crosny 0 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Szukam dostawcy internetu i niestety wybór dostawcy jest mocno ograniczony (osiedle domków jednorodzinnych) Najsensowniejsze wydają mi się LTE Play (niedaleko mnie są dwie anteny). Neostrada Orange (wpisując mój adres na ich stronie podobno mam możliwość 80 Mb/s) Zależy mi przedwszystkim na bardzo szybkim ładowaniu stron, jeśli strony mają ladować się 2 razy szybciej to wolę dopłacić. No i stabilności, jak najmniej momentów gdzie połączenie się zawiesza lub mocno spowalnia. Będę też oglądał filmy. Fajnie by było, żeby można było oglądać filmy full HD albo 3D, ale to mniej ważne. Z internetu będzie korzystać 5 osób. Co do oferty Play LTE bez limitu to moje największe wątpliwości budzi zapis w regulaminie, że po przekroczeniu 100 gb internet może zwoln ić do minimalnej prędkości (nie więcej niż 2 Mb, albo jeszcze bardziej). Z internetu będzie korzystać 5 osób, więc limit 100 GB jest możliwy do przekroczenia, a nie chcę cały czas pilnować się lub kogoś, żeby tego limitu nie przekroczyć. Co do oferty orange. To po prostu nie ufam tej firmie bo miałem z nimi mało przyjemne doświadczenia w przeszłości, ale wiadomo, że świat się zmienia, więc może Orange też. Co do kosztów to wolę zapłacić więcej za coś lepszego i pewnego. A nie chcę związać się umową na 2 lata za coś co nie jest tego warte. Proszę o wasze opinie odnośnie neostrady Orange i LTE Play. I jeśli możecie to proszę o odpowiedź na pytania: Czy internet dziala stabilnie i szybko? Czy internet z Orange zmniejszył swoją prędkość po 10 lub więcej dniach od podłączenia? Jak to wygląda z tym limitem 100 GB w Play LTE, czy ktoś przekroczył i obcieli mu transfer? Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Jak to wygląda z tym limitem 100 GB w Play LTE, czy ktoś przekroczył i obcieli mu transfer? wygląda tak, jak jest napisane, lol jeżeli chcesz oglądać filmy w fhd/3d do tego w pięć osób, to ja na twoim miejscu nawet bym nie patrzył na coś, co ma limitowany transfer Cytuj Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Zgadzam sie z przedmowca. 100GB to nie jest duzo wcale jak sie oglada full hd. Jak masz watpliwosci to wez kup flaszki ze dwie i zapytaj sasiadow jak im dziala internet. Flaszki ulatwia zapoznanie z sasiadami :-) Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiek098 11 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Popieram kolegów wyżej. Internet z limitem to największe zło. Przy filmach full HD dziennie siedząc 1h z jednego komputera potrafi się ściągnąć z 2gb lekką ręką, a jak ma korzystać 5 osób to wierz mi że będzie Ci brakować. Cytuj Link to post Share on other sites
marko.s 39 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam Mam znajomego który korzysta z LTE Playa praktycznie od samego początku. Wybrał chyba najdroższą ofertę w promocji z laptopem (89zł). Jest aktywnym użytkownikiem portalu wymiany danych więc po kliku miesiącach trochę jego zdanie się zmieniło. W pierwszym miesiącu użytkowania limit był w okolicach 1T. W drugim i trzecim ok 500 GB W czwartym i pozostałych to było tylko określenie ku..a ku..a!!!!! To nie wygląda tak że nie masz internetu. Po prostu zakładają ci "lejek" ( inaczej ograniczają prędkość) obecnie jest to ok 2M. Inną sprawą jest priorytet dostępu do sieci - im więcej płacisz tym jesteś dla nich wartościowszym klientem. To jest internet dla mało lub średnio aktywnych użytkowników. Inną sprawą jest to że są fizyczne ograniczenia sieci i tego bez inwestycji Play nie przeskoczy. Im więcej użytkowników tym coraz bardziej BTS-y będą przeciążone. Co do Neostrady to jest jaka jest. Najważniejsze to to że bez limitu. Nie liczył bym na twoim miejscu na realna prędkość 80M. Cytuj Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 przy neostradzie pamietaj o jednym ze to internet DO 80mb a jak będziesz miał 1,5mb to tez bedzi wszystko ok i nie będziesz miał podstaw do reklamacji, ponieważ ich min zaczyna ie od 1mb Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Przy umowie do 80mb dostawca jest zobowiązany dostarczyć połączenie w zakresie od 20mb do 80mb.Jeśli tak nie jest, masz prawo reklamować usługę i w ostateczności zerwać umowę bez konsekwencji.W związku z tym 1,5mb nie będzie ok...... Ja wiem,że są w kraju różne rejony i usprzętowienie ich ,w związku z tym warto dzwonić do dostawcy i rozmawiać oraz czytać regulaminy na ich stronach. Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Trzymaj się z daleka od lte limity, prędkości też nie zawsze najwyższych lotów, moim zdaniem lepiej wyjdziesz na Internecie z Orange i nawet jak byś wziął 10mb to nie będziesz się musiał martwić że po tygodniu skończy ci się transfer... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts