Skocz do zawartości

[MULTI] Mafia - seria

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść

Recommended Posts

Ja pewnie przejdę ją w jakieś 20h bo lubię zwiedzać :DD

Niestety będziesz miał na to ograniczony czas i miejsce(na początku gry)

Nie jest tak najgorzej jak myślałem.

Wkręcam się w fabułę coraz bardziej :D

Jest duża szansa, że przejdę grę do końca zanim wrócę do domu :P

Fajnie, już dostałem mafie II :D.

Minimalne wymagania sprzętowe:

System operacyjny:Microsoft Windows XP (SP2 lub późniejszy)/Windows Vista/Windows 7

Procesor:Pentium D 3 GHz lub AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual Core) lub lepszy

RAM:1,5 GB

Karta graficzna:nVidia GeForce 8600/ATI HD2600 Pro lub lepsza

Miejsce na dysku twardym:8 GB

Karta dźwiękowa:kompatybilna w 100% z DirectX 9.0c

Akcesoria:Klawiatura i mysz lub pad kompatybilny z Windows

Zalecane wymagania sprzętowe:

System operacyjny:Microsoft Windows XP (SP2 lub późniejszy)/Windows Vista/Windows 7

Procesor:2.4 GHz Quad Core

RAM:2 GB

Karta graficzna:nVidia GeForce 9800 GTX/ATI Radeon HD 3870 lub lepsza

Miejsce na dysku twardym:10 GB

Karta dźwiękowa:kompatybilna w 100% z DirectX 9.0c

Akcesoria:Klawiatura i mysz lub pad kompatybilny z Windows

Inne wymagania:

Pierwsza instalacja wymaga jednorazowego połączenia z Internetem w celu uwierzytelnienia w systemie Steam; wymaga instalacji oprogramowania (dołączonego do gry), w tym sterowników nVidia PhysX_drivers 10.04.02_9.10.0522 oraz sterowników nVidia do kart graficznych w wersji 197.13 lub nowszej, klienta Steam oraz Micrososft DirectX

Te wymagania są przesadzone wg mnie. Ja mam Athlona 64 6000+ (3,1GHz) 2GB Ram i HD 4670. Mafie przeszedłem na 1280x720 i detale na średnio i praktycznie nie było spadków FPS poniżej 30. Potem w ramach testów odpaliłem z tą samą rozdzielczością tylko że detale na max i APEX na medium i było ok 20-25FPS w mieście czyli jakby się uparł to da się grać.

Właśnie dojechało do mnie pudełko z Cenegi. Pech chciał, że na parę dni jestem odcięty od mojego kompa. :o

Dostałem mapę Empire Bay i z tego co widzę jest sporo terenów pozamiejskich (bardziej przedmieścia ale zawsze coś)

Mapa jest bardzo ładnie wydana i upstrzona wirtualnymi reklamami, które w 100% oddają duch złotej ery Ameryki.

Niepokoi mnie jedno, obiecano mi kod do jakiegoś DLC a póki co nic takiego w pudełku nie widzę. Jak zainstaluję za parę dni to zobaczę czy pisać do Cenegi w tej sprawie, czy też może jest to zaimplementowane od razu do gry.

Albo z tyłu instrukcji jest czy coś?

Nie ma nic, przewertowałem na wszystkie strony

Ta mapa to w każdej wersji gry ? Czy tylko jakieś extra

Nie mam pojęcia :o . Moja jakby co to nie jest edycja kolekcjonerska.

Aha i jeszcze coś! Gra wymaga połączenia z STEAM podczas pierwszego uruchomienia, wiec raczej nici z odsprzedaniem. Mi to akurat nie przeszkadza, bo z miłości od serii na pewno zostanie u mnie na półce, ale warto wiedzieć....

to w niej ma być zawarty kod do dodatku który zawiera m.in. 2 ekskluzywne garnitury

Otóż nie. Preordery w większych sklepach (także w niektórych polskich) gwarantowały jeden z 4 DLC

Co ciekawe dzisiaj sprawdzałem i info o Vegas Pack zniknęło przy opisie mafii II w sklepie Cenega.

Nie to, żebym sikał za nowym ciuszkiem i dwoma samochodami dla gangstera, ale nie lubię jak się mnie robi w jajo...

Pożyjemy zobaczymy.

to w niej ma być zawarty kod do dodatku który zawiera m.in. 2 ekskluzywne garnitury

Otóż nie. Preordery w większych sklepach (także w niektórych polskich) gwarantowały jeden z 4 DLC

Co ciekawe dzisiaj sprawdzałem i info o Vegas Pack zniknęło przy opisie mafii II w sklepie Cenega.

Nie to, żebym sikał za nowym ciuszkiem i dwoma samochodami dla gangstera, ale nie lubię jak się mnie robi w jajo...

Pożyjemy zobaczymy.

Widzisz? To jest Polska. Na każdym kroku złodzieje i oszuści.

Na zachodzie coś takiego nie ma prawa zaistnieć.

btw. małe gó**o to dlc, ale o swoje trzeba walczyć. Jak coś obiecali to ma to być.

Na każdym kroku złodzieje i oszuści.

Ja akurat się z tym nie zgadzam. Uważam, że najbardziej polskie jest właśnie takie myślenie.

Lata komuny nauczyły nasz naród dzikiej nieufności, podejrzliwości i węszenia wszędzie udziału złodziei , układu, żydów, ubeków itd (nie potrzebne skreślić)

Takie nastroje zresztą ochoczo podłapuje PiS i inne temu podobne środowiska z radością je w ludziach podsycając.

No ale nieważne, to temat o mafii a nie kolejna dyskusja światopoglądowa :P

Pozdrawiam

Masz tutaj kopię tej strony :o zrób szybko screena i daj im jako dowód

Dzięki ! Może się przyda. Tak jak mówiłem jeszcze nie instalowałem gry, więc może się okazać, że z dodatkiem wszystko okej.

Na każdym kroku złodzieje i oszuści.

Ja akurat się z tym nie zgadzam. Uważam, że najbardziej polskie jest właśnie takie myślenie.

Lata komuny nauczyły nasz naród dzikiej nieufności, podejrzliwości i węszenia wszędzie udziału złodziei , układu, żydów, ubeków itd (nie potrzebne skreślić)

Takie nastroje zresztą ochoczo podłapuje PiS i inne temu podobne środowiska z radością je w ludziach podsycając.

No ale nieważne, to temat o mafii a nie kolejna dyskusja światopoglądowa :P

Pozdrawiam

Masz tutaj kopię tej strony :o zrób szybko screena i daj im jako dowód

Dzięki ! Może się przyda. Tak jak mówiłem jeszcze nie instalowałem gry, więc może się okazać, że z dodatkiem wszystko okej.

Musisz żyć w jakimś innym świecie :P

Ja cały czas na okrągło muszę prostować ludzi, przykładowo moja babcia kupowała laptopa za 2500zł i wzięła go na raty 0%. 700zł zapłaciła na miejscu, a reszta miała zostać spłacona w przeciągu 6 miesięcy. Moja babcia zapytała się ekspedientki, która udzielała jej rat ile przepłaci na co ekspedientka odpowiedziała, że zupełnie nic.

I tak z du*y do zapłacenia łącznie zostało 3700zł i koniec.

Jak to usłyszałem to myślałem, że mnie krew zaleje.

Aha i jeszcze coś! Gra wymaga połączenia z STEAM podczas pierwszego uruchomienia, wiec raczej nici z odsprzedaniem.

Co za problem zarejestrować nowe konto Steam specjalne dla mafii?

Chyba, że zależy Ci na nabijaniu jakichś osiągnięć na swoje konto, to wtedy fakt, pojawia się problem...