Skocz do zawartości

[MULTI] Mafia - seria

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść

Recommended Posts

Wtyczkę już wcześniej przedmuchiwałem, jeżeli chodzi o ustawienie to wydaje mi się że wszystko jest ok, ponieważ pokazują mi się ustawienie związane z myszą i klawiaturą. Tak po za tym przed otwarciem menu trzeba nacisnąć dowolny klawisz i żaden z klawiszy klawiatury nie działa, tylko dopiero menu pojawia się po naciśnięciu LPM.

Sprawdzanie stabilności grą? :ciekawy: Włącz FurMarka na najwyższych ustawieniach. Jak wytrzyma kilka godzin, to znaczy, że jest dobrze. Ale z drugiej strony, po co tak katować kartę? Jeśli nie masz żadnych problemów grając przez wiele godzin, to znaczy, że jest wszystko OK.

* mafia 2 ma du**e 4rdzeniowce, na zestawach z pojedyńczą kartą (no sli i CF) wyniki są takie same (testowałem).

* mafia 2 nie lubi AA, na moim radku już przy 2xAA spadki do 45fps (normalnie 60, spadki do 55 i 45fps w momencie ostatniego wybuchu w gorzelni)

* mafia 2 jest zjadliwa bez AA

na zestawach z pojedyńczą kartą (no sli i CF) wyniki są takie same

Hmm nie wiem co masz na myśli, ale ja przeprowadziłem test z jednym 4850 (średnia 23,2fps) i w Crossfire (średnia 45,7 fps) To chyba mówi samo za siebie.

Wszystko na full prócz physx

Test bez CF przeprowadziłem, przy catalyst AI off. To chyba skutecznie symuluje tryb single?

Przynajmniej tak wynika z pomiarów obciążenia kart.

Jeżeli się mylę poprawcie.

Gram sobie w Mafia I (który to już raz?) jako rozgrzewka przed premierą.

I powiem wam, że albo mnie wzrok myli, albo AA w tej grze wygląda o niebo lepiej niż w dwójce

Take a look (AAx4)

http://img268.imageshack.us/img268/1020/mafia11.jpg

http://img841.imageshack.us/img841/8136/mafia12.jpg

Swoją drogą, dla tej gry upgradeowałem kompa (tęgie miała wymagania, proporcjonalnie wyższe niż dwójka na dzisiejsze czasy) Osiem lat minęło jak z bicza strzelił

A u mnie nawet z anizo x16 trochę dalsze plany wyglądają okrutnie pixelowato (ati hd4850) ,

mam nadzieję że w pełnej wersji tego nie będzie.

ps.fajnie wyglądają kółka na screenach brrr...kanty.

W sumie to trzeba się ostro przyjrzeć żeby zobaczyć różnicę ale podczas gry napewno nie będę się patrzył w dal i szukał nierówności.Wole mieć 45-55 fps bez aa niż 30 z aa.A i tak nie widzę różnicy chyba że tak jak mówiłęm będę się patrzył przez 3 min i patrzył czy czasem jest gdzieś nie równo albo brzydko.Dla mnie najważniejsza jest rozdzielczość i ogólna jakość.Co daje okluzja otoczenia?Anizo odpowiada za poprawę jakośći tekstur?

W związku z moimi problemami z RAMem, wsadziłem tylko 2GB, żeby sprawdzić co i jak. Komp wreszcie się uruchomił, włączam Mafię 2 i... gra się nieco przycina (1280x1024, full, AA, noPhysX), oprócz tego po kilku minutach zaliczyłem zwiechę, ale to już inna sprawa...

Myślałem, że brak umiejętności programowania na tą konsolę jest już mitem, a tym czasem sami zobaczcie na powyższy link... Masakra ;p

To jest masakra do kwadratu. Wersja PS3 to poprzednia era. Nie widziałem w ruchu, ale podobno wygląda jeszcze gorzej.