RexRX 8 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Witam Dziś odbyły się moje 18 urodziny i wpadło trochę sianka a że nie chcę tego gdzieś trzymać po kątach to chciałbym otworzyć w jakimś banku konto. Chciałbym aby dało się za jego pomocą robić zakupy w sieci i za pomocą paypala oraz oczywiście w sklepach stacjonarnych. Zależy mi też aby nie było dużych opłat za to konto. Liczę na pomoc :-) Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Polecam : t-mobilebankowe, zmiana nazwy z alior sync, 0 opłat za wszystko i wypłaty ze wszystkich bankomatów za darmo. Cytuj Link to post Share on other sites
Rutek194 3 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) http://www.konto-studenckie.pl/porownanie-kont-studenckich.phpNiekoniecznie w takiej kolejności ale z doświadczenia swojego, rekonesansu w internecie i opinii znajomych stwierdzam, że faktycznie te banki należą do najlepszych w darmowych kont dla nastolatków/studenciaków.Sam tak jak przedmówca mam w alior sync (obecnie t-mobile usługi bankowe) i kumpel też. Chwalę sobie, konto jest darmowe, nie płacę za nic, można powiedzieć taka skarbonka online, mogę płacić w sklepach czy wykonywać przelewy internetowe. Ba, masz do wykorzystania 10 przelewów natychmiastowych w miesiącu.Reszta znajomych ma konto "<30" w BZWBK, teraz nazywa się ono chyba "Godne polecenia", wiem, że też jest darmowe w utrzymaniu i przysługują jakieś przelewy natychmiastowe. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to w obu kontach (nie wiem jak w mbanku) każda transakcja musi być potwierdzona kodem sms, który przychodzi na Twój telefon. Bez tego kodu nie dokonasz transakcji, ew. dowiesz się, jeśli ktoś inny będzie próbował jej dokonać.Co do mbanku, nie znam nikogo osobiście ale na forach ludzie sobie chwalą, no i też jest darmowe.Podsumowując, ja wybierałbym, któryś z tych banków.PS. Żeby mieć konto w T-mobile usługi bankowe, wcale nie musi to być Twój operator sieci komórkowej. Poczytaj też komentarze pod moim linkiem, ludzie polecają Meritum Bank, może warto przejrzeć ich ofertę? Edytowane 2 Listopada 2014 przez Rutek194 Cytuj Link to post Share on other sites
radwys 13 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Ostatnio ciekawą ofertę ma bank Milenium, dokładniej chodzi mi o konto 360. Czytałem tabelę opłat, ale tak tylko powierzchownie i większość najpotrzebniejszych rzeczy na tym koncie jest za darmo. Jest tam również do wyboru konto 360 Junior lub coś w ten deseń i chyba ma jeszcze większe przywileje. Co do T-mobile usługi bankowe to sam mam i mogę polecić, choć jak dla mnie obsługa online jest trochę nie komfortowa. Co do konta >30 w BZWBK to takie też posiadam i jedyną opłatą jaką pobierają to 1 zł za posiadanie karty do konta i wypłatę z innego bankomatu niż należącego do WBK(5zł). Dla mnie trochę nie opłacalne jest to konto, ale zostawiłem je ze względu na oddział fizyczny w moim mieście, lecz od roku już tam nie byłem i chyba konto pójdzie do likwidacji. Cytuj Link to post Share on other sites
kml700 92 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Jak darmowe konto to t-mobile usługi bankowe będzie dobrym wyborem . Można też zastanowić się nad e-kontem mobilnym w m-banku które też jest darmowe , ale osobiście postawił bym na pierwszą propozycję . Cytuj Link to post Share on other sites
shiftanc 327 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Mbank Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 PKO BP - bez opłat do 25 roku życia (jeśli nie potrzebna Ci karta), a jak coś płacisz przez paypala to automatycznie uzupełnia dane do przelewu. Cytuj Link to post Share on other sites
KarolusMAX 0 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Też polecam dla młodych w pkobp. Jest za darmo, a kartą trzeba tylko 5 razy zapłacić i kwota dowolna, więc możesz kupić 5 razy zapałki i będzie git. Jedna tylko uwaga, bo to konto nie do 25 tylko do 26 lat. Fajną opcją jest tez IKO, czyli można płacić komóra i coraz wiecej jest miejsc, gdzie jest to możliwe. Jeszcze fajny serwis mają - niby prosty, ale wszystko jest i max przejrzysty. polecam Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Też polecam dla młodych w pkobp. Jest za darmo, a kartą trzeba tylko 5 razy zapłacić i kwota dowolna, więc możesz kupić 5 razy zapałki i będzie git. Ale jednak trzeba pamiętać żeby co miesiąc zapłacić 5x, jak ktoś nie używa karty to jest to uciążliwe. Cytuj Link to post Share on other sites
KarolusMAX 0 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Ale jednak trzeba pamiętać żeby co miesiąc zapłacić 5x, jak ktoś nie używa karty to jest to uciążliwe. Jeśli nie potrzebujesz karty, czyli te 5 transakcji w miesiącu to problem, to nie bierz karty i kase wypłącaj IKO, czyli telefonem z bankomatów pko - proste Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Chłopak ma 18 lat więc możliwe, że nie płaci na co dzień kartą w sklepach więc w takim wypadku pakowanie się w opcje płacenia 5x w miesiącu albo opłata to bzdura. Jeszcze większą bzdurą jest nieposiadanie karty wcale. Moim zdaniem to podstawa nawet jeśli ma ją używać np raz w miesiącu. Ja bym się od takiej oferty trzymał z dala. Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Na codzień na pewno nie będę płacił kartą bo nie widzę takiej potrzeby ale przyda się bo z czymś muszę powiązać paypala Cytuj Link to post Share on other sites
pozyczkasa.pl 0 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 mam inteligo od wielu lat i ma swoje wady - darmowa wyplata z bankomatów pko. ale jestem zadowolony. Teraz musailem przejść do DB z kontem ale powinno być ok. wszyscy chwalą mbank i wspomniane wcześniej t-mobile usługi bankowe. Cytuj Link to post Share on other sites
tomkusi1 34 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Pekao Sa Mam i nie ma tragedii. Aczkolwiek już trzeba co jakiś czas zapłacić ,bo biorą z konta pieniądze. Ale to groszowe sprawy. Coś typu 0.99 groszy za karte a konto darmowe ,tylko czasami mi tam może max 2-3 zł wskoczy i nie piszę jednoznacznie za co Nawet niecałe 2 zł oprócz karty. Cytuj Link to post Share on other sites
prz3m3k96 550 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Byłem ostatnio w Pekao jest konto "darmowe" do 30lat, ale płaci się co miesiąc chyba 2zł za kartę i jak chcesz wykonać przelew jednorazowy to przychodzi Ci sms płatny 20gr. Cytuj Link to post Share on other sites
tomkusi1 34 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Sms akurat bezpłatne mam. Co jakiś czas przyjdzie rachunek 20 gr ale to jednorazowo na miesiąc. więc te 2.20 zł to mało jak za prowadzenie konta. Cytuj Link to post Share on other sites
prz3m3k96 550 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Nie płacisz u operatora, tylko Ci z banku potrącają. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 temat wałkowany wiele razy, bank smart i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
tomkusi1 34 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie płacisz u operatora, tylko Ci z banku potrącają. Ale ja to wiem. Chodziło mi o to ,że za sms te które przychodzą za przelewy. Zresztą widzę ,że już podejrzany się robisz ,że niby nie mam konta ,bo to z formy wypowiedzi idzie odczuć to daje screen oczywiście naturalnie wszystkie wazne dane zakryłem http://pl.tinypic.com/r/who3dw/8 Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez tomkusi1 Cytuj Link to post Share on other sites
prz3m3k96 550 Napisano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Ja podjrzany? Po prostu myślałem że się nie zrozumieliśmy i chciałem wyjaśnić. A to czy masz to konto faktycznie czy nie, to mnie nie obchodzi, każdy zakłada gdzie chce. Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Ja mam eKonto w Mbanku od 5 lat i chwale sobie. Większość za darmo, utrzymanie karty to: -wydać 200zl w sklepach/miesiąc Lub -5zl/miesięcznie . Reszta za free. Do tego masz mokazje, czyli zniżki w przeróżnych sklepach. Bardzo dobrze zrobiona strona internetowa pozwalająca na 100% kontrole nad kontem. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Od 5.08 w mBanku opłata za kartę wynosi 6zł (lub 300zł transakcji). Cytuj Link to post Share on other sites
alain 4 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 No właśnie mBank, to już nie jest ten sam bank co kiedyś. Nałapał klientów i zmienił politykę. A czy macie namiary na jakieś konto z możliwie dużym debetem na koncie? Oczywiście im tańsze w prowadzeniu tym lepiej, ale mam świadomość, że cudów nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
hapek1 1 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Jestem trochę w temacie bo sam ostatnio dla siebie szukałem jakiegoś przystepnego konta. Mozesz sobie zerknać na konto w banku CIty Handlowym City Priority. Nie jest takie tanie bo kosztuje 25 zł miesięcznie ale masz tam dużo bonusów do niego. Między innymi wysoki debet oraz kartę kredytową ( karta przy tym koncie ma bardzo niskie oprocentowanie jeśli nie zdążysz ze spłatą....). Cytuj Link to post Share on other sites
alain 4 Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Masz na myśli tą ofertę: http://www.comperia.pl/szczegoly-konta-osobiste-ror,69-citypriority.html ? Tania nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts