Skocz do zawartości

[MULTI] Mafia - seria

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść

Recommended Posts

Dlatego śmiało można stwierdzić, że obecne High-Endowe PC-ty są nie w pełni wykorzystywane w grach... Szkoda, do następnej generacji poczekamy jeszcze z 2-4 lata, a wtedy już albo grafika będzie taka solidna, albo komputery tak mocne, że przeciętny użytkownik pogra we wszystko na HIGH..

Aha, ktoś tu podał link do wideo jak ominąć bariery Demo Limits. Fakt, udało mi się, ale jak się oddaliłem jeszcze bardziej to mi wyrzuciło, że misja niezaliczona (oddaliłem się chyba za bardzo od punktu docelowego. Także nawet nie ma co zwiedzać;f

Posiedziałem i mogę powiedzieć, że na GTX460 i Athlonie X3 440, gra spokojnie na pełnych detalach działa. Więc tak, wszystko ustawione miałem na pełne detale w tym PhysX na maksymalnych, karta jest pokręcona do 800/2000 (można i więcej jak ktoś chce), a procesor leci na słabym 3,2 GHz ;). Na takich ustawieniach miałem ok. 26-28 klatek średnio, a po zejściu z PhysX na średnio podskoczyło do 34-36. Więc bzdura z tymi maksymalnymi wymaganiami.

zobaczcie, co się dzieje na PS3:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=403682

Myślałem, że brak umiejętności programowania na tą konsolę jest już mitem, a tym czasem sami zobaczcie na powyższy link... Masakra ;p

podobno to wczesna wersja. tutaj trawa już jest gęsta:

http://uk.gamespot.com/ps3/action/mafia ... Bthumb%3B3

To jest masakra do kwadratu. Wersja PS3 to poprzednia era. Nie widziałem w ruchu, ale podobno wygląda jeszcze gorzej.

tutaj poza lepsza trawa na zlomboxie nie widzę różnic

http://g4tv.com/videos/48007/Mafia-II-X ... son-Video/

Zauważyłem przed chwilą jak pięknie przylega do karoserii ciało potrąconego: zwisają ręce i nogi. Poza tym z wozu wyciągnął mnie jakiś Murzyn i odszedł, a kiedy przypadkiem na niego wpadłem, zaczął mnie okładać. Przybiegł policjant i dał mu upomnienie. Miasto żyje! ;)

Na takich ustawieniach miałem ok. 26-28 klatek średnio

Średnia 26 to bardzo mało moim zdaniem. Musiałeś mieć spadki fps poniżej progu grywalności.

W moim mniemaniu gra w najbardziej widowiskowych momentach, nie powinna spadać poniżej 25. Wtedy jest gites.

Ale na medium możesz już chyba spokojnie grać. Swoją drogą to wytłumaczy mi ktoś różnicę między Physx medium i high? Nie mogę się dopatrzeć, a różnica w płynności kolosalna.

Zabiłem faceta na stacji benzynowej i ukradłem kasę , gdy wróciłem na stacje po paru minutach drzwi były zalepione taśma "crime scene" , tak samo zwróćcie uwagę na opony naprawdę ładnie pracują. Poza tym policja przy 4 gwiazdkach strzela do nas z thompsonów ale z zwykłym 30 nabojowym magazynkiem a nie 50 jak to w misji.gra ma mnóstwo fajnych małych detali które cieszą.

@MiszakKr

Zgadzam się jest mnóstwo szczegółów o których pomyśleli np. wchodzisz do sklepu celujesz w sprzedawce okradasz kase i po chwili policja zbiera zeznania ;], albo jak uciekasz przed policją na górę jakiegoś budynku to lecą za Tobą a nie czekają na dole. I wolę to niż lepszą grafikę, która i tak wg mnie jest genialna

hmm od 5 minut jeżdżę z wskaźnikiem poziomu paliwa na czerwonej kresce i jedyne co to auto wolno jedzie i szarpie , mam nadzieje ze zaraz stanę ;q bo w mafii 1 podobało mi się miedzy innymi to ze można było przestrzelić bak i paliwo się kończyło auto stawało , no jadę dalej zobaczymy czy stanie.

Już opanowałem. RAM i płyta miały coś do siebie samych i wzajemnie.

Pograłem trochę i taśmy policyjne faktycznie są, jak się wejdzie na widoku policji, to zaczynają ścigać, zauważyłem kolesia z parasolem, z teczkami, jakimiś papierami, jeden gość wrzucał list do skrzynki, a te małe prywatne skrzynki da się otworzyć ocierając się o nie. Może będzie w nich coś poukrywane? ;) Kiedy się kogoś popchnie lub jest się bliskim potrącenia, to ludzie wypuszczają swoje przedmioty z rąk i uciekają. Cały czas coś się dzieje! :wariat:

na zestawach z pojedyńczą kartą (no sli i CF) wyniki są takie same

Hmm nie wiem co masz na myśli, ale ja przeprowadziłem test z jednym 4850 (średnia 23,2fps) i w Crossfire (średnia 45,7 fps) To chyba mówi samo za siebie.

Wszystko na full prócz physx

Test bez CF przeprowadziłem, przy catalyst AI off. To chyba skutecznie symuluje tryb single?

Przynajmniej tak wynika z pomiarów obciążenia kart.

Jeżeli się mylę poprawcie.

Mi chodziło o to że quad (procesor 4 rdzeniowy) nic nie daje w konfiguracjach z 1ną karta (nie wiem czy daje w konfigach z sli/cf)

Powiem wam co mnie jeszcze urzeka w Mafii. Strzelając z broni palnej, naprawdę czujesz ten power.

Odpowiednio do modelu, ale czuję się, że to nie są żarty. Shotgun to po prostu poezja.

W jedynce był jeszcze jeden fajny patent w hołdzie realizmowi:

Tommy przeładowując broń, zmieniał magazynki a nie jak w innych grach pojedyncze kule (co za absurd)

Czyli mając colta 1911 który ma 7nabojowy magazynek, wciskając reload przy stanie 4/14 zostawało nam 7/7 a nie jak w innych grach 7/11.

Trzeba było ważyć strzały a nie siać jak O. Rydzyk. Szkoda, że w dwójce powrócono do standardowego rozwiązania.