Wimix 107 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Hej, niedługo zamawiam NZXT H440 (wersja biała) i chcę do niej dokupić jakąś taśmę led (najlepiej białą) i przedłużki na kable w kolorystyce biało-czarno-niebieskiej. Tylko nasuwa mi się kilka pytań: - gdzie i jak podłączyć np. taką listwę (normalnie do zasilacza)? http://www.darmacz.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=452_918&products_id=3390 - jaka listwa w niskiej cenie będzie dobra (czy ta co podałem wyżej jest ok)? - ile cm listwy kupić, aby w obudowie było w miarę jasno? - gdzie taką listwę przymocować (na górze, na dole, na panelu bocznym...)? Oploty/przedłużki: - lepiej zamówić jakieś krótkie przedłużki i nie bawić się w oplot kabli z zasilacza, czy może pomęczyć się? Zaznaczam, że h440 ma piwnicę, a ja na kablach w zasilaczu mam już coś w rodzaju czarnego oplotu trzymającego wszystkie kable. - proszę o jakieś propozycje przedłużek/oplotów w kolorystyce biało-czarno-niebieskiej Wiem, że proszę o dość dużo odpowiedzi, ale sam nie wiem co zrobić/kupić. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (normalnie do zasilacza)? Tak, jeżeli zamówisz uzbrojoną w gniazdo na wtyczkę molex. (czy ta co podałem wyżej jest ok)? Jest OK, tylko cena jest za odcinek o długości 5cm, a to troszkę mało na oświetlenie wnętrza obudowy, no chyba że chcesz uzyskać jasność księżyca w nowiu;). ile cm listwy kupić, aby w obudowie było w miarę jasno? Osobiście zamówiłbym taki odcinek, abym mógł przykleić taśmę po obwodzie wewnątrz obudowy. Ewentualny nadmiar ilości światła można zmniejszyć. (kwestia upodobań). Tak wygląda 1m taśmy Bitfenix white LED w NZXT H440 http://i.imgur.com/nwVd32a.jpg gdzie taką listwę przymocować (na górze, na dole, na panelu bocznym...)? Jak wyżej. Mając już taśmę, będziesz mógł sobie przymierzyć i sam ocenisz, w którym miejscu uzyskasz najlepszy efekt. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wimix 107 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Ok, dzięki za wyczerpujące odpowiedzi Niestety po ich przeczytaniu pojawiają się kolejne pytania: - (to pewnie dla większości będzie banalne i ktoś mnie wyśmieje, ale skoro nie wiem wolę zapytać) o ile się nie mylę to jest wtyczka "molex żeńska 5pin" i taka pasuje do mojego zasilacza, ale czy jak kupię tą taśmę led z wtyczką "molex żeńska 4pin" to będzie to pasować, czy muszę szukać innych? - czy są jakieś tańsze taśmy led, które nie zepsują się po miesiącu używania i będą mieć odpowiednią wtyczkę? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Twój zasilacz nie ma wtyczki molex 5pin, tylko molex 4 pin. W kwestii montażu to bardzo fajnie wygląda wnętrze oświetlone taśmami przymocowanymi na panelu przy oknie, w takiej opcji nie widać w ogóle taśmy. Na rysunku zaznaczyłem miejsce przyklejenia taśmy http://abload.de/img/nwvd32apbu4l.jpg Na twoim miejscu kupił z metr taśmy led i sam zlutował wszystko w odpowiednich proporcjach. Wyjdzie Cię to o wiele taniej jak gotowe taśmy. Odnośnie oplotów, to skoro masz gotową piwnice w obudowie to warto to wykorzystać i wziąć przedłużki, wyjdzie to taniej jak oplatanie zasilacza 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Złączki też są jak nie chcesz lutować złączki zaciskowe Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts