FeX 6348 Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) Ja posiadam konto w T-Mobile i na razie sobie chwalę. Plusy 1. Konto darmowe, tzn. opłata 6zł jeśli nie przekroczysz płatności 200zł kartą, umówmy się ten punkt jest do osiągnięcia w kilka dni. 2. Wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie za darmo (przydaje się na wczasach), dodatkowo 3 wpłaty we wpłatomacie Euronet za free, potem 0,5% prowizji. 3. Darmowe konta walutowe, do każdego karta za darmo i tutaj opłat nie ma żadnych. Korzystam z $ oraz €. 4. 10 natychmiastowych przelewów w każdym miesiącu za free, często stosuję. 5. ROR jest oprocentowany na 3% do 5000zł. Minusy? 1. Niewielka liczba placówek. 2. Ewentualnie inne korzystniejsze oferty kont bankowych Edytowane 16 Września 2015 przez fexxer Cytuj Link to post Share on other sites
hapek1 1 Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Masz na myśli tą ofertę: http://www.comperia.pl/szczegoly-konta-osobiste-ror,69-citypriority.html ? Tania nie jest. Tak. Piszę tutaj o tym. Sam jestem zdnaia,że nie jest taka zła ale jeśli szukasz czegos tanszego to zastanów sie właśnie nad kontem T mobile. Ewentualnie dobre jest jeszcze konto 360 Millenium. Dostajesz tam zwrot części kasy za płacenie telefonem, Konto jako jedno z niewielu posiada jeszcze ofertę moneyback Cytuj Link to post Share on other sites
alain 4 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 A w jakim banku jest to konto T-mobile? Bo raczej sieć komórkowa nie będzie prowadziła konto bankowych, czy się mylę? Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 ING, mają bardzo przyjazną aplikację mobilną, 6zł chyba że 200zł transakcji wtedy nic nie płacisz, niezależnie od bankomatu, żadnych dodatkowych opłat czy prowizji nie będziesz miał, jest nawet otwarte konto oszczędnościowe, więc dla dzieciaka idealne. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 A w jakim banku jest to konto T-mobile? Bo raczej sieć komórkowa nie będzie prowadziła konto bankowych, czy się mylę? Kiedyś to był Alior Sync. Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Jest to bank podległy pod Alior Bank jak dobrze czytam. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Usługi dostarczane są przez Alior, ale własność jest T-Mobile, którzy dzięki takiej współpracy pozyskali bazę około 2mln klientów Aliora Cytuj Link to post Share on other sites
alain 4 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 ING, mają bardzo przyjazną aplikację mobilną, 6zł chyba że 200zł transakcji wtedy nic nie płacisz, niezależnie od bankomatu, żadnych dodatkowych opłat czy prowizji nie będziesz miał, jest nawet otwarte konto oszczędnościowe, więc dla dzieciaka idealne. 7 zł a nie 6 Mają naprawdę dobrą ofertę. Dobrą mają tez w Smart Banku, tylko oni tam akurat nie mają placówek. Jest to ta sama grupa kapitałowa co Smart Bank. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Musiało się coś zmienić, bo gdy ja zakładałem było za 6 i tyle pobierają. Cytuj Link to post Share on other sites
Mirek83 0 Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Witam nie wiem czy słyszeliscie o nowej promocji getin banku mysle że warto sobie tam założyć konto Getin Bank wprowadził konto osobiste Getin UP Free, dedykowane dla młodych Klientów.Oferta została przygotowana głównie w odpowiedzi na potrzeby studentów. Nowe konto to nie tylko atrakcyjne warunki prowadzenia rachunku, ale także liczne promocje i programy rabatowe oraz aż siedem nowych wizerunków kart debetowych. Uczestnikiem promocji może być osoba w wieku 18 – 28 lat, która rzecz jasna otrzymuje stypendium z uczelni oraz otworzy bezpłatne konto Getin Up Free. Podczas składania wniosku o konto należy zaznaczyć wszystkie zgody marketingowe na TAK. Oprócz tego w każdym miesiącu, w którym chcecie zdobyć „podwyżkę” musicie wykonać transakcje bezgotówkowe kartą na kwotę minimum 100 zł. Wysokość premii: nagroda powitalna 50 zł za pierwszy wpływ stypendium; 3% każdego wpływu stypendium, maksymalnie 30 zł miesięcznie Oznacza to, iż w pierwszym miesiącu spełnienia warunku otrzymacie 50 zł + 3% wartości stypendium. Nagroda może być wypłacona uczestnikowi maksymalnie 9 razy w trakcie 12 miesięcy liczonych od momentu wypłaty pierwszej nagrody. Główne pozycje opłat konto przeznaczone dla osób do 28 roku życia 0 zł - miesięczna opłata za prowadzenie rachunku 0 zł - krajowy przelew internetowy 0 zł - miesięczna opłata za kartę debetową 0 zł - wypłata gotówki w bankomatach sieci Euronet oraz Planet Cash 3,5% min. 5zł - wypłata gotówki w pozostałych bankomatach 0 zł - wypłata gotówki w pozostałych bankomatach jeśli klient spełnia warunki "Mój Bank" główne warunki "Mój Bank": posiadanie konta osobistego w Getin Banku comiesięczny wpływ wynagrodzenia na kwotę nie mniejszą niż 1.000zł comiesięczne transakcje bezgotówkowe na kwotę nie mniejszą niż 300zł otworzenie Konta Oszczędnościowego wyrażenie zgody na marketing drogą sms-ową i e-mailową Właściciele rachunku Getin UP Free, po spełnieniu określonych w regulaminie warunków, mogą również korzystać ze wszystkich innych przywilejów dostępnych dla Klientów Getin Banku w ramach Pakietu Korzyści "Mój Bank". To między innymi wyższe oprocentowanie na koncie oszczędnościowym, atrakcyjne warunki kredytu, możliwość otrzymania zwrotu części kosztów domowych rachunków, czy też zwrotu części płatności realizowanych za pomocą karty kredytowej. Automatycznie przystępują również do Programu Rabatowego, otrzymując zniżki podczas płatności kartą Getin Banku w sklepach i placówkach prawie 80 partnerów akcji, w tym na przykład w szkole językowej EMPIK. Polecam https://polecam.getinbank.pl/kontakt/main/rorst_getinup_free_v5_092015/index.php?gnbaffid=next&ctype=id-00 Cytuj Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Zdecydowanie smart bank 0zł za prowadzenie konta 0 zł za przelewy do innych banków 0 zł za wypłąty w Polsce oraz za granicą oraz bardzo korzystne przewalutowanie ( przydaje się na przykład jak chcesz wypłacić sobie kasę za granicą na jakiejś wycieczce...nie musisz kombinować z przewożeniem ze sobą większej ilości kasy...). Tutaj szczegóły http://www.tanie-konto.pl/smart-bank/smart-konto/- jest to w zasadzie jedyne konto bez ządnych haków... Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) A tu problemy ludzi korzystających ze Smart Banku:http://bankowe-konta.info/konto/smart/ Za transakcje w innej walucie masz 3% kwoty transakcji. Trzeba by dopytać czy nie dotyczy to wypłat w bankomacie bo to też inna waluta niż ta w której byłoby konto prowadzone. Edytowane 30 Listopada 2015 przez orbik Cytuj Link to post Share on other sites
wojowska1987 0 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Moja córka wyjechała na studia w zeszłym roku, co wiązało się z założeniem konta. Szukałam informacji w internecie na temat różnych kont, aby wybrać to najlepsze w naszym przypadku. Wszystkie informacje czerpałam ze strony http://konto-w-banku.pl/najlepsze-konta-bankowe/. Przydatna encyklopedia wiedzy o bankach. W efekcie wybrałyśmy Smart Bank. Cytuj Link to post Share on other sites
agata407 1 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ja od lat mam konto w ING banku i jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją, która dałaby mi powody żeby przenieść konto do innego banku. Warto przejrzeć ich ofertę, w rankingu mieści się w pierwszej trójce więc to tez o czymś świadczy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
asia91 0 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Ja mam konto w Alior Banku i złego słowa nie mogę powiedzieć. Ale wiadomo, że wszystko zależy od naszych wymagań, oczekiwać, dlatego uważam że każdy przed wyborem konta powinien dobrze zapoznać się z ofertami. Warto też wiedzieć co mają do powiedzenia inni klienci na temat dengo konta w banku. W serwisie banki.a-m.pl, znajdziesz wszystkie aktualne oferty, opinie i godziny przelewów. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 18 Maja 2016 Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Jeśli ktoś chce darmowe konto Eurobank Prestige to posać pw. Podam kod, który trzeba podać podczas rejestracji. Cytuj Link to post Share on other sites
Olimpia_00 0 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Zobacz sobie ranking kont internetowych dla młodych - http://konto-internetowe.pl/ranking-kont-internetowych-dla-mlodziezy-konto-dla-mlodych/ - szybko, w jednym miejscu można porównać sobie oferty z wielu banków. Jeśli chodzi o konta online to wiele jest darmowych, więc znakomita opcja dla studenta czy właśnie osoby młodej Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Nie wchodziłbym na to, wygląda na kolejne multi Tylko nie mam pojęcia kogo Cytuj Link to post Share on other sites
dominikw 2 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 i co ostatecznie wybrałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Parker 202 Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Fajna oferta dla ludzi w wieku 18-26 lat jest w PKO BP , wszystkie bankomaty za free , karta za free pod warunkiem dokonania 5 płatności nią na dowolną kwotę. Przejrzysta mobilna aplikacja. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DocentTeofil 2 Napisano 28 Października 2016 Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Ja polecam sprawdzić konto w getinbanku, darmowe do 28 roku życia, wypłaty z planetcasha i euronetu za free. Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 WBK masz do 20 wszystko free i działa na amazonie, ebayu itd (PKO tam nie działa nigdy, pekao raz działa raz nie) plus przy mastercard obce waluty bez prowizji płacisz (ale to raczcej w każdym banku tylko visa ma prowizje) Cytuj Link to post Share on other sites
DocentTeofil 2 Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Fajna oferta dla ludzi w wieku 18-26 lat jest w PKO BP , wszystkie bankomaty za free , karta za free pod warunkiem dokonania 5 płatności nią na dowolną kwotę. Przejrzysta mobilna aplikacja. PKO nie jest takie złe, akurat nie mam tam konta bankowego ale ikze, ale o bankowym słyszałem sporo dobrego Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Posiadam darmowe konto Millennium 360 Student (18-26lat) - jedyny warunek to minimum 1 transakcja w miesiącu kartą. Aplikacja mobilna bardzo intuicyjna. Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 PKO nie jest takie złe, akurat nie mam tam konta bankowego ale ikze, ale o bankowym słyszałem sporo dobrego Jest BARDZO BARDZO złe nigdzie, dosłownie nigdzie nie przyjmują ich karty przez internet :3 Steam, Origin, Amazon, eBay.. wszystko odpada 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts