Anemonex 0 Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Witam. Jako że nie jestem doświadczony w budowaniu komputerów lepiej będzie, gdy zapytam się profesjonalistów. Potrzebuję komputer do gier. Najlepiej, aby nie wykraczał ceną poza mój limit tysiąca pięciuset złotych. Do tej kwoty wliczam tylko jednostkę centralną, ale miło byłoby, gdyby ktoś podrzuciłby jakiś dobry tani monitor oraz obudowę. Chciałbym, aby komputer radził sobie z grami takimi jak Battlefield 4 na przynajmniej minimalnych detalach. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Informacje które powinny znaleźć się w Twoim poście: Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.), Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach) Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.) Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu) Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste) Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą Cytuj Link to post Share on other sites
Anemonex 0 Napisano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Informacje które powinny znaleźć się w Twoim poście: Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.), Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach) Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.) Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu) Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste) Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą Większość z tych informacji już podałem. Mam zamiar wymienić całą jednostkę centralną oraz monitor. Jeżeli będzie możliwość podkręcenia komputera, to na pewno się tym pobawię. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Corsair VS 450W 80+ 120mm Asus Radeon R7 260X DCII 1GB DDR5 128bit (1000/6000 GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play Black Liteon iHAS122 SATA (black) Zalman ZM-T4 USB 3.0 (b/z) AsRock H81M-VG4 /intel H81, LGA1150/ Intel Pentium G3240 /3.12GHz, 3MB, LGA1150, BOX/ Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda 1492 zł + kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa Wydajność takiego zestawu będzie lepsza niż na poniższym filmiku, skorzystasz z Mantle przy dwóch rdzeniach i spokojnie pograsz sobie w BF4 Co do monitora. Warto zakupić chociażby LG 22MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI) - 22 cale FullHD na dobrej matrycy IPS z Flicker Safe. Można zaoszczędzić też tutaj 100 zł biorąc AOC e2270Swn (5ms, LED) z tym że model ten nie posiada wejścia cyfrowego a analogowy D-SUB wpłynie negatywnie na jakość wyświetlanego obrazu. Dodatkowo matryca TN. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Anemonex 0 Napisano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Wielkie dzięki, ale kod raczej się nie przyda. Komputer kupię dopiero za dwa miesiące, więc do tego czasu pewnie ktoś go użyje Jeszcze raz dzięki ;> Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 28 Września 2014 Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Znowu >_< Wróć za dwa miesiące, i nie marnuj czasu, za dwa miesiące to raczej taki zestaw będzie nieaktualny, rynek szybko się zmienia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Anemonex 0 Napisano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Jako że nie jestem doświadczony w budowaniu komputerów... Jak sobie życzysz psiaku. Jak już pisałem - nie znam się na tym Cytuj Link to post Share on other sites
Anemonex 0 Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Witam ponownie Tak jak nakazał mi ten przemiły psiak: Wróć za dwa miesiące, i nie marnuj czasu, za dwa miesiące to raczej taki zestaw będzie nieaktualny, rynek szybko się zmienia. Z komputera zaproponowanego przez Kajtka chciałbym zostawić obudowę, wygląda ciekawie. Dodatkowo prosiłbym o propozycję ekranu do ~300 PLN (myślałem nad 20EN33SS-B). Z góry dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 bierz zestaw kajtka, właściwie to nie wiele sie zmeiniło 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Anemonex 0 Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Mój znajomy uznał, że ten zestaw będzie lepszy: samsung 4gb pc10600 asus a88xm-plus seagate 1tb 7200obr. 64mb sata 3 chieftec gpa-500s8 ata akyga aky921bl (okropna obudowa) amd apu a10 7850k Ja zastanawiałem się też nad tym zestawem, ale z tym samym dyskiem twardym co wyżej: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2014?page=0%2C4 Dla mnie czarna magia, więc prosiłbym, aby ktoś porównał te trzy zestawy i wyłonił zwycięzce. Cytuj Link to post Share on other sites
Sugareq 6 Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Nie zeby cos ale ten twoj znajomy jest z leksza uderzony w glowe... Wez zestaw od Kajtka... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Przecież ten zestaw to kpina, 400 zł bym nie dał , gry na tym będą chodzić jak dzieci z etiopii bez nóg obudowa piekarnik, wydajnościowo to ta gra battlefielda nie ruszy w przeciwieństwie do zestawu kajtka na którym można płynnie grać w BF'a i inne gry. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Pewnie kolega kupił w supermarkecie i teraz poleca. Bierz zestaw od Kajtka Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Głowa 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sugareq 6 Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Ifter a co sadzisz o zestawie z purepc? Nagorszy nie jest... Cytuj Link to post Share on other sites
ifter 552 Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 Jest dobry ale bez obudowy więc troche drożej to wyjdzie Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 ten zestaw będzie lepszy: Zmień znajomego 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Anemonex 0 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Mam jeszcze coś takiego. Trochę przekroczyło cenę, ale łatwiej to potem niby podkręcić (czy coś takiego ) http://www.morele.net/inventory/info/922NFE/ Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Trochę przekroczyło cenę, ale łatwiej to potem niby podkręcić (czy coś takiego ) No raczej nie "coś takiego" .... G3420 nie jest modelem z odblokowanym mnożnikiem. GTX 750Ti będzie tutaj jednak wydajniejszy niż R7 260X. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts