Paweł Maziarz 132 Napisano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Konto założyłem, kod przyszedł (po około tygodniu), ale mam problem" Licytuje przedmiot - początkowo ktoś dał 1 zł. No to ja daje 1,5 zł, ale pisze, że przebita oferta przez tego co na początku dał 1 zł. No to ja daje 2,5 zł i dalej pisze, że przebite jest. Wkurzyłem się i daję 4 zł, ale znowu pisze, że oferta jest przebita. O co tu chodzi - niezależnie ile dam to ciągle będzie przebita ? EDIT: Jeszcze znalazłem taką informację w licytacji innego przedmiotu: "Gorąco polecam,przed kliknięciem 'kup teraz' proszę o kontakt telefoniczny" Zastanawiam się po co kontakt telefoniczny. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Po prostu koleś dał od razu np. 40 zł i dopóki nie przebijesz tych 40 zł, to on będzie przebijał ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Rzeczywiście tak jest. Zalicytowałem książkę za 9 zł, ale pojawiło się 8 zł i te 9 zł będzie takim ASem w rękawie To znaczy, że zawsze tak jest, że jak licytacja jest od np. 40 zł, a ja "walne" 120 zł, to pokaże się , że jest 41 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
ZeTek 0 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Tak. Automat allegro będzie licytował do podanej przez ciebie kwoty 120 zł o ile ktoś nie zaproponuje więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
Z-i-Z 9 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Jeśli chodzi o licytację, to ja zawsze w ostatnie sekundy aukcji wbijam swoją maksymalną ofertę, bo wiele osób podobija swoją ofertę o np 1zł itd... a jak wbijesz pod sam koniec aukcji, to nikt już nie zdarzy podbijać o kilka złotych i kupujesz taniej. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Otóż już ponad tydzień temu sprzedałem na Allegro konsolę Xbox 360, bardzo duży zestaw, za wydaje mi się dość atrakcyjną cenę. Kupujący dokonał przelewu, sprzęt niezwłocznie wysłałem, na następną dobę dotarł do celu. Allegrowicz był bardzo zadowolony chwalił sobie sprzęt, dziękował za transakcję. Wciąż jednak nie wystawił komentarza. Po upływie 3 dni napisał do mnie iż przedmiot nie zgadzał się z opisem bowiem procesor konsoli zamiast w 65nm, wykonany jest w technologii 90. Konsolę kupiłem w 2008 roku, zarówno sprzedawca jak i serwis w którym wgrywano bios do napędu DVD zapewniali mnie że posiadam wersję Falcon (65nm). Stwierdził że albo zwróci mi sprzęt, za pełnym zwrotem gotówki - albo ja wyślę mu rekompensatę pieniężną (dość sporą zważywszy atrakcyjną cenę sprzętu). W innym wypadku straszy zgłoszeniem że przedmiot jest niezgodny z opisem. Skąd mam pewność że wróci do mnie moja konsola, a klient jej nie podmienił? Skąd mam pewność czy to nie zwykły przykład cwaniactwa i co mogę w tej sytuacji zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Olej go. Niech sobie zgłasza. Allegro i tak nic nie robi, a jak zrobi, to przedstawisz swoją wersję wydarzeń. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Obecnie allegrowicz jest na etapie straszenia mnie posiadaniem mojego numeru IP... Mało tego grozi zgłoszeniem sprawy na policję ... Że to niby niezgodność z opisem, cały czas jestem zdania że zwyczajnie podmienił przedmiot. Cytuj Link to post Share on other sites
pulkownik 192 Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Z-i-Z jest taki fajny serwis jak snajper, on zawsze strzela w ostatniej sekundzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 12 Września 2010 Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Z-i-Z jest taki fajny serwis jak snajper, on zawsze strzela w ostatniej sekundzie. Wystarczy szybkie odświeżanie okna przeglądarki i stoper, jeszcze nigdy nie przegrałem licytacji . Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Wystarczy szybkie odświeżanie okna przeglądarki i stoper, jeszcze nigdy nie przegrałem licytacji . No i oczywiście synchro z serwerem Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Mam problem ponieważ wylicytowałem (KUP TERAZ) rzecz na allegro i od zeszłego piątku (22.10) gościu nie daje znaku życia po moich dwóch emailach odnośnie chęci odbioru osobistego. No i nie wiem co robić - wstawiać mu negatywa, czy czekać do trzeciego tygodnia? Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 W dziale Pomoc na allegro masz chyba napisane po jakim czasie można wystawić negatyw albo zgłosić sprawę na allegro, ale ogólnie utarło się że transakcja powinna zostać sfinalizowana do 7 dni roboczych. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Kurcze no to nie wiem co zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 31 Października 2010 Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Poczekaj jeszcze parę dni roboczych i wystawiaj negatywa lub olej go Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Po problemach skontaktowałem się z gościem telefonicznie i powiedział mi, że nie widział mojego emaila, że był coś tam w szpitalu i bla bla bla. Umówiłem się z nim na termin odbioru osobistego. Niestety on nie przyszedł. Dałem mu znać, żeby wyznaczył inny termin - on odpisał, że mi napisze w niedzielę. Niestety tydzień już od tej niedzieli minął i ani widu, ani słychu po nim. Łącznie transakcja trwa już prawie miesiąc, a ja już tą rzecz kupiłem od znajomego (trochę drożej, ale była mi bardzo potrzebna). Co mam zrobić - walnąć negatywa? Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ale wała koleś odwala, negatyw i dokładnie opisz całe te uniki i każdy sobie wyrobi zdanie na temat tego użytkownika Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 A może napisać mu emaila albo do allegro bo jak ja mu dam negatywa to on na pewno też. Szczerze mówiąc to cała ta sytuacja mnie męczy i nie bardzo mi się chce z nim gadać Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jasne możesz też napisać do Allegro z prośbą o zajęcie stanowiska, no ale negatyw się ewidentnie należy. Wiem że w "podziękowaniu" też możesz taki dostać ale to już ułomność systemu oceny. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Jak się tak każdy będzie bał negatywów, to na allegro będą się panoszyć oszuści. Ja tam wystawiam i się nie szczypię. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Dzisiaj mi napisał datę spotkania, ale mi nie przypasiła Cytuj Link to post Share on other sites
rattle 0 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Hej, Mam do Was pytanie. Jak chciałbym coś kupić to czym kierować się na profilu sprzedającego? Chodzi mi o jego komentarze, gwiazdki i inne takie. Do końca tego nie rozumiem. Nie chcę wyjść jak Zabłocki na mydle:/ pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 @rattle Przeczytaj całą aukcję od początku do końca, przejrzyj zdjęcia, żeby nie było wątpliwości, że chodzi Ci o ten produkt, a nie inny. Jeśli użytkownik posiada stronę "O mnie" to także należy ją przeczytać. Obowiązkowo przegląd komentarzy, sposobów płatności i kosztów wysyłki, a w przypadku zamawiania większej ilości przedmiotów to jaki jest koszt wysyłki za kilka przedmiotów (nieraz jest to podwojenie kosztu wysyłki jednego przedmiotu co jest zwykłym rąbaniem na wysyłce). Także czytaj wszystko co jest w aukcji, a unikniesz nieporozumień w razie wątpliwości jest też możliwość zadania pytania sprzedającemu. Cytuj Link to post Share on other sites
rattle 0 Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Dzięki wielkie:) A jeszcze jedno. Kolega mi mówił, że sprzedający zrobił go w wała i skasował konto. Sprzedawał koszulki za niecałe 100 zł. Po jakimś czasie dostał wiadomość, że oszusta złapali ale pieniędzy nie mogą oddać. A dlatego, że nie oddają kasy jeżeli zakupiony produkt kosztował poniżej 100 zł Prawda czy znowu go ktoś w konia zrobił? pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 http://allegro.pl/country_pages/1/0/edu ... /index.php Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts