mst 6010 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Luźna dyskusja na temat konkursu. http://forum.benchmark.pl/topic/171206-konkurs-wied%C5%BAmin-3/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cleon 0 Napisano 31 Marca 2015 Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 No i pozamiatane. Konto na benchmark założyłem po to, aby wziąć udział i wstawić komiks nad którym jakiś czas już pracuję (jeszcze trochę do końca), ale odpuszczę sobie i dam go gdzieś kiedyś na forum wiedźmińskim ku uciesze fanów i za kilka redpoitów. Zwycięzcy za amatorskie wideo gratuluję i życzę dalszej weny. Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Bosz... Nie zakładajcie specjalnie konto po to, aby coś wygrać... myślę, że prędzej zwycięży stary użytkownik forum, niż ktoś, kto specjalnie tworzy konto, nie odwiedza forum, ma 1 post i czeka na wygraną... Chociaż mogę się mylić... Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Nastąpiły niewielkie zmiany w regulaminie. Wymogiem do udziału w konkursie jest posiadanie minimum 50 postów na swoim koncie. Wyprzedzając pretensje, zaznaczam, że nie mamy nic przeciwko nowym użytkownikom forum. Zależy nam jednak na użytkownikach aktywnych i stąd ten minimalny wymóg. Zupełnie nowych użytkowników zapraszamy następnym razem, bo na pewno nie jest to ostatni konkurs z naszej strony. Zamieszczone dotąd prace zostały usunięte z powodu braku dostarczenia potwierdzenia wykonanych prac. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Oczywiście, że nikt nie ma nic przeciwko nowym użytkownikom na forum, wręcz przeciwnie, tacy są tutaj mile witani. Mam nadzieję, że nikt nie pogniewał się za mój post, po prostu forum wspiera aktywnych użytkowników. Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 To przeciez logiczne, ze w całej sytuacji chodzi tylko o ludzi którzy zakładają konto tylko po to żeby wystartować w konkursie. Czyli zwyczajnie wcinają sie między wódkę i zakąskę. Cytuj Link to post Share on other sites
Derven345 2 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 O co chodzi z tym potwierdzeniem ? czy chodzi o to aby np. aby w rogu fan artu napisać swój nick z forum czy jak? Możecie wyjaśnić? Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Np. karteczka z nickiem przy oryginale. Postaw się w naszej sytuacji i zrozum, że nie możemy mieć pewności, że wstawiona praca jest Twojego autorstwa, a nie ściągnieta z neta. To po Waszej stronie leży obowiązek przekonania nas, że praca konkursowa jest Waszego autorstwa. Jak? Nie wiem jak (bo to zależy od charakteru pracy), ale my musimy mieć pewność, że wstawka jest Wasza. Cytuj Link to post Share on other sites
TheMirror 0 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Podobna zasada była w ostatnim konkursie organizowanym przez gry-online.pl, gdzie trzeba było pokazać się jako rewolucjonista francuski. Karteczka z nickiem była obowiązkowa, żeby odseparować oszustwa. Zdarzało się, że przez ten fakt jakość zdjęcia leciała na łeb, na szyję, bo ludzie wstawiali wydrukowane nicki na kartkach A4, ale jeśli się pogłówkuje przez dłuższą chwilę, to karteczkę z pseudonimem internetowym można ładnie w kadr wkomponować. Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Albo prosta sprawa, skoro i tak pokazuje siebie w konkursie, to za problem umieścić dodatkowe zdjęcie z kartką z nickiem? Fotę można wtedy dać profesjonalną i drugie zdjęcie normalne z kartką... nawet telefonem robione Cytuj Link to post Share on other sites
Draakul 24 Napisano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 a mnie ciekawi, jak udowodnić, że się jest autorem wiersza Cytuj Link to post Share on other sites
pir4nia 54 Napisano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisać go na kartce wraz z Nickiem z forum, zrobić fotę i umieścić ją. Następnie w celu sprawdzenia czy na pewno nie krąży gdzieś po necie można przepisać jedną linijkę w google i się sprawdzi Cytuj Link to post Share on other sites
myfos 2 Napisano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Prawie połowa czasu już minęła a jest tylko jedno zgłoszenie. Szkoda trochę, że nie ma żadnych cosplayów. Cytuj Link to post Share on other sites
Draakul 24 Napisano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Będzie drugie, jako że jestem fanem wiedźmina, nawet nick mam z tej sagi Tylko dojadę do 50 postów hehe Cytuj Link to post Share on other sites
myfos 2 Napisano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Zdradzisz co opublikujesz czy mam żyć w niepewności? Cytuj Link to post Share on other sites
Draakul 24 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 nie bój się, wygrasz Ja to bardziej dla samego siebie dam to zgłoszenie Cytuj Link to post Share on other sites
myfos 2 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Pytałem z czystej ciekawości co zaprezentujesz .Wolałbym, żeby wygrał ktoś kto lubi uniwersum wiedźmina a nie może sobie pozwolić na kupno gry sam. Nie sztuką jest kupić x rzeczy związanych z wiedźminem i uważać się za wielkiego fana. Uważam, że ktoś kto poświęca trochę czasu by np. stworzyć strój jakiejś postaci albo robi coś kreatywnego związanego z wiedźminem jest bardziej zapalony ode mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Draakul 24 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Myślę nad formą pisaną, wiersza a'la ballada. Jest piękna pogoda, człowiek ma to szczęście, że może sobie pozwolić, by siąść w parku i się wsłuchać, co mówi otoczenie Bo na cosplay się nie nadaję, bo za Chiny nie przypominam Wieśka ani nie mam takich zdolności. Dlatego mówię, że mam marne szanse, bo takie prace są niszowe Cytuj Link to post Share on other sites
myfos 2 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Bo na cosplay się nie nadaję, bo za Chiny nie przypominam Wieśka Cosplay to nie musi być tylko geralt. Jest mnóstwo innych postaci. Zaczynając od płci pięknej: Yennefer, Triss, Ves, Ciri itd. Z mężczyzn: Geralt, Jaskier, Dijkstra, Leo Bonhart. Możesz też po prostu przebrać się za wiedźmina i nie upodabniać się do jakiegoś konkretnego. I zostają też potwory Cytuj Link to post Share on other sites
Draakul 24 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Cosplay to nie musi być tylko geralt. Jest mnóstwo innych postaci. Zaczynając od płci pięknej: Yennefer, Triss, Ves, Ciri itd. Z mężczyzn: Geralt, Jaskier, Dijkstra, Leo Bonhart. Możesz też po prostu przebrać się za wiedźmina i nie upodabniać się do jakiegoś konkretnego. I zostają też potwory Hmmm Wampir albo jego muł, Draakul Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Proponowałbym na przyszłość raczej dać zapis o istnieniu konta np. minimum 3 miesiące niż o ilości postów Posty można nabić w jeden dzień i ktoś spełni zapisy regulaminu a założy konto tylko po to żeby wziąć udział w konkursie. Ogólnie pomysł fajny szkoda że tak mało chętnych. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Jeżeli będą to wartościowe posty to tylko lepiej dla forum. Dwóch takich co nabijało bezsensowne posty już poleciało. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
maku1980 392 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 wszyscy kupili GTX-y i maja wieśki już Może jeśli nagrodą była by wersja kolekcjonerska to było by więcej chętnych. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
myfos 2 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Może jeśli nagrodą była by wersja kolekcjonerska to było by więcej chętnych. Wiedźmin 3 w standardowej edycji kosztuje~120zł, kolekcjonerka 350zł. Wersje kolekcjonerskie rozeszły się lepiej niż ciepłe bułeczki i teraz nie można od tak sobie kupić. Może ktoś z Administracji/Moderacji kupił gtx nowego i podarował kod na wieśka jako nagrodę w konkursie. Nie ma co narzekać, trzeba się cieszyć, że w ogóle jest konkurs i można się pobawić i coś wygrać. P.S. Chyba, że chcesz podarować wersję kolekcjonerską wersję jako nagrodę w konkursie Cytuj Link to post Share on other sites
Draakul 24 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Panowie i Panie, Ale czy nagroda jest ważna ? Ważna jest sama próba, tchnienie, impuls Nagroda to smaczek, podziękowanie za trud włożony w pracę 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts