Danon98 0 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Siema mam taki dość duży problem a wiec.. Po wymianie procesora jakis czas temu sie zaczeło dwa pikniecia biosa itp uruchamianie systemu jak by był bez sterowników w bardzo małej rozdzielczosci itp, Pomagał tylko RESET. Kilka dni spokoju i nadal to samo, myślałem ze to procesor coś nie tak wiec zmieniłem na jeszcze inny i to samo :cc Wiec tak, sa dwa pikniecia biosu, bluescreeny bugcheck 124.. wiem o co chodzi ale nadal nie udało mi sie rozwiac problemu, uruchamia sie czasami jak by nie było sterowników do grafiki w bardzo małej rozdzielczosci, raz działa raz nie np Właczam jakas gre i po chwili sie wylacza A o Mozilli nie wspomne bo non stop crashuje, Zresetuje kompa i nagle działa jak żyleta a potem znowu cos nie tak itp itd.. Zrobiłęm wszystko co widziałem, skany, wyczysciłem go w systemie i na zewnatrz rejstry itp, Nawet odpaliłęm cos takiego jak Combo FIx i to samo Naprawde jestem w kropce... SPEC Asus P5KC Q9550, chłodzenie xigmatek max 50 stopni Zasilacz XFX core 550w hd6850 ASUS DCII 4gb kingston hyperx 5.wentylatorow wiec wszystko chłodniutkie 1 Dysk WD CAVIAR BLUE 640 GB 2. tylko dane 250 gb wd black Zrobiłem testy dysku i wszystko wporządku było Mam nadzieje ze pomożecie Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Bluescreen 124 - za niskie napięcie CPU, podkręcałeś go? Przeszukaj forum jest kilka tematów związanych z tym BS. Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Nie nigdy nie był podkrecany, probowałem cos tam działac z tym bug checkiem, ale to tylko blusescreeny a cała reszta to nwm od czego możę byc.. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Zresetuj BIOS na początek, nie pomoże musisz zwiększyć delikatnie napięcie w BIOS dla cpu, jeśli potrafisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 (edytowane) Bios to norma w resecie i nadal nic.. Z tym Napieciem to nwm akurat Mem test zrobiony jako do blue screena i też nic. Dodam jeszcze wywala korki no on żyje własnym życiem jak mu sie podoba.. Edytowane 5 Maja 2015 przez Danon98 Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 To może jest problem z zasilaczem?skoro wywala korki masz inny na podmiane? Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nic właśnie.. słyszałem ze to moze przez listwe albo za duże obciażenie na bezpieczniku ze przy wlaczeniu za duzo pradu itp, cos podobnie jak z odkurzaczem czasami Zrobiłem wszystkie testy na procesor, grafike, i pamieci i tez nic nie było.. niby wszystko sprawne do czasu.. Cytuj Link to post Share on other sites
lolekw660i 54 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 No zasilacz dobry ale warto by było go zmierzyć miernikiem czy czasem nie jest z nim jakiś problem Możesz jeszcze spróbować formata strzelić może to pomoże Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Pierwsze co ja bym zrobił to rozebrał na części i jeszcze raz złożył,nie zapominając (sprawdzając) podkładki pod płytę główną.... Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Pierwsze co ja bym zrobił to rozebrał na części i jeszcze raz złożył,nie zapominając (sprawdzając) podkładki pod płytę główną.... W weekend mam to w planach właśnie.. Podkładki w sensie te pod śrubki którymi sie przykreca płyte ? No zasilacz dobry ale warto by było go zmierzyć miernikiem czy czasem nie jest z nim jakiś problem Możesz jeszcze spróbować formata strzelić może to pomoże No format nie za bardzo mi sie cieszy robić Dzisiaj Komputer śmigał cały dzien pod obciazeniem jak marzenie.. tylko dwa bluescreeny siadły przy starcie xd BBcode 124.. Cytuj Link to post Share on other sites
olutas 0 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Może głupia sprawa, ale zobacz czy masz uziemienie w gniazdu, bo może to przez to. I tak jak kolega wyżej: spróbuj podnieść minimalnie napięcie procesora. Pozdrawiam Edytowane 9 Maja 2015 przez olutas Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Komputer mam podłączony do listwy Która gdy wyłącze komputer odcina prad we wszystkich urzadzeniach do niej podpietych, no jak pisałem nwm jak to zrobić Dobra, problem z wywalaniem korków najprawdopodobniej wyeliminowałem winna byłą listwa a raczej tryb.. W czwartek albo w tym tyg rozbiore i wyczyszcze komputer, narazie działa jako tako bez błędów w systemie tylko te Bluescreeny bbcode124.. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Zrob format i zainstaluj od nowa caly system. Mozliwe ze masz cos nie tak ze sterownikami. Jezeli format systemu nie pomoze to bedzie oznaczac, ze to nie wina softwaru a cos z hardwarem. Wedlug mnie, wymiana processora namieszala cos w sterownikach i stad bluescreeny na starcie. Ewentualnie mozesz zarzucic scan i naprawianie z plyty Windowsa przed zdecydowaniem sie na format. Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Też tak myśle przez cały czas ale na format nie cieszy mi sie za dużó danych itp itd Naprawianie hmm a co jeżeli nie mam przysobie tej płyty, tylko mam ten sam windows ale system nie jest z tej płyty ? Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Wystarczy klucz produktu i wejście tutaj i zgranie iso na płytkę, pendrive czy cokolwiek bootowalnego. Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 A po co od razu format? Wykorzystaj ten dysk z danymi co masz, przenieś je na inny i postaw na nim system na szybko. Później sobie spowrotem skopiujesz, zawsze to łatwiej niż dodawać jeszcze sobie roboty z formatowaniem wszystkiego co się ma. A po co to robić skoro może to nie w systemie problem? A z tego co piszesz problem jest nagminny, więc szybko uzyskasz odpowiedź. Później dopiero ewentualnie myśl o naprawianiu systemu, a już na samym końcu formacie. Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 A po co od razu format? Wykorzystaj ten dysk z danymi co masz, przenieś je na inny i postaw na nim system na szybko. Później sobie spowrotem skopiujesz, zawsze to łatwiej niż dodawać jeszcze sobie roboty z formatowaniem wszystkiego co się ma. A po co to robić skoro może to nie w systemie problem? A z tego co piszesz problem jest nagminny, więc szybko uzyskasz odpowiedź. Później dopiero ewentualnie myśl o naprawianiu systemu, a już na samym końcu formacie. No i dokładnie tak zrobie, na drugi dysk dane i na tym system i sprawdze jak to bedzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Hej wracam ponownie i temat reaktywacja myśle.. jak wszyscy mówili chciałem zrobic formata, ale ale niestety za każdym razem gdy instaluje system wywala bluescreena bbcode 124.. albo wgl sie nic nie ładuje jak było wyjscie to teraz juz niewiem Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 To musi być jakiś błąd sprzętowy, skoro na czystym dysku i tak wyskakuje BSOD. A próbowałeś wrócić do starego procesora? A nie masz przypadkiem na sztywno napięcia na CPU ustawionego? Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 4 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Starego procesora juz nie mam, z tym napieciem to niewiem, cały czas jeest jeden bsod zawsze ten sam Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Wejdź do BIOS i sprawdź napięcie. CPU voltage lub coś w tym stylu. Edytowane 4 Lipca 2015 przez KIciulek Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) CPU Vcore w biosie-wachało sie od 1.176-1.184-1.192 Zasilacz xfxcore 550w cpu-q9550 Mobo-Asus P5KC Edytowane 7 Lipca 2015 przez Danon98 Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Ustaw mu stałe 1,250V, zobaczymy jak zestaw zareaguje.. Cytuj Link to post Share on other sites
Danon98 0 Napisano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Powinienem to napiecie stopniowo zwiekszać czy odrazu na tą częstotliwość ? Cytuj Link to post Share on other sites
FightMaker 76 Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Daj od razu na nią. Jak będzie stabilnie, to stopniowo zmniejszać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts