Skocz do zawartości

Zestaw komputerowy, ok. 1500 zł, do gier.

Recommended Posts

Witam.

Jako że nie jestem doświadczony w budowaniu komputerów lepiej będzie, gdy zapytam się profesjonalistów. Potrzebuję komputer do gier. Najlepiej, aby nie wykraczał ceną poza mój limit tysiąca pięciuset złotych. Do tej kwoty wliczam tylko jednostkę centralną, ale miło byłoby, gdyby ktoś podrzuciłby jakiś dobry tani monitor oraz obudowę. Chciałbym, aby komputer radził sobie z grami takimi jak Battlefield 4 na przynajmniej minimalnych detalach.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Informacje które powinny znaleźć się w Twoim poście:

• Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.),
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach)
  • Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.)
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking)
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?:
  • Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.)
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu)
  • Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste)
  • Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą

Informacje które powinny znaleźć się w Twoim poście:

• Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.),
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach)
  • Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.)
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking)
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?:
  • Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.)
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu)
  • Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste)
  • Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą

Większość z tych informacji już podałem. Mam zamiar wymienić całą jednostkę centralną oraz monitor. Jeżeli będzie możliwość podkręcenia komputera, to na pewno się tym pobawię.

Corsair VS 450W 80+ 120mm

Asus Radeon R7 260X DCII 1GB DDR5 128bit (1000/6000

GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play Black

Liteon iHAS122 SATA (black)

Zalman ZM-T4 USB 3.0 (b/z)

AsRock H81M-VG4 /intel H81, LGA1150/

Intel Pentium G3240 /3.12GHz, 3MB, LGA1150, BOX/

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

1492 zł + kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa 

Wydajność takiego zestawu będzie lepsza niż na poniższym filmiku, skorzystasz z Mantle przy dwóch rdzeniach i spokojnie pograsz sobie w BF4

Co do monitora. Warto zakupić chociażby LG 22MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI) - 22 cale FullHD na dobrej matrycy IPS z Flicker Safe. Można zaoszczędzić też tutaj 100 zł biorąc AOC e2270Swn (5ms, LED) z tym że model ten nie posiada wejścia cyfrowego a analogowy D-SUB wpłynie negatywnie na jakość wyświetlanego obrazu. Dodatkowo matryca TN. 

• Popieram 2
  • 2 miesiące temu...

Witam ponownie :)

Tak jak nakazał mi ten przemiły psiak:

Wróć za dwa miesiące, i nie marnuj czasu, za dwa miesiące to raczej taki zestaw będzie nieaktualny, rynek szybko się zmienia.

Z komputera zaproponowanego przez Kajtka chciałbym zostawić obudowę, wygląda ciekawie.

Dodatkowo prosiłbym o propozycję ekranu do ~300 PLN (myślałem nad 20EN33SS-B).

Z góry dziękuję :)

Mój znajomy uznał, że ten zestaw będzie lepszy:

samsung 4gb pc10600

asus a88xm-plus

seagate 1tb 7200obr. 64mb sata 3

chieftec gpa-500s8

ata akyga aky921bl (okropna obudowa)

amd apu a10 7850k

Ja zastanawiałem się też nad tym zestawem, ale z tym samym dyskiem twardym co wyżej:

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2014?page=0%2C4

Dla mnie czarna magia, więc prosiłbym, aby ktoś porównał te trzy zestawy i wyłonił zwycięzce.

Przecież ten zestaw to kpina, 400 zł bym nie dał , gry na tym będą chodzić jak dzieci z etiopii bez nóg obudowa piekarnik, wydajnościowo to ta gra battlefielda nie ruszy w przeciwieństwie do zestawu kajtka na którym można płynnie grać w BF'a i inne gry. 

• Popieram 2