Skocz do zawartości

Wymiana wentylatorów,które wybrać?

Recommended Posts

Witam

Postanowiłem wymienić 4 wentylatory w mojej obudowie.Mam ich obecnie 6:

2x BQ SilentWings USC

2x Phanteks 140mm(dokładnego modelu nie pamiętam).

2x wentylator od Grandisa.

Dwa pierwsze zostawiam,bo jestem z nich bardzo zadowolony.Do wymiany idą 4 ostatnie,gdyż chciałbym mieć jednakowe wentylatory,no i te 4 ostatnie nie spełniają moich oczekiwań.

Obudowa do CMD 2 692.

Wentylatorów szukam do max 45zł za szt.Co w tej kwocie możecie polecić?Oczekuje ciszy takiej jak przy obecnych wentylatorach BQ które posiadam oraz dobrego wiania :)

Są dwie opcje...kupno 3 wentylatorów do 150zł lub 4 do 150zł.Bo zapomniałem że 1 z tych od Grandisa jest nie podłączony.

Na oku mam takie:

BQ Pure Wings 2

BQ Shadow Wings Sw1

A może coś innego? Liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez ziom0070

Ja bym został przy Be Quiet'ach, przez wiele lat przerzuciłem całą masę różnych wentylatorów różnych firm i tylko BQ spełniają moje wymagania. Z początku ich zakup może się wydawać mało opłacalny, ale jakość wykonania, kultura pracy i niezawodność przekonują do tej firmy. Obecnie mam 6 wentylatorów BQ w komputerze, niektóre z nich były kupione 3 lata temu i pracowały jeszcze w poprzedniej odbudowie - nie ma z nimi najmniejszych problemów, działają tak samo dobrze jak pierwszego dnia.

Na wyglądzie mi nie zależy,bo będę je tylko widział podczas montażu i ewentualnego czyszczenia kompa :) Chodzi o wydajności i kulturę pracy nic więcej. A takie coś

Noiseblocker BlackSilent Pro PK3 140mm Edytowane przez ziom0070

Nie miałem do czynienia z tymi Enermaxami, ale z wyglądu bardzo przypominają wentylatory Antec które miałem i wymieniłem szybko na BQ - znacznie bardziej hałasowały przy tej samej szybkości obrotowej, nie mówiąc o tym że jeden zaczął się zacierać już po tygodniu pracy. Oczywiście te Enermaxy mogą być zupełnie inne, ale obawiam się że za przybajerowany wygląd płaci się w nich połowę ceny.

Ja tam żadnego bajeranckiego wyglądu w tych Enermaxach nie widzę...poczekam na wypowiedzi innych.

Sądzę, że te nowe Enermaxy/LEPA będą bardzo podobne do wcześniejszej serii T.B Silence UCTB 12/14. Jeżeli będą tak samo ciche jak wydajne to będzie to kolejny wentylator godny polecenia. Cenowo bardzo podobnie. UCTB 12 można kupić za 29zł a te kilka zł drożej. Można sprawdzić. ;)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...