Jacgues 24 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witajcie, Pragnę nabyć nową GTX 970. Na allegro uciekła mi sprzed nosa okazja przedsprzedaży Asus Strix 970 za niecałe 1300 zł. Zastanawiałem się nad gigabyte, gdyż jest najbardziej wydajna, najlepiej się kręci i ma najlepsze chłodzenie i wydaje się być najlepiej wykonana. Niemniej jednak jest znacznie głośniejsza od pół-pasywnych Asusa i MSI. Którą kartę wybrać? Cytuj Link to post Share on other sites
Clover 7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja biorę Asusa ze względu na 1x 8pin, gdyby nie to to bym czekał na podkręconego Zotaca Extreme. Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Dlaczego akurat Zotac? Asus wydaje się być gorszy od MSI, ale ta z kolei jest niewiele cichsza od Gigabyte (tak przynajmniej wychodzi w testach). Najbliższy jestem kupna Asusa. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ta zwróć też uwagę na wspaniały polski serwis asusa... Cytuj Link to post Share on other sites
quadroxxl 16 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja bym brał GALAX-y GTX 970 półpasywna jak msi czy asus.Później INNO3D,ZOTAC,EVGA i dopiero ASUS.Do MSI nawet się nieprzymieżam bo brzydkie to jak nie wiem co,no i ten plastik bleee... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 a skad taka opinia ? Zastanawiałem się nad gigabyte, gdyż jest najbardziej wydajna, najlepiej się kręci i ma najlepsze chłodzenie Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Opinia z for gdzie ludzie również głowią się, którą kartę wybrać oraz z porównania recenzji (co prawda z różnych źródeł). Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Ja się coś nie mogę przemóc do tych 970-tek... ludzie strasznie narzekają i to praktycznie na wszystkie karty. Piszczące cewki, lipne chłodzenia (zacinające się wentyle w MSI, EVGA wyjątkowo głośna, Gigabyte wkręca się niektórym w spoczynku na wysokie obroty), ASIC rzędu 60% ... Produkcja na ilość i jak najniższym kosztem a potem takie kwiatki, coś bez szału ta nowa generacja. Edytowane 1 Października 2014 przez Amok2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) gtx gigabyte to klocek .ładnie wyglada ale chłodzenia to on nie ma cichego .W przeciwieństwie do MSI .Do tego MSI ma oc na poziomie 1550mhz Edytowane 1 Października 2014 przez Niuniek7 Cytuj Link to post Share on other sites
quadroxxl 16 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Sądze,że jak narazie to EVGA wypada najlapiej pod względem podkręcania Co do Gigabyta to jedyne co ją wyróżnia to gabaryty,jest bodajże najdłuższą jak na razie kartą z 970,Asusa wyróznia serwis a MSI plastik. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja się coś nie mogę przemóc do tych 970-tek... ludzie strasznie narzekają Gdzie? To se kup 9200se 64 bit Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Ja bym brał GALAX-y GTX 970 półpasywna jak msi czy asus.Później INNO3D,ZOTAC,EVGA i dopiero ASUS.Do MSI nawet się nieprzymieżam bo brzydkie to jak nie wiem co,no i ten plastik bleee... Ja się nie kieruję wyglądem, tylko ceną / wydajnością i głośnością pracy chłodzenia http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2307508/brand-gtx-970.html Edytowane 1 Października 2014 przez Jacgues Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 No to masz odpowiedz http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2014/09/19/nvidia-geforce-gtx-970-review/14 Sądze,że jak narazie to EVGA wypada najlapiej pod względem podkręcania http://images.bit-tech.net/content_images/2014/09/nvidia-geforce-gtx-970-review/evga970-10b.jpg 2 błedy w chłodzeniu .jeden mało istotny 2 tragiczny .Całkowita dyskwalifikacja 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Nie mam odpowiedzi. Linka powyżej nie traktuję jako prawdy objawionej. http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2014/09/19/nvidia-geforce-gtx-970-review/14 Większość osób jest za MSI. Chyba poczekam na więcej testów, bo na razie wygląda na to, że jest niewiele cichsza od Gigabyte albo znacznie od niech cichsza (spora rozbieżność opinii). Asus wszędzie uchodzi za niesłyszalny. Cytuj Link to post Share on other sites
quadroxxl 16 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Boże czy to MSI czy ASUS lub Gigabyte,zotac itd. to te same karty GTX 970 pod wzgledem wydajności sa na tym samym poziomie,jeżeli chcesz wydajniejszej to patrz na taktowania i bez smarków zobaczysz która jest naj... co do głośnosci to gigabyte(najgłosniejsza),Asus,MSI Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Linka powyżej nie traktuję jako prawdy objawionej. bo tu dostaniesz co innego .A czym to forum lepsze .Niczym Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Msi wypada trochę lepiej z temperaturami, zarówno w idle jak i pod obciążeniem oraz ma fajne podświetlane logo na boku. Asus ma znów backplate. Obie są pół-pasywne i w testach generowanego hałasu wypadają podobnie, będąc tu liderem na zmianę w różnych recenzjach. Warto przy tym zaznaczyć, że msi ma standardowo trochę wyższe takty. Czego nie weźmiesz będzie dobrze. Wszystko zależy od preferencji. Osobiście też miałem dylemat co wybrać, lecz tym razem postanowiłem, że dam szansę msi, ponieważ w testach wypada jednak lepiej. Trochę boli fakt braku backplate, lecz ostatnio miałem 670 asusa, więc czas na jakąś zmianę PS. odradzam te za asusy za 1300 z allegro, bo z praktyce jesteś bez gwarancji. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Asus wszędzie uchodzi za niesłyszalny. Jak moze 3 rurki w asusie vs 5 w msi ...... a liczba finów asus 45 , msi 55 finów oba 2 went 100mm Małe sprostowanie asus ma 2 x 92 mm went. Edytowane 1 Października 2014 przez Niuniek7 Cytuj Link to post Share on other sites
quadroxxl 16 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 No i DyndaS ujął to najlepiej Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Trochę boli fakt braku backplate oprócz wygladu to nie ma znaczenia ciezsze karty jak hd7970 sie nie wyginają a to dodatkowy ciezar dla złacza pci-e 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Gdzie? To se kup 9200se 64 bit Na zagranicznych forach, generalnie tam, gdzie jest dużo użytkowników. MSI jest całkiem niezła, ale dlaczego zamontowali na niej ramkę z plastiku a nie metalu jak w poprzedniej generacji, dlaczego nie ma backplate i posiada 3 zdublowane fazy zasilania a MSI podaje, że ma 6... marketingowy bełkot oraz cięcie kosztów. Za to jest podświetlane logo, także musi być lepsza. Chyba poczekam na EVGA GTX 970 FTW która będzie miała chłodzenie ACX 2.0. Edytowane 1 Października 2014 przez Amok2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Jedyny minus a zarazem plus bo ma wieksze oc to ze MSi potrzebuej 6 i 8 pin asus 1 x 8 pin .I tylko jak ktoś ma zsilacz z 8 pin to mozna brać .W testch oc Asus 1430 , MSi 1504 . Asus podbite napiecie o 87mv a MSI o 50mv .Te karty to nie to samo .MSI jest wyzej i posiada 3 zdublowane fazy zasilania a MSI podaje, że ma 6... marketingowy bełkot oraz cięcie co ona tam ma to nie ma znaczenia .Oc w tescie miała najlepsze , jest najcichsza .Wiec najlepsza Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Chłodzenia praktycznie na tym samym poziomie, najwydajniejsze spośród wszystkich GTXów 970. Wygląd kwestia gustu, oc kwestia danego egzemplarza. Z doświadczenia - w grafikach MSI o wiele częściej piszczą cewki. Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) No to masz odpowiedz http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2014/09/19/nvidia-geforce-gtx-970-review/14 http://images.bit-tech.net/content_images/2014/09/nvidia-geforce-gtx-970-review/evga970-10b.jpg 2 błedy w chłodzeniu .jeden mało istotny 2 tragiczny .Całkowita dyskwalifikacja To dotyczy tylko zwykłej SC i SSC to prawda EVGA dała tam ciała ale FTW tak wygląda ale niestety dalej głośna jest http://images.anandtech.com/doci/8568/HSF_575px.jpg http://images.anandtech.com/doci/8568/PCB_575px.jpg Edytowane 1 Października 2014 przez davidoff Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Wybór padł na MSI - poza wyglądem i jakością wykonania ramki, jest najlepsza pod względem cisza / wydajność. Poza tym w serii 700 również MSI najlepiej się kręciły. Chciałem jeszcze zaczekać z zakupem i poczekać na spadek cen, ale coś się dzieje z moją GTX 770 http://forum.benchmark.pl/topic/147772-wy%C5%82%C4%85czaj%C4%85cy-si%C4%99-ekran-podczas-gry/ więc zakupiłem kartę używaną przez tydzień za 1450 zł (oczywiście z fakturą etc.). Mam nadzieję, że nie będzie piszczała Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts