F0rfrey 810 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Witam Na wstępie mówię, że to nie troll. Sprawa przedstawia się następująco. W piątek odebrałem obudowę i zasilacz, wczoraj złożyłem kompa do kupy. No i tu pojawia się problem - coś capi. Sprawdziłem temperatury - w normie. Obmacałem chyba wszystko co mogło by się nazbyt grzać - wszystkie wtyczki od strony zasilacza i od strony komponentów, kondensatory, radiator na sekcji zasilania, obudowę zasilacza - nic nie jest specjalnie nagrzane. I tu pojawia się pytanie, czy nowy sprzęt może śmierdzieć? Setup: 4690k Asrock Z97 Extreme4 EVGA G2 850 Gigabyte Radeon HD7850 Wszystko zamknięte w NZXT H440. Proszę o poważne podejście do sprawy, to serio nie jest troll Z góry dzięki! PS. Dodam, że owy odorek wydziela się bez względu na obciążenie. Edytowane 19 Października 2014 przez F0rfrey Link to post Share on other sites
Rozwiązanie worm 17830 Napisano 19 Października 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Co dokładnie śmierdzi? Nowy sprzęt ma charakterystyczny zapach 2 Link to post Share on other sites
F0rfrey 810 Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Właśnie co śmierdzi określić nie jestem w stanie. Obwąchałem całego peceta, nie ma opcji zlokalizować źródła. Zapach co prawda zelżał od wczoraj, ale jakoś nie daje mi to spokoju. Więc wolę zapytać czy ktoś się już spotkał z czymś takim, bo ja osobiście nie Dodam jeszcze, że na początku piszczały cewki w Evce, ale po godzince przeszło PS. A o tym charakterystycznym zapachu też właśnie myślałem, to tak jak z ciuchami Wypierzesz z ulubionym płynem do płukania kilka razy, ale i tak ta nowa bluza pachnie trochę inaczej Edytowane 19 Października 2014 przez F0rfrey Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Jaki to rodzaj smrodu ? Fajczonej elektroniki czy co ? Link to post Share on other sites
strasznypotfur 21 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Problem rozwiązany #trollmodehttp://i.imgur.com/vOEQje4.jpg 2 Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Obstawiam zasilacz, jakieś pozostałości po fabrycznym montażu. Obwąchaj wylot z zasilacza. Link to post Share on other sites
F0rfrey 810 Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Taki jakby... Podfajczony plastik? @strasznypotfur Za takie nabijanie postów są kary, nie wiem czy wiesz. Edytowane 19 Października 2014 przez F0rfrey Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Tak smierdzi china (kropka). Szkoda ze nie kupiles msi970 z zapachowa podkladka na mysz. Link to post Share on other sites
F0rfrey 810 Napisano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Ok, tak jak myślałem, sprawa ucichła, tj. już nie śmierdzi Zasilacz musiał trochę pochodzić. Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts