montex 30 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Cześć, mam kolejny problem z kompem, dokładnie dotyczy to zasilacza jakim jest Thermaltake SmartSE Modular 530w. Po 1: Terkocze wentylator (łożysko?) - jest to straszliwie denerwujące, słychać nawet gdy PC jest pod biurkiem. Po 2: Jest dość słyszalny (głośność dysku Hdd i coolera intela) - już stary noname Qooltek chodził ciszej. Czy opłaca się wysłać ten zasilacz na gwarancję, poprosić o wymianę na nowy, sprzedać i kupić coś cichszego (z mocą nie będzie problemu, spec w sygnaturce) na np. Corsair VS-450 lub XFX core 450? Czy może walić gwarancję i samemu wymienić wentylator? Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Bez łaski naprawią, jeśli tylko masz coś na zastępstwo, bo to może trochę potrwać. 1 Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 A mniej więcej wiesz może ile? Naprawią, czy wyślą nowy model? Bo myślę jeszcze nad sprzedażą i kupnem czegoś cichszego. Niestety na zastępstwo mam tylko wyroby zasilaczopodbne jak Tracer lub Altis. Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Chcesz sprzedać komuś nie sprawny całkowicie zasilacz? 1 Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Czytaj ze zrozumieniem, po wymianie na nowy, ew. po naprawie. Nie sprzedałbym komuś niesprawnego zasilacza. Ok, temat chyba wyczerpany, chyba że ktoś chce coś dodać Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez montex Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Może i terkocze, przecież jest ciągle sprawny Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Whiskas 1 Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 zalezy gdzie kupowałeś, jeżeli będzie naprawiany to może to potrwać z miesiac, jeżeli wymiana to kwestia kilku dni od chwili dostarczenia do serwisu Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 IMO warto samemu się za to zabrać, jeśli tej gwarancji nie zostało dużo, bo chwila roboty, a można zrobić jeszcze ciszej 1 Link to post Share on other sites
sixtyone 763 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 IMO warto samemu się za to zabrać, jeśli tej gwarancji nie zostało dużo, bo chwila roboty, a można zrobić jeszcze ciszej Jeżeli jest rzeczywiście wyraźnie uciążliwy a nie był, to nie warto jak jest na gwarancji. Właśnie tym bardziej jeżeli nie zostało jej dużo. To też są koszty i nie każdy ma zdolności do grzebania. 1 Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Tzn części kupowałem w połowie sierpnia ubiegłego roku więc z gwarancją nie jest źle. Nagle się to nie stało, po prostu po zakupie chłodzenia dużo bardziej słyszę zasilacz, a terkotanie jak się wsłucham. Zastanawiam się czy właśnie nie poświęcić gwarancji i nie zrobić fanswapa, tylko podobno jest tam złącze 2pin w dodatku wlutowane.. Niezbyt optymistyczne jest to, że miałbym czekać minimum tydzień (nie mam zasilacza na zmianę) do miesiąca.. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez montex Link to post Share on other sites
Rozwiązanie sixtyone 763 Napisano 9 Kwietnia 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 To już masz wyłożone wszystkie fakty jak na tacy, wybór należy do ciebie. Jeżeli rzeczywiście są podstawy to śmiało możesz próbować korzystać z gwarancji. A czy kupisz jakiś zamiennik, czy zaryzykujesz przeczekanie na jakimś starym zasilaczu które wymieniłeś to już twoja decyzja. Kartę graficzną też możesz póki co wyjąć i używać integry. 1 Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Ok, myślę że łatwiej i szybciej będzie jak wymienię sam wentylator w tym zasilaczu, po przeczytaniu wielu tematów jak widzę nie jestem sam z tym problemem. Na gwarancję nie odeślę (nie mogę sobie pozwolić na tak długi okres oczekiwania) Nic, dzięki za pomoc, można zamknąć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts