Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam. Od kilku dni zauwazylem podejrzany proces "libusd-nt.exe" nigdzie na necie nie moge znalesc dokladnego opisu od czego moze byc ten proces. Moze wy mi pomozecie bo nie wiem czasem czy to jakis wirus siedzi w procesach chodz antywirus narazie nic nie wykryl podejrzanego. Z gory dzieki za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam Pewnie to widziałeś ?! http://translate.google.pl/translate?hl ... crosoft:pl A kompik ma jakieś objawy wolnej pracy ?! I napisz czy można ten proces "zabić" Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Z tego co udało mi się znaleźć, to jakiś malware jest. Czyli generalnie wirus i do wywalenia. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Masz Deamon Tools?? W wielu logach w internecie ten proces jest właśnie od Deamona. Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 A kompik ma jakieś objawy wolnej pracy ?! I napisz czy można ten proces "zabić" Nie, komputer chodzi normalnie. Mozna ten proces usunac z procesow. Z tego co udało mi się znaleźć, to jakiś malware jest. Czyli generalnie wirus i do wywalenia.Skanowalem ad-aware i a-squared Anti-Malware nic mi nie wykrywlo nawet kaspersky nic nie wykrywa. Ten proces wlacza mi sie przy starcie systemu. Masz Deamon Tools?? W wielu logach w internecie ten proces jest właśnie od Deamona.Nie, nie posiadam Demona jedynie Alcohol 120% Wiec od czego to moze byc? Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 wirus z reklam... Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 wirus z reklam...Jak sie go pozbyc? moze jakies porady? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Jak sie go pozbyc? moze jakies porady?Jest całkiem sporo softu do zarządzania procesami ja lubie "ProcessLasso" http://www.programosy.pl/program,process-lasso.html Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Skoro ad-aware i a-squared Anti-Malware nie wykrywa mi zadnych podejrzanych obiektow malware to jak mam sie tego syfu pozbyc z kompa? bo z procesow da sie to wykasowac, ale on moze nadal byc aktywny :| Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Jakiś czas temu załapałem coś podobnego i walnołem format oczywiście pomogło. Softem możesz go zablokować ale cholera wie co to jest, więc tak naprawde to ja bym postawił nowy system. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 nie da się go wyrzucić możesz go tylko przyblokować tak jak tutaj kolega napisał... Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Po ostatniej walce z wirusami jak to komp nie chcial mi sie wlaczyc bo non stop sie restarowal jedynie w trybie awaryjnym dalo rade pozbyc sie tego syfu, ale wydaje mi sie ze jakies resztki mogly pozostac w kompie :| tez tak mi sie wydaje ze przydalby sie format calego kompa. Tylko obawiam sie ze wirus mogl sie przeniesc z dysku C na D jak narazie kaspersky nic nie wykrywa wiec chyba jest czysty o ile mam racje. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 ja mam avasta i on blokuje takie kopy... więc jak wolisz Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Chyba wiem w czym tkwi problem ostatnio kolega przyniosl do mnie pada od ps3 i musialem sciagnac do niego sterowniki zeby system mogl go wykryc. Ten sterownik byl zainstalowany jako "libusb-Win32 - Generic USB" wydaje mi sie ze to przez te stery pokazywalo mi w procesach "ibusd-nt.exe" o ile sie nie myle to proces od sterow pada sixaxis tez tak wam sie wydaje? Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 jest mała różnica w nazwach no nie wiem... spróbuj odinstalować te stery raczej powinno się dać... Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Sebool_uk zainstaluj Comodo AntiVirus http://www.comodo.com/products/free_products.html bez problemu znajdzie wszystkie infekcje i nie narobi szkód w twoim systemie. Sam przeszedłem z Avansta na Comodo i jestem zadowolony. Po dezinstalacji Avansta Comodo znalazło 8 wirusów, których Avanst nie był w stanie wykryć. Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Tak dalo sie usunac te stery normalnie zobaczymy co bedzie po restarcie kompa czy nadal bedzie w procesach. Bede niedlugo to napisze czy to rzeczywiscie bylo od tego sixaxis -a. Dzieki za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 mogę się założyć że jak po miesiącu przeinstalujesz na "Avasta" to on też znajdzie ci wirusy... to zależy od bazy danych... żaden antywirus nie jest w stanie zapewnić 100% ochrony... Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Z tym wirusem to tak właśnie jest, że podszywa się z nazwą pod sterownik USB od różnych urządzeń i ciężko go wyłapać. A jak chcesz się go pozbyć na stałe (jeśli to wirus, a nie sterownik), to możesz spróbować w trybie awaryjnym najpierw go usunąć, a potem wywalić z autostartu w rejestrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Jaszczur227 0 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 kilka miesiecy temu mialem problem z avastem, bo wykryl mi ze plik explorer.exe (odpowiadajacy za eksplorator windows) jest wirusem no i przypadkiem go usunalem, i przy starcie systemu wlaczalo mi sie samoczynnie okno eksploratora z tym sie jakos uporalem, ale co jakis czas samo z siebie pojawia mi sie dokument tekstowy na pulpicie o nazwie "dxva_sig" a jak go otworze to pisze "B" :? i go usuwam jak sie pojawia i tyle czasami sa bledy jak sie wylacza kompa tzn. juz jest prawie to okno xp "trwa zamykanie systemu" i wyskakuje error eksplorera i normalnie sie wylacza komp, all dziala bez zarzutu, komp nawet sie zalacza szybko, wiele osob na forach mialo ten problem i radzilo formaty ale po co, nie ktorym z nich sie komp nie wlaczal po usunieciu tego pliku a u mnie dobrze jest wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 no raczej trzeba patrzeć się co się kasuje Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam ponownie wlasnie wlaczyla kompa i loklem w procesy po zaladowaniu sie systemu i o dziwo zniklo mi z procesow "ibusd-nt.exe" wydaje mi sie ze to jednak byly stery od pada sixaxis. Dopiero pozniej sie spostrzeglem jak wszedlem w start / wszystkie programy i zobaczylem ze sterownik od sixaxis-a nosi nazwe "libusb-Win32 - Generic USB" wiec pomyslalem ze w tym tkwi problem, ale po usunieciu tych sterow proces znikl z procesow wiec chyba to jednak nie byl wirus, ale szczerze mowiac nie moglem znalesc nigdzie co to za proces wiec poprosilem was o pomoc gdybym odrazu wiedzial ze to bylo od pada ps3 to by nie bylo tego zamieszania ale z gory dziekuje za pomoc i "przydatne programy" Gdyby cos jeszcze sie dzialo to wroce tutaj i napisze. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 kilka miesiecy temu mialem problem z avastem, bo wykryl mi ze plik explorer.exe (odpowiadajacy za eksplorator windows) jest wirusem no i przypadkiem go usunalem, i przy starcie systemu wlaczalo mi sie samoczynnie okno eksploratora z tym sie jakos uporalem, ale co jakis czas samo z siebie pojawia mi sie dokument tekstowy na pulpicie o nazwie "dxva_sig" a jak go otworze to pisze "B" :? i go usuwam jak sie pojawia i tyle czasami sa bledy jak sie wylacza kompa tzn. juz jest prawie to okno xp "trwa zamykanie systemu" i wyskakuje error eksplorera i normalnie sie wylacza komp, all dziala bez zarzutu, komp nawet sie zalacza szybko, wiele osob na forach mialo ten problem i radzilo formaty ale po co, nie ktorym z nich sie komp nie wlaczal po usunieciu tego pliku a u mnie dobrze jest wszystko Być może jakiś wirus zaraził ci plik Explorer.exe Ja bym jednak radził format. Cytuj Link to post Share on other sites
Jaszczur227 0 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 procek - czytałem sporo na ten temat z różnych forum i z tego co pamietam to jest wylacznie blad avasta ktory rozpoznawal wlasnie ten plik "explorer.exe" jako wirusa (ktory tak naprawde nim nie byl), i mial zle skonfigurowana baze wirusow, producenci przepraszali za to, ale pewnien na 100% nie jestem ze to faktycznie nie wirus w moim przypadku raczej nie, niektozy mieli z tym nie lada problemy, nie pamietam czy przywracalem system ale chyba tak, patrzylem teraz i ten plik explorer.exe siedzi na miejscu w folderze WINDOWS Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 patrzylem teraz i ten plik explorer.exe siedzi na miejscu w folderze WINDOWS To nie znaczy że nie może być zarażony, ale najprawdopodobniej to jest błąd antywira. Dla pewności przeskanuj go jakimś innym skanerem (choćby skanerem on-line MKS lub Symantec. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts