Skocz do zawartości

komputer do gier 2400zl

Recommended Posts

Witam. Bede kupowal nowy komputer glownie do gier, cena max 2450zl. Nie znam sie na tym za bardzo i prosze was o pomoc. Komputer ma byc na lata (do 4 lat jesli to bedzie mozliwe;D). Ze sterego pc nic mi nie zostalo wiec bedzie to komputer od podstaw. Podkrecac raczej nie bede. Moj monitor to Samsung syncmaster 931bw i nie mam zamiaru go zmieniac. Myslalem o obudowie zalman z11 plus lub silentiumpc gladius x60.System mam (windows 8.1). Z gory dzieki.

Edytowane przez pawlo870

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Liteon iHAS122 SATA (black)

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Zalman Z3 Plus USB3.0 white (b/z)

Gigabyte GA-B85M-D3H /intel B85, LGA1150/

Corsair VS 450W 80+ 120mm

GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play Black

Sapphire Radeon R9 280 Dual-X Boost 3GB DDR5 384bit (940/5000) + 3 GRY

2479 zł +  kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Komputer ma byc na lata

Idziemy więc w mocny procesor serii i5 oraz R9 280 która to będzie aż nadto do Twojego monitora. Płyta główna z kompletem wyjść audio na tylnym panelu I/O. Na start dajemy póki co 4 GB DDR3 z myślą o dokupieniu kolejnej kości za jakiś czas, z tym akurat bez pośpiechu. Biała obudowa z oknem oraz 4 wentylatorami 120 mm z czego jeden z nich posiada niebieskie podświetlenie LED.

Jeżeli troche taniej to AsRock H81M /intel H81, LGA1150/

A czy zasilacz 450w starczy do grafiki? Bo na stronie producenta podaja minimum 500w

Da radę...

A i do monitora musze kupic kabel dvi zeby podlaczyc do kompa, tak?

Możesz użyć przejściówki DVI-VGA, ale lepszym wyjściem jest kupno przewodu DVI, gdyż takowe przejściówki lubią sprawiać problemy. 

A lepiej kupic sapphire r9 280 czy msi r9 270x bo az takim wymagajacym graczem to nie jestem a i tak raczej gry beda chodzily na ultra bo rozdzielczosc ekranu to 1400x900(cos kolo tego) wiec nie wiem czy jest sens doplacac. Stwierdzilem ze jednak wybor i tak padl na 280:)

Wpadlo mi troche pieniedzy i myslalem o plycie msi z87 g43 gaming. Co o niej sadzice?

Edytowane przez pawlo870