bef1906 0 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą pasty na moim procku mam AG Silver którą musiałem nakładać w zasadzie na szybko i była akurat pod ręką ale temp nie są zadowalające i pytanie brzmi jaką pastę polecacie na ten procesor. Na moim oku jest Geild GC Extreme a co wy sądzicie ? Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 jest to jedna z najlepszych past http://www.overclock.pl/articles/showall/id/461,test-62-past-termoprzewodzacych-co-warto-kupic-a-czego-sie-wystrzegac Pod uwagę weż też MX2, jest sporo tańsza i równie dobra, sam używam jej od lat, nie wysycha, nawet po roku jest plastyczna i temperatury dobre:) Cytuj Link to post Share on other sites
phillix 121 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Również polecam MX2. Nie jest gęsta, łatwo się nakłada, temperatury są w normie nawet po OC. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Premek1983 68 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Najlepsza według mnie jest Collaboratory Liquid Ultra ( płynny metal) Zaraz po nim jest pasta Gelid GC Extreme To są 2 najleszpe pasty na procek i pod IHS Sam mam CLU pod i na IHS i jest rewelacja nawet przy 5.2 Ghz Cytuj Link to post Share on other sites
Draakul 24 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Ja użyłem do tego procka pasty Thernal Grease Zm-STG2 Cytuj Link to post Share on other sites
bef1906 0 Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) jest to jedna z najlepszych past http://www.overclock.pl/articles/showall/id/461,test-62-past-termoprzewodzacych-co-warto-kupic-a-czego-sie-wystrzegac Pod uwagę weż też MX2, jest sporo tańsza i równie dobra, sam używam jej od lat, nie wysycha, nawet po roku jest plastyczna i temperatury dobre:) brałem pod uwagę wlasnie ten test a co do procka mam podkręcony na 4.4 przy chłodzeniu arctic frezzer 13 ale nie zadowalają mnie temperatury jakie polecasz bądź inny któzy to czytają chłodzenie na ten procek z pastą Geilda GC Extreme ? Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez bef1906 Cytuj Link to post Share on other sites
decrypterie 257 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Jeśli masz temp. nie zadowolające to coś może jest nie tak założone bo ogólnie pasta to wg. mnie to 3* różnicy pomiędzy jedną a drugą, ja od kilku miesięcy na stacjonarnych i lapku który się bardzo grzeje (grx 680m) używam Zalmant STG-2 i fajna pasta dobrze się nakłada. Podstawą to dobrze ją nałożyć i nie dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
JCown 40 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 z "łatwych" i dość przystępnych cenowo past warto kupić MX-2 od Arctic Cooling Trwałość również jest na +. Cytuj Link to post Share on other sites
rangerson 20 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) do usunięcia. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez rangerson Cytuj Link to post Share on other sites
cresbo 5 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Noctua NT-H1 polecam, bardzo dobra pasta Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Zaraz po nim jest pasta Gelid GC Extreme Słyszałem plotki że ta najlepsza pasta od gelida, podobno po roku czasu wysycha? http://i.imgur.com/whjVDoZ.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Chips3T 1 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Musisz kupić pastę nazywa się Arctic lub frozen coś tam.... Koszt około 50zł dobra zaraz ci znajdę jaki jest Twój budżet? Polecane gorąco Arctic MX-2 tą pastę! Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Słyszałem plotki że ta najlepsza pasta od gelida, podobno po roku czasu wysycha? Jest jej tyle w strzykawie, że wystarcza na 6-7 lub więcej aplikacji w zależności jak wiele jej nałożysz. To nie jest jednorazowy zakup, bo pastę możesz wymienić w GPU, CPU i co jakiś pół roku/rok powtarzać czynność. Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Jest jej tyle w strzykawie, że wystarcza na 6-7 lub więcej aplikacji w zależności jak wiele jej nałożysz. Tak, zgadza sie. To nie jest jednorazowy zakup, bo pastę możesz wymienić w GPU, CPU i co jakiś pół roku/rok powtarzać czynność. jeśli kogoś to bawi co rok wymieniać paste... W moim przydaku demontarz mugena i wymiana gelida, Na samą myśl nóż mi się w kieszeni otwiera Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 (edytowane) A ja nie wiem dlaczego polecana jest MX-2, skoro są na rynku jej następcy w zbliżonej cenie. Edytowane 2 Maja 2016 przez Crout Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 2 Maja 2016 Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 (edytowane) Teraz mając 6600K na stock taktowaniach zmieszałem Gelida GC i Noctuę z zestawu, bo mi brakło pierwszej pasty Obecnie temp 21-22*C w idle, czyli praktycznie pokojowa. Edytowane 2 Maja 2016 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts