ziom0070 16 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Witam Postanowiłem wymienić 4 wentylatory w mojej obudowie.Mam ich obecnie 6: 2x BQ SilentWings USC 2x Phanteks 140mm(dokładnego modelu nie pamiętam). 2x wentylator od Grandisa. Dwa pierwsze zostawiam,bo jestem z nich bardzo zadowolony.Do wymiany idą 4 ostatnie,gdyż chciałbym mieć jednakowe wentylatory,no i te 4 ostatnie nie spełniają moich oczekiwań. Obudowa do CMD 2 692. Wentylatorów szukam do max 45zł za szt.Co w tej kwocie możecie polecić?Oczekuje ciszy takiej jak przy obecnych wentylatorach BQ które posiadam oraz dobrego wiania Są dwie opcje...kupno 3 wentylatorów do 150zł lub 4 do 150zł.Bo zapomniałem że 1 z tych od Grandisa jest nie podłączony. Na oku mam takie: BQ Pure Wings 2 BQ Shadow Wings Sw1 A może coś innego? Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2015 przez ziom0070 Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Ja bym został przy Be Quiet'ach, przez wiele lat przerzuciłem całą masę różnych wentylatorów różnych firm i tylko BQ spełniają moje wymagania. Z początku ich zakup może się wydawać mało opłacalny, ale jakość wykonania, kultura pracy i niezawodność przekonują do tej firmy. Obecnie mam 6 wentylatorów BQ w komputerze, niektóre z nich były kupione 3 lata temu i pracowały jeszcze w poprzedniej odbudowie - nie ma z nimi najmniejszych problemów, działają tak samo dobrze jak pierwszego dnia. Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 A jakieś konkretne modele? Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Mam pięć sztuk Silent Wingsów 12cm zamontowanych do obudowy oraz na CPU 14cm - też Silent Wings. Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 A taki wynalazek ? http://proline.pl/?p=LEPA+LPBOL12R Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 mam jeden Silent Wings nie wiem dlaczego ale gumowe mocowania czesciowo zrobiły sie białe, a wentylator nie ma jeszcze 2 lat Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Na wyglądzie mi nie zależy,bo będę je tylko widział podczas montażu i ewentualnego czyszczenia kompa Chodzi o wydajności i kulturę pracy nic więcej. A takie coś Noiseblocker BlackSilent Pro PK3 140mm Edytowane 6 Marca 2015 przez ziom0070 Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Nie miałem do czynienia z tymi Enermaxami, ale z wyglądu bardzo przypominają wentylatory Antec które miałem i wymieniłem szybko na BQ - znacznie bardziej hałasowały przy tej samej szybkości obrotowej, nie mówiąc o tym że jeden zaczął się zacierać już po tygodniu pracy. Oczywiście te Enermaxy mogą być zupełnie inne, ale obawiam się że za przybajerowany wygląd płaci się w nich połowę ceny. Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Ja tam żadnego bajeranckiego wyglądu w tych Enermaxach nie widzę...poczekam na wypowiedzi innych. Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Ja tam żadnego bajeranckiego wyglądu w tych Enermaxach nie widzę...poczekam na wypowiedzi innych. Sądzę, że te nowe Enermaxy/LEPA będą bardzo podobne do wcześniejszej serii T.B Silence UCTB 12/14. Jeżeli będą tak samo ciche jak wydajne to będzie to kolejny wentylator godny polecenia. Cenowo bardzo podobnie. UCTB 12 można kupić za 29zł a te kilka zł drożej. Można sprawdzić. Link to post Share on other sites
BFu33 0 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Ze swojej strony mogę polecić wiatraki Antec Link to post Share on other sites
ziom0070 16 Napisano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Do zamknięcia zakupione BQ Link to post Share on other sites
Recommended Posts