mniejszy, ale chyba jednak zdecyduję się na niego Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Chociaż jakością zdjęć to ten telefon nie grzeszy. Trzeba zwrócić na to uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
WhiteFaethon 3 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 A ktoś się orientuje, który smartfon działa najpłynniej posiadając jednocześnie najlepszy aparat? Bo zastanawiam się między Honor 6 Plus, Huawei P8 oraz SGS 5 bądź LG G3 3GB Ramu... albo jeśli bym znalazł w dobrej cenie SGS6 to bym go wziął. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Z tych to wziąłbym p8, albo przy odrobinie cierpliwości zarzuciłbym wędkę na s6. Cytuj Link to post Share on other sites
Statczak 3 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jeżeli chodzi o zenfona2 to jest to super wydajny sprzęt, aparat ma słaby jak za 1500 zł można było spodziewać się czegoś więcej, tak ma kilka ciekawych funkcji w aparacie tylko czy przd każdą fotką chce ci się ustawiać? Zdjęcia na komputerze z asusa wyglądają słabo. Ogólnie to telefon jest super szybki I nieprzegrzewa się , nie traci wydajność możesz mieć uruchomionych 20 aplikacji I asus dalej będzie super szybki. Szkoda tylko że jest taki drogi. Za 1200 zł polecił bym go każdemu, jednak za 1500 raczej tylko graczą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts