secior1989 226 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witam mam porblem z gra Watch Dogs strasznie tnie:) macie na to jakis sposob albo jakies patche czy cus?;] Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Ta gra nie ma optymalizacji, chyba nawet nikt jej nie testował przed wydaniem, masz na serio mocny PC ale dla tej gry to i tak mało, musisz obciąć detale Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 masakra dwie grafy czlowieku i 40 fps:D az nie wierze normalknie:) Link to post Share on other sites
MiK 13231 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Spróbuj na jednej karcie. I zmniejsz tekstury na medium. Link to post Share on other sites
MaCiuŚ 202 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 To jest coś nienormalnego, że Wy macie takie problemy z Watch Dogs. Ja na maksa, rozumiem przez to Ultra tekstury i czasowe SMAA, przeszedłem całą grę i jakoś nic specjalnie mnie nie rozpraszało. Czasem coś chrupnęło jak zapierdzielałem na full speedzie autem przez centrum albo wgrałem moda TheWorse 1.0, który daje całkiem sporo efektów dodatkowo obciążających procesor. Ale nawet na takim dziadku i7 930@4GHz lajtowo te 25 klatek było minimum choć przyznam, że bez tych ulepszeń grało mi się zdecydowanie lepiej. Bez moda grafa idzie na 100% i jest ponad 40fpsów podczas jakiejś zadymy czy coś. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że obraz był bardzo płynny, mimo że te stałe 60fps w cholerę ciężko utrzymać. Ewentualne spadki mogą też być spowodowane tylko 6GB ramu. Sterowniki najnowsze? Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 To jest coś nienormalnego, że Wy macie takie problemy z Watch Dogs. Ja na maksa, rozumiem przez to Ultra tekstury i czasowe SMAA, przeszedłem całą grę i jakoś nic specjalnie mnie nie rozpraszało. Czasem coś chrupnęło jak zapierdzielałem na full speedzie autem przez centrum albo wgrałem moda TheWorse 1.0, który daje całkiem sporo efektów dodatkowo obciążających procesor. Ale nawet na takim dziadku i7 930@4GHz lajtowo te 25 klatek było minimum choć przyznam, że bez tych ulepszeń grało mi się zdecydowanie lepiej. Bez moda grafa idzie na 100% i jest ponad 40fpsów podczas jakiejś zadymy czy coś. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że obraz był bardzo płynny, mimo że te stałe 60fps w cholerę ciężko utrzymać. Ewentualne spadki mogą też być spowodowane tylko 6GB ramu. Sterowniki najnowsze? Stery najnowsze, 25 klatek to raczej nie plynnosc;] Na jednym GPU chodzi nawet ok ta gra ma chyba problem z Multi GPU Link to post Share on other sites
MaCiuŚ 202 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 (edytowane) 25 klatek to raczej nie plynnosc;] Zgadzam się ale jest to sukces dla procesora, który miał premierę 4 lata temu. Zaznaczam, że to było z finalnym modem TheWorse, który obciążył mi wszystkie wątki. Żadna giera nie wygrzała mi cepa tak bardzo jak właśnie WD w takich warunkach. Na fabrycznych ustawieniach Ultra tak jak piszę - >40fps, jedno GPU, bez popadania w skrajność - gra się przyjemnie. Obstawiam 3GB pamięci na karcie (ultra tekstury) i crossfire. Edytowane 4 Września 2014 przez MaCiuŚ Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Optymalizacja WD to śmiech na sali. U mnie przycina co kilkanaście sekund. Nie ma znaczenie, czy na ultra, czy na low - jeden pies. Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 (edytowane) Zgadzam się ale jest to sukces dla procesora, który miał premierę 4 lata temu. Zaznaczam, że to było z finalnym modem TheWorse, który obciążył mi wszystkie wątki. Żadna giera nie wygrzała mi cepa tak bardzo jak właśnie WD w takich warunkach. Na fabrycznych ustawieniach Ultra tak jak piszę - >40fps, jedno GPU, bez popadania w skrajność - gra się przyjemnie. Obstawiam 3GB pamięci na karcie (ultra tekstury) i crossfire. No wlasnie mam 3gb na klarcie i crossfire dlatego pisze Edytowane 4 Września 2014 przez secior1989 Link to post Share on other sites
BUBLOS 5 Napisano 6 Września 2014 Udostępnij Napisano 6 Września 2014 (edytowane) Polecam zainstalować sterowniki 14.6 beta od AMD, bo są specjalnie pod tą grę zrobione i dają porządny skok w FPS'ach. PS: Navidia wydała 337.88 WHQL chyba. Edytowane 6 Września 2014 przez BUBLOS Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Moze i racja ja mam 14,7 beta RC3 Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ja u siebie na gtx 780 TI na ultra mam od 60-200 fps nic ponizej , u ciebie problemem jest chyba crossfire ktory blokuje sie nawzajem , czekac na stery lub update gry. Link to post Share on other sites
MiK 13231 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 czekac na stery lub update gry Od Maja czekam, bezskutecznie. Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ja u siebie na gtx 780 TI na ultra mam od 60-200 fps nic ponizej , u ciebie problemem jest chyba crossfire ktory blokuje sie nawzajem , czekac na stery lub update gry. lol u ciebie to wszystko za*******e Nowaj ma taka sama karte i sam sie wypowiedzial ze scinki sa:) Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Nowaj ma 780. Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Nowaj ma 780. no to faktyucznie duza roznica:) przeszlo 7 fps;] Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ja u siebie na gtx 780 TI na ultra mam od 60-200 fps nic ponizej Raczej 60-20. Gra chodzi dobrze, ale tak jak wspomniałem - co kilkanaście sekund niesamowicie muli. Nie ma znaczenia na jakich ustawieniach i co dzieje się na ekranie. 1 Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Też mam WD z modem i na 4670K+gtx770 śmiga na ultra bez łaski bez jakichkolwiek przycin. Fakt że ram: 16gb ale to raczej bez różnicy 8 czy 16. Na synchro 30kl stałe bez synchro 50-60 Jakbyście mi poradzili jak przejść murzyna w 56% gry (tego w zbroi) to bym grę wskrzesił. co kilkanaście sekund niesamowicie muli. Nie ma znaczenia na jakich ustawieniach i co dzieje się na ekranie. Wyższość ddr3-2400 nad ddr3-1600 ?? Edytowane 8 Września 2014 przez Nowaj Wulgaryzmy. Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) lol u ciebie to wszystko *****iscie Nowaj ma taka sama karte i sam sie wypowiedzial ze scinki sa:) Az ci kiedy filmik wrzuce Moze i malo gralem ale nie mialem ani jednej scinki (chyba ze samochodem sie rozpedzisz na maxa ale to normalne) inaczej 0 scinek. co kilkanaście sekund niesamowicie muli Ja nic takiego nie zauwazylem Edytowane 8 Września 2014 przez GoingMad Link to post Share on other sites
secior1989 226 Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Az ci kiedy filmik wrzuce Moze i malo gralem ale nie mialem ani jednej scinki (chyba ze samochodem sie rozpedzisz na maxa ale to normalne) inaczej 0 scinek. Ja nic takiego nie zauwazylem Nie wiem moze nie obsluguje ta gra CF bo ta konfiguracja kart co mam we wszystkich innych tutylach przewyzsza 780ti, tylko jeszcze mi nie mow bzdur ze masz wygladzanie na x8 ? ;D Edytowane 8 Września 2014 przez secior1989 Link to post Share on other sites
dexiom 1 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Ja na moim sprzecie i zapięciu jednego patcha na ładniejszy wyglad cisne na high/ultra bez lagów to nie wiem czemu wam zacina na lepszym sprzecie Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Ja na moim sprzecie i zapięciu jednego patcha na ładniejszy wyglad cisne na high/ultra bez lagów to nie wiem czemu wam zacina na lepszym sprzecie Też nie rozumiem tych lagów u kolegów. Potwierdzam. MSAA*2 do płynnego grania, TXSAA*2 też daje rady ale są momenty spadków. Jak się ma zasyfiony komputer portalami z paniami to później lagi są Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) Też nie rozumiem tych lagów u kolegów. Potwierdzam. MSAA*2 do płynnego grania, TXSAA*2 też daje rady ale są momenty spadków. Jak się ma zasyfiony komputer portalami z paniami to później lagi są jak można zasyfić komputer portalami z paniami? ściągasz na dysk strony? Edytowane 12 Września 2014 przez jarnuszkiewiczm 1 Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 jak można zasyfić komputer portalami z paniami? ściągasz na dysk strony? Nie , nie ściągam. Bo po co ? Już mnie nauczyło - backup SSD świeżo po instalacji , backup raid również po instalce. Jak coś zaczyna się syfić -odzyskiwanie. Wtedy mam 100% pewności że gry będą chodzić prawidłowo i max tego co sprzęt oferuje. Sprawdzone na 100% Link to post Share on other sites
LeBsteR 12 Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Optymalizacja WD to śmiech na sali. U mnie przycina co kilkanaście sekund. Nie ma znaczenie, czy na ultra, czy na low - jeden pies. To dziwne. Ja mam bardzo słabego kompa i myślałem że nie mam po co instalować. A jednak na Core2Quad 4x2.33, hd7750 1GB i 4 GB RAM poszło mi na low bez wodotrysków ale całą gre przeszedłem w 30fps i nie miałem żadnych przycięć. A i tak z grafiki zadowolony byłem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts