Abizer 241 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Noszę się z zamiarem wymiany karty graficznej na któregoś zielońca z tych w temacie. Zależy mi na względnym spokoju dla uszu (takiego, jakie potrafią zapewnić wentylatory...) i do tej pory w wyborach trzymałem się kiecy windforcowego gigabyte, jednak na internetach powiadają, że ichnie siedemset osiemdziesiątki bywają "felerne", dlatego prosiłbym o podpowiedź co do ewentualności w wyborze innej marki/modelu spełniającego kryterium wysokiego poziomu kultury pracy, no i czy opłaca się inwestować w Ti, czy brać jednak zwykłą 780. Sprzęt jak w podpisie, do tego zasiłka BQ l8 630w i monitor full HD. Co do ew. OC- "nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej..." ) P.S.- pytanie, może dyletanckie, ale trudno - czym się charakteryzuje wersja classified produktów od EVGA? Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
simon96 62 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie wiem czy sens dopłacania do TI, ale jak w grę wchodzą tylko 780/ti to całkiem ciekawym wyborem jest:http://www.morele.net/karta-graficzna-inno3d-c78v-1sdn-l5hsx-598281/ Chłodzenie jest porządne i zapewnia niskie temperatury, przód można odkręcić z tego co wiem i ładnie wszystko wyczyścić.Kosztuję tyle co EVGA, a chłodzenie porządne. Jeśli cena zbyt wysoka to MSI. Taka ma opinia http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/vgacards/30029-test-inno3d-ichill-geforce-gtx-780-ti-herculez-x3-ultra-dhs-edition.html?start=5Pomiary głośności i temperatury, tylko jeszcze czy do budy wejdzie : ) i z bencha http://www.benchmark.pl/aktualnosci/inno3d-ichill-gtx-780-herkulez-x3-ultra-karta-cena-specyfikacja.html Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez simon96 Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Asus albo EVGA , ja sam pare tyg temu kupilem 780Ti od MSI i zaluje bo swierczy i buczy (cewki) leci na gwarancje w przyszle wakacje (teraz nie mam mozliwosci musze ten rok przezyc ;/) A co do gigabyte to nawet sie nie zastanawiaj bo to diabel wcielony . Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez GoingMad Cytuj Link to post Share on other sites
Quotermain 1 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 W każdej karcie możesz trafić na piszczące cewki, nie ma na to reguły. Sam posiadam gtx 780 od msi i jak do tej pory nie mam z nim żadnych problemów (od pukać !). Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Rozważam jeszcze zotacową 780 AMP. Czytałem reckę wersji Ti i chłodzenie wypadło dobrze. Jeśli na zwykłej 780 jest dokładnie to samo, to by mi pasowało, chyba, że i u zotaców tak jak u gigabyte coś "nie teges". Cytuj Link to post Share on other sites
drestou 8 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Asus albo EVGA , ja sam pare tyg temu kupilem 780Ti od MSI i zaluje bo swierczy i buczy (cewki) leci na gwarancje w przyszle wakacje (teraz nie mam mozliwosci musze ten rok przezyc ;/) A co do gigabyte to nawet sie nie zastanawiaj bo to diabel wcielony . Trzeba było oddawać w ciągu 10 dni od dostawy, piszczących cewek raczej na gwarancje nie przyjmą. Cewki to loteria sam jakiś czas temu kupiłem Gigabyte GTX780 Ghz i piszczał strasznie, dla mnie nie do zniesienia dlatego odesłałem i według regulaminu jutro powinny wpłynąc pieniądze spowrotem. Sam będę brał Asusa ze względu na cene, zawsze stówka w kieszeni w porównaniu do EVGA. Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Trzeba było oddawać w ciągu 10 dni od dostawy Nie mialem takiej opcji , bym czekal tygodniami na zwrot kasy kolejne tyg na kupno nowej w mojej sytuacji to by nie wypalilo . Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Jeszcze co do wspomnianego EVGA- po mobilizacji i wyszperaniu paru wątków na forum moim faworytem zaczyna być classified acx. Jeśli to nie ten, to mnie poprawcie: http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-780-classified-acx-3gb-ddr5-dp-hdmi-03g-p4-3788-kr-601209/ Cytuj Link to post Share on other sites
drestou 8 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Jeszcze co do wspomnianego EVGA- po mobilizacji i wyszperaniu paru wątków na forum moim faworytem zaczyna być classified acx. Jeśli to nie ten, to mnie poprawcie: http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-780-classified-acx-3gb-ddr5-dp-hdmi-03g-p4-3788-kr-601209/ Raczej przepłacanie dla wyglądu. Cytuj Link to post Share on other sites
wiSien_ 0 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 A GTX 780 od Asusa w wersji STRIX OC? Ma wydajne chłodzenie DirectCU II oraz jakąś posiada jakąś technologie wentylatora 0dB, poza tym ma 6 zamiast 3 Gb pamięci oraz jest już seryjnie podkręcona. Ale jest niewiele droższa (ceny z morele) od EVGA. Cytuj Link to post Share on other sites
RaV1298 30 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) 6 gb przyda się tylko przy większej rozdzielczości (kilku monitorach), a z tego co się wydaje autor tego nie planuje. Przepłacanie. Sugerował bym się ceną. Wszędzie można trafić wadliwą sztukę (w Asusie 7790 kolegi np. piszczą cewki). Każde chłodzenie ma swoje mocniejsze i słabsze strony, ale z pewnością żadne (niereferencyjne) nie jest słabe. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez RaV1298 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts