okonmateo 0 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Cześć , zauważyłem taką aukcję na allegro gdzie sprzedaje się ponoć legalne klucze do systemu Windows 8.1 Professional. Dużo ludzi je kupuje i są same pozytywne komentarze. Czy aby na pewno zakupiony w ten sposób system jest legalny i będzie działał? Link do aukcji: http://allegro.pl/windows-8-1-professional-pro-pl-32-64bfaktura-24-7-i4670299336.html Cytuj Link to post Share on other sites
luk4so 47 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Na początku z pewnością TAK (patrz komentarze).Później, za kilka miesięcy, rok, nie wiadomo.Nie raz zdarzało się, ze dostarczone klucze były wcześniej zakupione za kradzioną kartę kredytową.A wiadomo, że jak kasa nie wpłynie to właściciel zbanuje keye.Uważam, że jest to zakup w ciemno. Cytuj Link to post Share on other sites
squdow 0 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nie ma opcji zeby te klucze byly porownywalne legalnoscia do np wersji boxowych. Nie ma nic za darmo. Kupno tego to tak naprawde kasa w bloto Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Dane firmy: QSO LLCSilverside Road 501, Suite 10519809 WilmingtonNIP: 0000000000 Choćby złotówkę kosztowało to bym nie kupił. 90 jeleni kupiło 98 kluczy... Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 No bo trudno napisać prawdę tzn.-"sprzedam tanio nielegalne klucze win 8,1". Dzwoniłem i rozmawiałem z pracownikami Microsoft Polska i jedynym sposobem na sprawdzenie u nich jest podanie klucza ale żeby go mieć to trzeba najpierw kupić. Według nich większość oferowana na allegro za niską cenę to nie jest zgodne z prawem i przepisami. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Tu masz delikwenta o tym samym adresie:http://allegro.pl/my_page.php?uid=13919585 Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) No bo trudno napisać prawdę tzn.-"sprzedam tanio nielegalne klucze win 8,1" Jakby tak napisał, to na drugi dzień by miał w domu panów spod 997. A tak się trochę naściemnia i może nikt się czepiać nie będzie. Grunt to zwinąć "interes" i przeprowadzić się do Hongkongu, zanim wyjdzie jakaś grubsza afera. Zawsze paru gimbusów się złapie na "okazję" i hajs się zgadza Tak na logikę, jeśli Porsche Panamera w salonie kosztuje 500 tysiaków, a jakiś koleś chce sprzedać mi "nówkę" za 50 kafli, to coś MUSI być na rzeczy. No ale o wszystkim dowiem się dopiero po fakcie, taki już urok tego typu spraw. http://microsoft.strefamarek.allegro.pl/microsoft-windows - Tu masz oficjalne aukcje MS; X-kom, Agito, Morele itp. też mają pewnie w podobnych pieniądzach. Edytowane 18 Października 2014 przez 030366 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts