Regenerate 30 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam, Zastanawiam się nad różnicami, pomiędzy tymi dwoma kartami od Gigabyte'a. Czy G1 Gaming różni się tylko ceną, taktowaniami i backplatem? Może ktoś ma i mógłby powiedzieć jak wygląda sprawa podkręcenia wersji Windforce OC? Czy wartości po podkręceniu są zbliżone do standardowych w G1 Gaming? Pytam, bo nie wiem, czy opłaca się dopłacić te kilka dyszek za przesunięcie suwaka w programie typu MSI afterburner. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Masz jeszcze 2 rurki dodatkowo .Przy tak duzym chłodzeniu robi to róznice 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Windforce OC to jest kastrat, omijać szerokim łukiem (do różnic dodam jeszcze brak podświetlanego logo). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 (edytowane) Windforce OC to jest kastrat, omijać szerokim łukiem (do różnic dodam jeszcze brak podświetlanego logo). Który prócz słabszego chłodzenia w niczym nie ustępuje wersji G1 OC to loteria ale wszystkie znane mi osoby, które zakupiły wersje OC mają 1530Mhz na 1.21V bez względu na Asic. Edytowane 4 Listopada 2014 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Słabe chłodzenie a co za tym idzie wyższe temperatury i gorsza kultura pracy, brak backplate, brak podświetlenia... i płacić za taki półprodukt 1470 zł wzwyż. No interes życia. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 na 1.21V w standardzie takie niskie tam vgpu jest? Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) Słabe chłodzenie a co za tym idzie wyższe temperatury i gorsza kultura pracy, brak backplate, brak podświetlenia... i płacić za taki półprodukt 1470 zł wzwyż. No interes życia. To słabe chłodzenie jest w pełni wystarczające aby utrzymać temperaturę ~75C po OC 1580/2078 przy edytowanej krzywej obrotów czyli 2100rpm. Na G1 będziesz miał przy takim samym OC i zakresie pracy wentylatorów o 10C mniejsze temperatury. Backplate to dodatek, który w zależności od gustu podoba się bądź nie. Mi nie robi różnicy. Identyczna sytuacja jest z podświetleniem - dodatek, PCB są takie same a możliwości OC są zależne od Twojego szczęścia - Loteria. Generalnie warto dopłacić tylko ze względu na lepsze chłodzenie i kulturę pracy jaką można osiągnąć wgrywając mój Bios ale trzeba zaznaczyć, że chłodzenie z wersji OC daje sobie całkiem dobrze radę Jeżeli dopłata jest poniżej 100zł to warto jeśli jest więcej to moje zdanie jest takie, że nie warto. w standardzie takie niskie tam vgpu jest? Tak. Zarówno G1 jak i wersja OC w standardzie mają napięcie 1.212V. Edytowane 5 Listopada 2014 przez DjXbeat 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts