Skocz do zawartości

System windows za grosze?

Recommended Posts

Cześć , zauważyłem taką aukcję na allegro gdzie sprzedaje się ponoć legalne klucze do systemu Windows 8.1 Professional. Dużo ludzi je kupuje i są same pozytywne komentarze. Czy aby na pewno zakupiony w ten sposób system jest legalny i będzie działał?

Link do aukcji:

http://allegro.pl/windows-8-1-professional-pro-pl-32-64bfaktura-24-7-i4670299336.html

Na początku z pewnością TAK (patrz komentarze).
Później, za kilka miesięcy, rok, nie wiadomo.

Nie raz zdarzało się, ze dostarczone klucze były wcześniej zakupione za kradzioną kartę kredytową.
A wiadomo, że jak kasa nie wpłynie to właściciel zbanuje keye.

Uważam, że jest to zakup w ciemno.

No bo trudno napisać prawdę tzn.-"sprzedam tanio nielegalne klucze win 8,1". Dzwoniłem i rozmawiałem z pracownikami Microsoft Polska i jedynym sposobem na sprawdzenie u nich jest podanie klucza ale żeby go mieć to trzeba najpierw kupić. Według nich większość oferowana na allegro za niską cenę to nie jest zgodne z prawem i przepisami.

No bo trudno napisać prawdę tzn.-"sprzedam tanio nielegalne klucze win 8,1"

Jakby tak napisał, to na drugi dzień by miał w domu panów spod 997. A tak się trochę naściemnia i może nikt się czepiać nie będzie. Grunt to zwinąć "interes" i przeprowadzić się do Hongkongu, zanim wyjdzie jakaś grubsza afera. Zawsze paru gimbusów się złapie na "okazję" i hajs się zgadza :wariat:

Tak na logikę, jeśli Porsche Panamera w salonie kosztuje 500 tysiaków, a jakiś koleś chce sprzedać mi "nówkę" za 50 kafli, to coś MUSI być na rzeczy. No ale o wszystkim dowiem się dopiero po fakcie, taki już urok tego typu spraw.

http://microsoft.strefamarek.allegro.pl/microsoft-windows - Tu masz oficjalne aukcje MS; X-kom, Agito, Morele itp. też mają pewnie w podobnych pieniądzach.

Edytowane przez 030366
  • Popieram 2