kuba97 2 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam! Dzisiaj przyszedł mi mail z poczty polskiej. Ostatnio wysyłałem przez pocztę paczkę i myślałem, że to może dotyczyć przesyłki. Pobrałem plik pdf. w winrarze i go chciałem otworzyć. Nic się nie stało. No dobra, więc to zignorowałem. Chciałem otworzyć google chrome i wyskoczył mi komunikat z ESETA, że jest koń trojański w pamięci podręcznej Google. Dobra, więc odinstalowałem chrome i gdy znowu chcę zainstalować wyskakuje komunikat : Znaleziono zagrożenie w pamięci! Obiekt : Pamięć operacyjna >> ChromeSetup.exe(5224). Skanowałem już Esetem, podobno wyleczyło lecz dalej wyskakuje mi ten komunikat. To znaczy , że mam trojana na pc? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) http://www.poczta-polska.pl/uwaga-na-falszywe-maile-i-wyszukiwarke-sledzenia-przesylek/ stara sprawa, ale jak widać najbardziej aktualna Pomyśleć trochę wystarczy - po co Poczta miałaby Ci wysyłać jakikolwiek załącznik to po pierwsze, z jakiego adresu dostałeś maila to po drugie?, a po trzecie czy wysyłając paczkę podałeś Poczcie Polskiej swój mail? Odpowiadając na Twoje pytanie - tak złapałeś jakiegoś syfa. Edytowane 6 Maja 2015 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
kuba97 2 Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 http://www.poczta-polska.pl/uwaga-na-falszywe-maile-i-wyszukiwarke-sledzenia-przesylek/ stara sprawa, ale jak widać najbardziej aktualna Pomyśleć trochę wystarczy - po co Poczta miałaby Ci wysyłać jakikolwiek załącznik to po pierwsze, z jakiego adresu dostałeś maila to po drugie?, a po trzecie czy wysyłając paczkę podałeś Poczcie Polskiej swój mail? Odpowiadając na Twoje pytanie - tak złapałeś jakiegoś syfa. No jak widać nie pomyślałem i dałem się nabrać . Więc jak się mogę go pozbyć? Jest problem, gdy chcę zainstalować chrome , bo jest wirus w pamięci oprecayjnej... Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Pobierz Kaspersky, może przez Firefox lub IE się uda. Co do Eset to osobiście nie mam zaufania (zresztą do NOD również) Edytowane 6 Maja 2015 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Przeskanuj malwarebytes Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts