Skocz do zawartości

Gigabyte 970 @G1

Recommended Posts

witam sprzedam Gigabyte 970 zakupiona w sklepie komputronik na początku listopada.

Wiadomo karta bardzo wydajna ale ja wgrałem oryginalny bios z wersji G1 oraz dodatkowo dokonałem edycji tego biosu. Podniosłem domyślne taktowanie rdzeń 1455 pamieć 7600 oraz co najważniejsze to dokonałem zmian profilu sterowania prędkością obrotowa wentylatora na karcie. w trybie 2D karta ma 950obr a podczas grania do 1600obr.

Komfort pracy nie porównywalnie lepszy.

Kartę dodatkowo można podkręcić przy pomocy MSI afterburner lub dokonać edycji biosu aby pracowała na taktowaniach rdzen1500mhz pamiec 8000mhz i to na standardowym napięciu! w pełni stabilnie nie przekraczając 65stopni i 1600 obrotów. Większego OC nie próbowałem bo nie widzę wogóle jego sensu na obecna chwile.

Mogę pozostawić tak jak jest lub nawet na życzenie kupującego mogę wgrać fabryczny bios z tej karty

Oczywiście karta kompleta i w pełni sprawna możliwość odbioru osobistego lub wysyłka.

na więcej pytań odpowie w temacie

1400zł

http://www.iv.pl/images/49131925445765000600_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/23498561847001556262_thumb.jpg

Edytowane przez approx

Mozna wiedzieć czemu sprzedajesz? Przecież jak zmieniłeś BIOS to ta karta jest praktycznie IDEALNA. 

zgadzam sie z tobą karta chodzi idealnie i wżyciu bym nie dopłacił 150 zł do do wersji G1 po co żeby mieć 2 stopnie w trybie 3D.

sprzedaj tylko ze względu ze mam mało czasu na granie 

Kolejna osoba która zawyża ceny, nowa  sztukę można kupić za 1350zł .

z chęcią zobaczę gdzie ta karta kosztuje 1350 zł bo w komputroniku nigdy tyle nie kosztowała dzięki temu jest pewna gwarancja w całej Polsce i niema problemow z dostępnością salonów

Czegoś nie rozumiem... praktycznie każdy kto sprzedaje tutaj w miarę nowy sprzęt jest uważany za złodzieja i krętacza, który zawyża ceny (pozdrawiam kolegę z "nowa sztuka za 1350")

Mało kto podaje tak rzetelny opis możliwości oc, a ty jeszcze masz problem.

Czegoś nie rozumiem.. kupujesz 4 tyg temu high-endową karte za 1500zł, podrasowywujesz ją i dopieszczasz po czym nagle nie masz czasu na granie? śmierdzi ta sprawa...

Jezeli chcesz kupic zapraszam na ogledziny mozesz zabrac ze soba swoj komputer czy karta ci wejdzie do obudowy dotknac i osluchac czy jest slyszalny pisk cewek. Tak mowilem wczesniej karta jest sprawna w 100% a co do cewek to byly bardziej.slyszalne odrazu po.zakupie niz ma to miejsce obecnie. Obecnie normalnie uzytkujac karte nie sa slyszalne wogole.

Jesli ktos jest zainteresowany i jest z okolic Wodzislawia Slaskiego to.zapraszam do mnie a dla reszty to jedynie moge podac wiecej testow i to ze sprzedaje miesiaczna karte nie znaczy ze odrazu jestem oszustem. Moze ktos sobie zrobi prezet swiateczny i bedzie bardzo zadowolony

Edytowane przez approx

Czegoś nie rozumiem.. kupujesz 4 tyg temu high-endową karte za 1500zł, podrasowywujesz ją i dopieszczasz po czym nagle nie masz czasu na granie? śmierdzi ta sprawa... 

Raczej mniej -> http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__9/id_produktu__6122/__Gigabyte_GeForce_GTX970_4GB_OC_WindForce_III_256_bit_PCI_E_Mega_Gra_do_wyboru_/

Kod za 90-100zł i robi się 1320 za nową kartę + wysyłka. Fakt, tutaj zmodyfikowany BIOS, ale to 5 minut "roboty".

@approx - nie twierdzę, że jesteś oszustem, ale nawet jak GB wprowadzał WF3 na rynek - to rekomendowana cena to było 1359zł ;) (ale $ tym zachwiał). A KTR - drogi sklep, wiadomo nie od dziś.

Edytowane przez Captain_Hook
Kod za 90-100zł i robi się 1320 za nową kartę + wysyłka. Fakt, tutaj zmodyfikowany BIOS, ale to 5 minut "roboty".

@approx - nie twierdzę, że jesteś oszustem, ale nawet jak GB wprowadzał WF3 na rynek - to rekomendowana cena to było 1359zł  ;) (ale $ tym zachwiał). A KTR - drogi sklep, wiadomo nie od dziś.

Approx nie sprzedaje karty z twojego linku czyli wersji Windforce III tylko wersję G1 Gaming. Zresztą ktoś już tobie to tłumaczył captain_hook - czytanie ze zrozumieniem się kłania. 

No i jak widać, ta karta kosztuje 1520zł. Do tego najtańsza wysyłka w PC Projekt to 20zł kurierem (lub 25zł pobranie kurier). Tak więc robi się 1540zł. Odliczając cenę kuponu - daje nam kwotę ~1440zł. Weź też pod uwagę, że wiele sklepów wersję G1 Gaming sprzedaje bez kuponu w cenie ~1550zł - to normalna cena rynkowa za ten model...

snilmerg, dnia 06 Gru 2014 - 19:10, napisał:

I co ciebie snilmerg w tym boli? Nie podoba się to nie kupuj. Wystawił w fajnej cenie prawie nową kartę. Chętny na pewno się znajdzie i kupi bo zapłacić ~140zł mniej za sprawdzoną i na dodatek usprawnioną kartę to bardzo dobra okazja.
Edytowane przez jellybe4r

Czegoś nie rozumiem - to w końcu sprzedajesz model G1 czy Windforce III? 

Bo jeżeli Windforce III to jesteś krętacz stary. Nigdzie nie piszesz, że to Windforce III a po tytule mozna odnieść wrażenie, że to G1... Do tego na zdjęciu pięknie celowo zasłoniłeś karteczką nazwę modelu karty a jakość zdjęcia robionego chyba kamieniem jest żałosna bo nie widać nawet nazwy na fakturze - równie dobrzemogła by tam leżeć faktura zakupu cebuli w biedronce  :D Hahaha cebulactwo się szerzy xD Gwarantuję ci, że jak wystawisz aukcję allegro w takiej formie jak tutaj na forum z tyloma niedopowiedzeniami to po otrzymaniu karty przez kupującego od razu będziesz miał spór o oszustwo :D

Jeżeli to naprawdę Windforce III to ta karta jest warta MAX 1250zł nawet jeżeli zmieniałeś bios i coś tam usprawniałeś :D Trzeba być idiotą, żeby płacić za używaną kartę 50zł więcej niż nową z dodatkowo kodem na gry o wartości 100zł w sklepie :D

W komputroniku najzwyczajniej w świecie PRZEPŁACIŁEŚ i dałeś się zrobić w bambuko.

z chęcią zobaczę gdzie ta karta kosztuje 1350 zł bo w komputroniku nigdy tyle nie kosztowała dzięki temu jest pewna gwarancja w całej Polsce i niema problemow z dostępnością salonów

PC Projekt, Morele.net, Agito również mają świetne wsparcie, serwis i dostępne produkty od ręki więc nie wiem co to za argument...

zgadzam sie z tobą karta chodzi idealnie i wżyciu bym nie dopłacił 150 zł do do wersji G1 po co żeby mieć 2 stopnie w trybie 3D.

sprzedaj tylko ze względu ze mam mało czasu na granie 

Windforce III to w porównaniu do collera z G1 - cytuję jednego z forumowicżów

słabe chłodzenie a co za tym idzie wyższe temperatury i gorsza kultura pracy, brak backplate, brak podświetlenia... i płacić za taki półprodukt 1470 zł wzwyż. No interes życia. 

Zresztą jak czytam opinie na zagranicznych forach to wszyscy narzekają na głośność karty, średnie OC i wysokie temperatury. No i backplate to jakieś 100zł tak więc stary - nie ma szans na twoją cenę.

Ech, to ja staram się trzymać approx twoją stronę kilka postów wyżej a ty tak ładnie lecisz w kulki :D NC... Za takie krętactwo admini powinni dawać ostrzeżenia... 

PS.

Przepraszam, za tyle emotek ale tak mnie ten temat rozbawił, że nie mogę wytrzymać xD

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem pisze wyraznie ze wgrany jest bios z g1.

Dobra przekonales mnie nowa cena to 1000 i przesylka w cenie kto pierwszy ten lepszy. Oferty tylko na pw . Dowidzenia

Edytowane przez approx

witam sprzedam Gigabyte 970 zakupiona w sklepie komputronik na początku listopada.   Wiadomo karta bardzo wydajna ale ja wgrałem oryginalny bios z wersji G1 oraz dodatkowo dokonałem edycji tego biosu. Podniosłem domyślne taktowanie rdzeń 1455 pamieć 7600 oraz co najważniejsze to dokonałem zmian profilu sterowania prędkością obrotowa wentylatora na karcie. w trybie 2D karta ma 950obr a podczas grania do 1600obr. Komfort pracy nie porównywalnie lepszy.

Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem pisze wyraznie ze wgrany jest bios z g1.
Dobra przekonales mnie nowa cena to 1000 i przesylka w cenie kto pierwszy ten lepszy. Oferty tylko na pw . Dowidzenia

A kogo obchodzi, że wgrany jest bios g1? A gdzie napisane do jakiego modelu jest wgrany ten Bios? Wiele osób walczy z biosem do G1 Gaming bo chce mieć tę kartę półpasywnie i ja właśnie tak odebrałem ten post. Pisz człowieku wszystko dokładnie a nie próbujesz kręcić... Tam powinna być podana dokładna nazwa karty a jeszcze lepiej model producenta czyli GV-N970WF3OC-4GD

To jak ty cos odbierasz to mnie niewiele obchodzi to ze ty uwazasz ze karta to pol produkt bo niema na niej kawalka zelastwa ktora niczemu nie sluzy i cos tam nie jest podswietlone to ci wspolczuje .Dziekuje ze mnie wyreczyles i podales nazwe teraz juz wiesz co jest w ofercie sprzedazy po duzo nizszej cenie niz ja wyceniles bo chyba tylko ty nie wiedzales ze to dokladjie ten model a z tym ze na 1500mhz i 65 stopni to wysokie temp to juz calkoem poleciales w maliny twoja ile miala moze 63 stopnie. Wez zakoncz juz ten temat bo niczemu on nie sluzy i niczego nie wnosi w tym watku jedynie zamet ze proboje krecic i zaslaniam cos karteczkami. Jakos wszyscy wiedzieli co jest przedmiotem sprzedazy tylko nie ty.

Edytowane przez approx

pozdro, jesteś krętacz i cebulak (:

a ty gorol ale cóż widać ze zabrakło ci już argumentow

Myślę, że już tak wiele napisałem, że więcej dopowiadać nie trzeba :] 

dla jasności jak by znajd sie jeszcze ktoś kto nie zrozumiał lub nie doczytał sprzedaje taki model http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5212#ov

czyli półprodukt ale wgrałem bios od wersji G1

Cena 1000zł z przesyłka  

pozdro, jesteś krętacz i cebulak (:

a ty gorol ale cóż widać ze zabrakło ci już argumentow

Edytowane przez approx

Teraz to już nikomu nie sprzeda. Chciał być sprytny i sprzedać drożej niż kupił (dodatkowo zgarniając kod na grę), celowo pisząc tak, żeby ktoś pomyślał o droższym modelu. Prymitywna próba oszustwa została odkryta przez  jellybe4r i tyle go tu będzie - pewnie pójdzie szukać frajerów na allegro lub inne forum. Nie liczcie, że kupicie od niego tę kartę za 1000zł (chcociaż zaraz i tak pewnie znajdzie się pięciu chętnych - niektórzy jakoś lubią zadawać się z oszustami).

W ogóle język, wyjątkowo prymitywny sposób składania zdań wskazują, że mamy do czynienia z gimbusem albo jakimś wsiurem, który nie potrafi nawet dobrze oszukać. IMO ban wieczysty się należy.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...