Skocz do zawartości

Temat o kartach Nvidia GF serii 9xx

Recommended Posts

referent asusa , gigabyte  msi jest  za 3150 .

http://www.komputronik.pl/search/pl/run/showProducts/1/hide_boxes/1//searchString/OTgwJTIwdGk=/category/14508/?query=980%2Bti

Jakbym miał lepszy cpu oraz monitor wiekszy niż FHD  to bym brał ale nie mam to odpuszcze do 16 nm

Edytowane przez dam111111

No z obecnymi cpu to sie marnuje w FHD . Takie wyjatki jak wiedzmin czy metro nie przekonuja aby zmienić

Kee?

Masz i5 3570k i Ci się 970 marnuje w FullHD?

Ja mam 980 mocno wykręconą i w większości przypadków gram z procesorem na 3.7Ghz i to jest w zupełności wystarczające. Zdarzają się tytuły bardziej siedzące na CPU ale to jest rzadkość.

Tylko kupując sprzęt nie będę wracał do tytułów, które już ukończyłem.

Gram praktycznie we wszystkie większe, bardziej znane gry i tylko w DyingLight użycie GPU potrafi spadać. Pomijam BF4 multi bo tutaj fps oscyluje w przedziale 90-150kl/s więc użycie GPU może spadać ;)

Edytowane przez DjXbeat

A coś Ty chciał? za 2500 :D

Jakby taka cena była cały czas to już lepiej brać titana.

kurde chociaz te 3500 zeby cena byla pomiedzy gtx 980 a titanem. Zobaczymy dokladne ceny i ti i zwyklej jak sie pojawia autorskie karty. Cudow na pewno nie bedzie ale ta 100 czy 200 zl w kieszeni moze zostanie na flaszke jakas ^_^

Dzis zamontowałem nowa karte GTX 970 Palit JetStream. Podlaczylem z monitorem przez HDMI (mini z przelotka na duże) i monitor nie widział karty. Myslalem, ze uszkodzone jest gniazdo bo przez DVI dzialalo ok. Zainstalowalem system sterowniki i nagle w Windowsie karta zaczela dzialac przez HDMI również ale po restarcie już czarno i znowu DVI i tak non stop. Aby zajrzeć do biosa musze się przelaczac  na DVI a Windows dzialaja oba wejścia ale wolalbym aby HDMI dzialalo również w biosie. teraz musze w windowsie powielac ekrany na 2 monitory (tak system to widzi) i pewnie obciaza mi to niepotrzebnie karte. Co zrobić aby hdmi również dzialalo w biosie i moglbym odpiąć kabel dvi?